Excentrica Lady Gaga s-a confruntat mereu cu probeleme privind greutatea, iar dietele drastice au adus-o de multe ori în pragul colapsului.
În 2009, Lady Gaga a fost internată de 6 ori în spital din cauza dietelor dure la care apela după perioadele de turneu, în care exagera cu chipsurile şi dulciurile, a povestit fostul ei manager. Părea că a câştigat lupta cu kilogramele, mai ales că renunţase la pâine şi îşi axa meniul pe fructe şi legume, până când noi poze au şocat pe toată lumea, apărând speculaţii că este însărcinată.
„Sunt la dietă acum pentru că m-am îngrăşat 11 kilograme. Trebuie să ţin o dietă strictă tot timpul. Este dificil deoarece am un spectacol destul de solicitant, aşa că am tendinţa să fac muşchi şi nu-mi place asta. Aşa că încerc să găsesc un nou echilibru”, a explicat artista în 2012.
Şi echilibrul l-a găsit o dată cu dieta personalizată, 5 Factor, recomandată de antrenorul ei personal, Harley Pasternak. Conform acestui regim, Lady Gaga trebuie să mănânce de 5 ori pe zi: 2 mese şi 3 gustări pe zi, constând în salate, apă de nucă de cocos, chips-uri verzi şi băuturi fără zahăr.
Dacă la micul dejun are voie să consume un fruct, lapte fără grăsimi şi clătite cu făină de grâu integrală, la cină, artista poate alege dintre peşte, legume, salată sau tofu. La acest meniu, Lady Gaga adaugă multe ore de yoga, dar şi antrenamente la sală zilnice.
Programul de exerciţii, recomandat de antrenorul Harley Pasternak constă în 35 de minute de exerciţii de forţă şi cardio, de 5 ori pe săptămână. De asemenea, silueta vedetei se datorează şi unor obiceiuri zilnice precum săritul corzii sau 10 minute de exerciţii pentru corectarea posturii.
Cât despre abdomenul plat al cântăreţei, Pasternack a declarat într-un interviu recent că „Nu totul ţine de abdomene. E important să mănânci corect, să faci exerciţii cardio şi să arzi grăsimea de pe abdomen”.