Kira Hagi, apariție inedită. A îmbrăcat costumul de mireasă și a purtat semnul crucii pe frunte

.
Kira Hagi a îmbrăcat un costum de mireasă vechi de un secol și și-a tatuat pe frunte semnul crucii. Apariția spectaculoasă face parte dintr-un proiect de promovare a tradiției culturii aromâne, din care provine.

Kira Hagi, în vârstă de 24 de ani, fiica lui Gheorghe Hagi, a fost aleasă de o societate culturală să promoveze obiceiurile străvechi ale aromânilor, în cadrul proiectului numit „Women from different cultures through the eyes of makeup“.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Tânăra actriță a învățat despre simbolistica machiajului bunicilor și a străbunicilor ei și a îmbrăcat mai multe costume tradiționale, printre care și o rochie de mireasă.

Citește și: Kira Hagi, poveste de iubire alături de fiul cântăreței Nicola

Ținuta ei a fost accesorizată cu o salbă de aur, ce era dăruită miresei de socru, și o cureaua ce se numeşte „ciuprachi“, făcută din argint şi fir de aur.
De asemenea, în frunte Kira a avut semnul crucii.

 

View this post on Instagram

 

“Women from different cultures through the eyes of make-up” este un proiect spectaculos, initiat de doua tinere super talentate Naomi Guttman si Dana Eliza Serdean! Pe langa faptul ca am invatat despre simbolistica machiajului din cultura bunicilor si strabunicilor mei, am avut ocazia sa port costume traditionale aromane, vechi de 120 de ani! Unul dintre costume a apartinut fabuloasei poete aromane Kira Iorgoveanu! Ce onoare! 🙏❤️ Multumesc din suflet pentru aceasta ocazie neasteptata si multumesc #sutsataarmãneascã pentru ca are incredere in mine sa fac parte din acest gen de proiecte care imi amintesc mereu cat de important e sa nu iti uiti radacinile! . . . #aromanian #armani #gramusteni #kiraiorgoveanu #costumtraditionalaroman #lahuri #dubla #salba #machidoanca #artist #womenfromdifferentcultures #naomiguttman #danaelizaserdeanmakeup

A post shared by Kira Hagi (@kirahagi) on

„Prin acest semn, se transmitea faptul că acele fetiţe erau creştine şi nu pot fi răpite. Nu ştiu de ce se practica acest obicei doar la aromâni, dar eu cred că exista un fel de înţelegere secretă între autorităţile otomane şi armâni, de vreme ce în zonă erau şi greci şi alte etnii. Obiceiul a durat până în anii ’30, când aromânii au emigrat în Cadrilater. Aici, trăind împreună cu bulgarii, nu mai exista pericol“, a explicat Sterică Fudulea, reprezentantul comunităţii armâne Filiala Tulcea.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton