De la Regina Maria la Kate Middleton: Istoria modei regale la Wimbledon / Galerie foto

.

Kate Middleton, în vârstă de 41 de ani, s-a aflat în tribunele turneului de la Wimbledon, în cursul zilei de marți. Prințesa de Wales, care este patroana All England Lawn Tennis Club, a urnărit câteva din meciurile zilei.

Soția Prințului William își începe în mod regulat vizitele la prestigiosul turneu de la primele jocuri și revine, de obicei, la finală.

Kate Middleton, prezență stilată la Wimbledon

De data aceasta, Kate Middleton a preferat să se așeze într-o tribună diferită față de cea rezervată Familiei Regale, unde stă de obicei.

Ca de obicei, Prințesa de Wales a arătat superb într-un blazer verde deschis și o fustă albă plisată, pe care a accesorizat-o cu o pereche de pantofi albi cu toc și o pereche de cercei cu perle.

Aceasta nu este prima apariție a Prințesei Catherine la Wimbledon de anul acesta. Săptămâna trecută, aceasta a intrat pe teren alături de Roger Federer, cei doi jucând câteva seturi.

Într-un videoclip lansat pe 24 iunie, Kate, care joacă tenis în mod regulat (ea și Prințul William au un teren de tenis pe proprietatea lor din Norfolk), a spus că este impresionată de echipa de 250 de trineri care se antrenează luni de zile pentru marele turneu.

Moda la Wimbledon, de la Regina Maria la Prințesa Catherine

Legăturile Familiei Regale britanice cu turneul de la Wimbledon au început în anul 1907. Acela a fost primul an în care Prințul și Prințesa de Wales de atunci, cei care au devenit Regele George al V-lea și Regina Maria, au participat la faimosul campionat de tenis.

Mai târziu, Regele George al V-lea a devenit patronul All England Lawn Tennis and Croquet Club, rol pe care îl deține acum Kate Middleton.

Ținutele soției Prințului William sunt analizate aproape la fel de mult ca și acțiunile de pe teren și, privind înapoi la aparițiile regale la turneu, putem vedea cum a evoluat moda de-a lungul timpului.

În timpul primelor campionate de la Wimbledon, după o pauză de patru ani din cauza Primului Război Mondial, la finala feminină din 1919 au participat Regele George al V-lea, căruia se știa că nu îi place moda contemporană, și Regina Maria. Aceasta purta o rochie cu franjuri, o haină largă, pălărie și mănuși și ținea o umbrelă.

„Ea, la fel ca ceilalți membri ai familiei regale, a simțit presiunea de a se încadra în preferințele conservatoare a lui George în materie de modă. Și așa apare aici îmbrăcată într-o ținută ușor învechită, în dezacord cu croiala tăiată și siluetele elegante care încep să apară în moda femeilor”, a afirmat Rosie Harte, autoarea „The Royal Wardrobe”, citată de The Independent.

Regina Elisabeta a II-a și rochia florală

Regina Elisabeta a II-a a devenit patroana All England Club în 1952, însă a mers la Wimbledon doar de câteva ori. Prima sa vizită a avut loc în 1957, la finala feminină, moment în care a purtat o rochie midi cu imprimeu floral, pe care a accesorizat-o cu un colier de perle și mănuși albe.

„Chiar și ca tânără Regină la Wimbledon, Elizabeth a apreciat întotdeauna o ținută britanică familiară în favoarea unei garderobe moderne”, a explicat Harte.

Suverana a revenit la tuneru în 1977, îmbrăcată într-un palton și pălărie roz, iar în 2010 a avut o ținută asemănătoare, în de culoare albastru marin.

De-alungul anilor, ținuta Reginei Elisabeta a devenit tot mai vizibilă.

„Fie că se afla pe iarbă sau într-o mare de spectatori, privirile erau  atrase de regină, prin culorile vibrante pe care aceasta le alegea”, a precizat autoarea.

Citește și: Kate Middleton, definiția eleganței la ceremonia Ordinul Jartierei. Prințesa a avut o ținută asemănătoare cu cea purtată de Diana în 1988

Citește și: Kate Middleton și William au ales școala unde îl vor trimite pe Prințul George. Ce taxă urmează să plătească pe an

Prințesa Diana, fan înfocat al turneului de la Wimbledon

Prințesa Diana era o adevărată fană a tenisului. Aceasta a mers la turneul de la Wimbledon de peste 12 ori, timp în care stilul ei a evoluat considerabil.

„Intrând în anii 1990, Prințesa de Wales nu își făcea iluzii că mariajul ei era basmul în care fusese încadrat inițial. În consecință, elementele spumoase de basm ale garderobei ei, inspirată de înfățișarea tradițională a familiilor regale, au început să dispară”, a precizat Harte.

Rochiile florale au făcut loc unor look-uri mai structurate și mai croite.  

„Fusta ei plisată din 1991 a întruchipat o fustă de tenis evoluată, iar în 1995, jacheta ei bej, cu ochelari de soare prinși la decolteu, o face să arate ca o femeie modernă și elegantă”, a precizat experta în garderoba regală.

Citește și: Kate Middleton, în fustă mini pe terenul de tenis, contra Roger Federer

Citește și: Kate Middleton, tribut adus Prințesei Diana la Trooping the Colour. Ținuta superbă purtată de Prințesa de Wales

Kate Middleton și aparițiile ei elegante

Un alt fan al tenisului, Kate Middleton, a fost văzută pentru prima dată la Wimbeldon în 2007, însă prima ei apariție memorabilă a fost în 2012, la un an după ce s-a măritat cu Prințul William.

Atunci, actuala Prințesă de Wales a purtat o rochie tricotată, inspirată de ținutele jucătoarelor de tenis, semnată Alexander McQueen, cu talie scăzută, manșete și tiv cu accent albastru.

„Ea a radiat esența vedetelor din tenis de dinainte de război – o estetică respinsă în mare măsură de familia regală”, a explicat Harte.

Preluând locul regretatei reginei ca patroană în 2016, Kate Middleton a continuat să apeleze la culorile renisului de-alungul anilor cu rochii verzi și albe, iar în 2022 a optat pentru un look de inspirație vintage.

„Anul trecut, Prințesa a participat la Wimbledon în diverse ținute care foloseau croiala, culoarea și accesoriile pentru a face referire la moda femii îndrăznețe și moderne care a apărut în anii 1920 și 1930”, a spus experta.

„Rochia ei galbenă strălucitoare Roksanda Ilinčić a fost cea mai subtilă dintre acestea, însă culoarea vibrantă a fost lipsită de compromisuri, făcând-o o figură de neuitat la eveniment”, a precizat Rosie Harte.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imagini cu femeile din familia regală care au participat la turneul de la Wimbledon

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton