JO Ioana Anuța, despre cel mai frumos cadou pe care îl primea, în copilărie, de Paște: „Timpul pe care îl petreceau părinții cu noi” / Exclusiv

.

Cântăreața Ioana Anuța, cunoscută de public sub numele de scenă JO, ne dezvăluie cele mai frumoase amintiri legate de Sărbătorile Pascale. În fiecare an, Iepurașul nu uita să vină la Jo și la sora ei, dar cel mai frumos cadou era timpul petrecut împreună cu părinții.

JO – Ioana Anuța (29 de ani) a devenit cunoscută odată cu participarea la concursul X Factor România. Iubește muzica și scena, dar de sărbători are o regulă clară: petrece timpul în familie! În exclusivitate pentru UNICA.ro, artista recunoaște că abia așteaptă să meargă acasă, la părinți, de Paște și să guste faimosul tiramisu făcut de mama ei. Oricât de mult i-ar plăcea să fie pe scenă, acasă este locul în care se simte cel mai bine.

Cântăreața JO are o regulă clară de sărbători: „Nu îmi iau niciodată cântări”

JO Ioana Anuța ne spune că, de sărbători, nu ține cont de calorii. Gustă din tot ce-i place și o face cu măsură.

„La noi a venit întotdeauna Iepurașul. Cred că am fost copii cuminți. Câteodată venea dimineața la prima oră, altădată venea când ne întorceam de la Împărtășit”, dezvăluie JO Ioana Anuța, pentru UNICA.ro

Ioana Anuța recunoaște că și-a dorit mereu să aibă rude la țară, dar toată familia ei s-a născut la oraș. JO ne spune ce bunătăți gătesc femeile din familia ei de Paște și primim, în exclusivitate, rețeta secretă de tiramisu a mamei ei.

„Momentele astea sunt cele mai frumoase momente din viața mea”

Cum petreceai Sărbătorile Pascale în copilărie?

Toată viața mi-am dorit sa fi avut bunici la țară, însă bunicii mei sunt și au fost mereu la curte, dar la oraș. Sărbătorile întotdeauna le-am făcut în sânul familiei. Suntem binecuvântați să stăm toată familia pe aceeași stradă, așa că ne e foarte simplu să ne adunăm cu toții de sărbători, să mergem la biserică, să gătim și să luăm masa împreună. Momentele astea sunt cele mai frumoase momente din viața mea.

JO Ioana Anuța adoră tiramisu făcut de mama ei

Îți mai aduci aminte ce bunătăți pregătea mama ta când se apropia Învierea Domnului?

Ohh, dar ce nu pregătește și acum!? De toate, care mai de care. Iar ce nu pregătește mama, pregătește bunica, dacă nu pregătește bunica, pregătește mătușa și tot așa. De obicei ne adunăm fiecare cu ce a gătit și mâncăm împreună. De la drob și pască până la curcan umplut, sarmale, fripturi. Tiramisu… îmi lasă gura apă numai când mă gândesc!

Jo Ioana Anuța, alături de familia ei. Sursă foto: Arhivă personală

Există vreun fel de mâncare pe care abia îl așteptai?

Tiramisu făcut de mama mea este cel mai bun lucru de pe Pământ.

Paștele și Crăciunul, în general, se sărbătoresc în familie. Cum ai reușit să nu ai cântări de sărbători?

Nu îmi iau niciodată cântări în perioada sărbătorilor. Am fost de fiecare data acasă cu ai mei. Ajung destul de rar la ei și îmi lipsesc mult, nu aș putea să nu îi am alături nici de sărbători.

Tu și sora ta ajutați vreodată în bucătărie, atunci când erați mici?

Când eram mici ajutam mai puțin. Nu pentru că nu voiam, dar mama spunea că se descurcă mai bine singură și că mai mult o încurcam (râde). Acum o înțeleg pentru că și eu mă simt mult mai bine singură în bucătărie atunci când gătesc sau pregătesc masa. De când ne-am făcut mai mari am început să o ajutăm fără să o mai întrebăm. Știm ca îi face plăcere să petreacă timp cu noi, așa ca profităm de orice ocazie.

JO Ioana Anuța: „La noi a venit întotdeauna Iepurașul”

Astăzi am împrumutat moda Iepurașului de Paște, care vine cu dulciuri. Existau cadouri când erai mică, părinții îți dăruiau ceva în mod deosebit de Paște?

La noi a venit întotdeauna Iepurașul”. Cred că am fost copii cuminți. Câteodată venea dimineața la prima oră, altădată venea când ne întorceam de la Împărtășit. În mod normal primeam dulciuri, poate câteodată și jucării. A fost foarte fain că am păstrat povestea asta cu Iepurașul mult timp, sora mea fiind mai mică decât mine cu 7 ani. Ne-am bucurat mai mult de această magie.

Jo Ioana Anuța nu cântă niciodată de sărbători. Sursă foto: Arhivă personală

Apropo de asta, îți mai aduci aminte cel mai frumos cadou primit în copilărie?

Nu-mi amintesc. Primeam dulciuri și jucării în general, dar cred că cel mai frumos cadou pentru noi era întotdeauna timpul pe care îl petreceau părinții noștri cu noi. Munceau mult ca să ne ofere o viață cât mai bună și erau zile în care stăteam mai mult la bunici. Apreciam foarte tare momentele în care puteam sta și cu părinții, atunci când aveau timp.

În ce culori îți place să colorezi ouăle? Păstrezi tradiția folosind culoarea roșie sau îți plac mai multe culori?

Întotdeauna culoarea roșie.

Ții vreodată cont de siluetă atunci când vine Paștele sau te bucuri fără să-ți faci probleme?

În general nu pot mânca foarte mult. Gust din tot ce îmi face cu ochiul și din tot ce am poftă, dar nu exagerez niciodată cu nimic.

Care este cea mai frumoasă amintire de Paște pe care o ai?

Timpul petrecut în familie, mersul la biserică în noaptea de Înviere. Timpul petrecut cu bunicii mei, cu verișoarele mele, momentele în care se aduna toată familia la masă.

JO Ioana Anuța se simte cel mai bine acasă. Sursă foto: Arhivă personală

JO Ioana Anuța ne dezvăluie celebra rețetă de tiramisu a mamei sale

Pentru cititoarele Unica.ro aș vrea să ne dezvălui rețeta care nu lipsește niciodată de pe masa voastră de Paște.

Personal nu gătesc ceva anume de Paște, pentru ca mă așteaptă acasă de toate, dar am întrebat-o pe mama și a fost de acord să vă dăm rețeta secretă a familiei pentru cel mai bun Tiramisu! Tot secretul este să pui 1kg de mascarpone, adica 4 cutii de 250g sau 2 de 500g. Apoi 6 ouă pe care le separi. Bați albușurile cu mixerul și adaugi zahăr, eu pun zahar pudră, după gust.

Gălbenușurile le bați tot cu mixerul, apoi adaugi zahăr și în ele, tot după gust. Pui o esență de rom și unul sau două pliculețe zahăr valinilat. În gălbenușurile bătute adaugi mascarpone și încorporezi cu lingura de lemn. Adaugi albușurile bătute spumă și amesteci ușor tot cu lingura. Nu freci ca să se facă pastă, să rămână crema pufoasă și chiar cu bucățele de mascarpone prin ea.

Să ai cafea pregătită, mai slabă, pe care o îndulcești tot cu zahăr după gust. În siropul ăsta de cafea eu adaug puțin alcool (lichior de cafea, lichior tiramisu, de ciocolată). Începi să treci pișcoturile prin siropul de cafea și așezi primul rând în tavă. Adaugi jumătate de cremă, nivelezi și continui cu al doilea rând de pișcoturi. Deasupra pui restul de crema. Eu mai adaug în crema și 2,3 linguri de frișcă și presar nes pe ambele straturi de cremă.

Sursă foto: Jo

Ultima modificare mai 2, 2024 7:06 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale