Lavinia Pîrva se menține practicând acest sport. „Mie mi-a făcut foarte mult bine” / Video

.

Lavinia Pîrva se mândrește cu silueta ei în mediul online, rezultat al alimentației echilibrate, mișcării și procedurilor corporale. Solista a împărtășit urmăritorilor de pe Instagram cum arată o zi obișnuită din viața ei, atunci când are timp pentru fitness și tratamente corporale, dar și ce sport o ajută să se mențină.

În timpul sarcinii cu fiul ei, Alexandru, Lavinia Pîrva s-a îngrășat în jurul a 30 de kilograme pe care le-a dat jos la scurt timp după ce a născut. Fiind vorba în principal de retenție de apă, cântăreața a topit rapid kilogramele în plus. A fost atentă și la alimentație, în special la cantitate, și a făcut și multă mișcare. Acum, pentru a se menține, Lavinia nu mănâncă după ora 18:00, face mișcare în fiecare zi cel puțin 30 de minute și este adepta procedurilor corporale.

Lavinia Pîrva se menține practicând acest sport. „Mie mi-a făcut foarte mult bine”

Pe Instagram, Lavinia a declarat că a te ocupa de tine este „ca și când ai merge la serviciu”. „Te trezești dimineața, duci copilul la grădiniță și, până termină copilul grădinița, eu sunt din procedură în procedură. Am decis lucrul acesta în urmă cu trei săptămâni și rezultatele se văd. Dar ce te faci atunci când nu beneficiezi de acest timp?”, a spus Lavinia Pîrva la Insta Story, conștientă că nu toate femeile beneficiază de acest timp.

Le-a recomandat tuturor celor care o urmăresc să mănânce sănătos și să încerce să facă mișcare în fiecare zi, acasă ori la sală. Tot pe Instagram, Lavinia a povestit că și-a început săptămâna aceasta în forță, cu Pilates, mare ei dragoste. „Pilatesul mie mi-a făcut foarte mult bine, așa că vă voi ține la curent cu transformările pe care le voi avea în urma acestui minunat sport”, a mai declarat Lavinia Pîrva în mediul online.

Citește și: Lavinia Pîrva, pregătită să devină mamă din nou? „Văd femei cu doi, trei copii”

Ce este Pilates

Conceput în urmă cu mai bine de 100 de ani de bodybuilderul de origine germană Joseph Hubertus Pilates, acest sport poate fi practicat de oricine, sprijină tonifierea și întreținerea siluetei, și, totodată, prezintă beneficii pentru persoanele care au nevoie de recuperare fizică. Este un sport eficient, care lucrează simultan mai multe grupe musculare, prin mișcările lente și intense.

Există mai multe tipuri de Pilates:

  • Stott Pilates, care presupune exerciții de antrenare a coloanei și tehnici de respirație, îmbunătățind postura, echilibrul și flexibilitatea;
  • Pilates Cadillac, care presupune exerciții realizate folosind un aparat special, numit Cadillac;
  • Winsor Pilates, care combină antrenamentele ușoare cu exercițiile cardio, având rol în arderea rapidă a caloriilor;
  • Reformer Pilates, care include exerciții practicate cu aparatură specializată și care ajută la creșterea flexibilității și forței;
  • Mat Pilates, care presupune exerciții ce necesită saltelele și alte echipamente speciale (mingii, greutăți).

Citește și: Lavinia Pîrva, alături de fiica Andreei Marin, la concertul lui Ștefan Bănică. Cum au fost surprinse cele două / Video

Ce mănâncă Lavinia Pîrva într-o zi

Lavinia Pîrva își începe ziua cu un mic dejun care constă într-un iaurt, fulgi de ovăz, fructe, semințe de in, nucă și scorțișoară. La prânz mănâncă pește sau un alt tip de carne gătită pe grătar și legume, fie la grătar, fie într-o salată. La cină spune că bea un ceai „și nimic altceva oricât mi-ar fi de greu”. În vara anului trecut, Lavinia spunea că este pofticioasă de fel, de aceea evită să mănânce seara, și că bea multă apă. Hidratarea este foarte importantă pentru sănătate, în primul rând, dar și pentru siluetă.

Citește și: Cum își cresc Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică jr. fiul și cine îi ajută: „Tot ce se întâmplă în viața copilului meu e cu măsură” / Exclusiv

Fiecare organism este diferit, de aceea, fiecare dintre noi ar trebui să consulte un medic înainte de a face o schimbare drastică în alimentație. Un studiu realizat în 2021 pe 17.573 de bărbați și 8.860 de femei, studenți în Japonia, a descoperit că există o corelație între sărirea peste cină și creșterea în greutate. Sărirea peste cină, spre deosebire de mic dejun sau prânz, a fost asociată cu supraponderalitatea / obezitatea, mai arată cercetarea.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton