Kate Middleton refuză să adopte regula de fashion a Prințesei Diana. Prințesa de Wales nu va fi niciodată văzută așa

.

Prințesa Diana a decis, pe vremea când era soția lui Charles, să ignore o regulă vestimentară regală, pe care însă, nora ei, Kate Middleton, o urmează cu sfințenie. Mama Prințului William a ales să își creeze propriul drum în materie de modă.

Regula vestimentară pe care Prințesa Diana a ales să o încalce

Prințesa Diana a creat multe controverse în momentul în care a decis să ignore în mod constant o tradiție vestimentară regală.

A fi membru al familiei regale înseamnă a respecta reguli și protocol, dintre care unele sunt stabilite de ani de zile. Când vine vorba de modul în care se îmbracă, există o anumită etichetă care trebuie respectată. La angajamentele oficiale, doamnele din familia regală sunt de așteptat să poarte fuste și rochii până la genunchi sau mai lungi, cu dresuri, niciodată cu picioarele goale. La toate nunțile regale pălăria nu trebuie să lipsească, iar oja nu are voie să fie strălucitoare.

Când prima soție a Regelui Charles a intrat pentru prima dată în cercurile regale era conștientă de o altă regulă nescrisă pe care ar trebui să o respecte atunci când venea vorba de alegerea culorii hainelor sale. Legendara creatoare de modă Dame Zandra Rhodes a dezvăluit că Diana iubea rochiile negre și pe cele mini, dar nu avea voie să poarte negru decât dacă era în doliu sau mergea la o înmormântare.

Designerul a declarat pentru Hello! Magazine că Prințesa Diana cerea, la început, ca un anumit model să fie făcut într-o culoare distinctă, din cauza regulei casei regale.

„Era foarte timidă. Venea în magazinul meu din Mayfair și se comporta exemplar. Uneori alegea ceva în negru, pe care familia regală nu avea voie să-l poarte decât la înmormântări, așa că îl făceam pe mărimea ei într-o culoare diferită”, a afirmat Zandra Rhodes.

Citește și: De ce nu și-a dorit Kate Middleton să primească titlul de Prințesă de Wales: „A ajuns la punctul în care a simțit că ar putea să o urmeze pe Camilla”

Citește și: Dovada că cei trei copii ai lui Kate Middleton sunt la fel ca toți ceilalți. Ce responsabilități au Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis

Cu toate acestea, Diana nu a respectat regula neoficială și a încălcat-o de multe ori. Încă din 1981, când Prințul Charles și Diana s-au logodit, ea a ales să poarte o rochie neagră uimitoare de David și Elizabeth Emanuel. Rochia neagră de tafta a creat controverse la acea vreme, printre cei care au criticat-o fiind și soțul ei.

Zece ani mai târziu, când a fost intervievată pentru biografia ei, ea și-a amintit evenimentul și a spus că atunci când Charles a văzut-o în rochie, el a remarcat: „Numai oamenii în doliu poartă negru!”. Dar acest lucru nu a împiedicat-o să poarte cu diferite ocazii ținute negre.

Kate Middleton refuză să încalce regulile regale

Cea mai faimoasă ținută de culoare neagră purtată de Prințesa Diana a fost cea aleasă pentru Serpentine Ball din 1994, care a devenit cunoscută ca „rochia ei de răzbunare”. Charles nu dăduse de mult un interviu televizat în care a recunoscut că a avut o relație extraconjugală cu Camilla Parker Bowles în timp ce era căsătorit cu Diana, iar ținuta spectaculoasă a Prințesei Inimilor a fost văzută ca un răspuns la afirmațiile celui care atunci era Prinț de Wales.

Kate Middleton, nora Dianei, este și ea o iubitoare de modă, însă alege să respecte regulile mult mai mult decât mama soțului ei.

Citește și: Ce reguli de viaţă ar fi impus Kate Middleton, Casei Regale, încă de la începutul căsătoriei cu Prinţul William: „Necesită mult curaj”

Citește și: Cele mai frumoase rochii de vară purtate de Kate Middleton. Cum a ales Prințesa de Wales să apară în public pe perioada sezonului cald

Deși întotdeauna uimește atunci când asistă la ceremonii oficiale și a purtat niște look-uri incredibile, ea poartă negru doar când este în doliu și la înmormântări.

Aceasta a fost văzută purtând ținute negre la înmormântarea Prințului Philip și apoi a Reginei Elisabeta a II-a.

În schimb, actuala Prințesa de Wales alege culori vesele, vibrante, care i se potrivesc de minune.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințesa Diana și Kate Middleton

Sursă foto: Profimedia, Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton