Jean-Paul Belmondo și Ursula Andress, o iubire tulbure. Actorii și-au părăsit partenerii de viață ca să fie împreună

.

Jean-Paul Belmondo s-a stins din viață pe 6 septembrie 2021, la vârsta de 88 de ani. Actorul s-a făcut remarcat în filmele pe care le lasă în urmă, „Borselino”, Profesionistul” etc., dar a încântat și o întreagă lume cu relația sa trecută cu Ursula Andress.

Jean-Paul Belmondo a suferit un accident vascular cerebral în 2011, iar de atunci viața lui nu a mai fost aceeași. După o lungă convalescență, starul a început să își etaleze din nou faimosul zâmbet. Avea multe probleme, dar un optimism incurabil. După accidentul cerebral suferit, actorul a avut nevoie de şapte ani pentru a reînvăţa să vorbească şi să meargă. 

Jean-Paul Belmondo și Ursula Andress, o poveste de neuitat

„Nu mi-e frică de final, am avut o viață minunată. Am comis câteva păcate, dar aș vrea ca oamenii să spună despre mine că am fost un actor bun, că mi-am făcut prietenii să râdă, și asta e foarte bine”, spunea el dintr-un interviu în 2016, înainte de marea despărțire.

Jean Paul Belmondo a avut parte de câteva iubiri legendare, care au rămas în memoria publicului. Printre acestea se numără și legătura tumultuoasă cu actrița elvețiană Ursula Andress, care a jucat în celebra serie James Bond la sfârșitul anilor ’60. O poveste de dragoste de neuitat, cu siguranță, dar marcată de numeroase picanterii.

Jean-Paul Belmondo și Ursula Andress: nașterea unei iubiri interzise

În 1965, Jean-Paul Belmondo joacă în filmul The Tribulations of a Chinese in China, regizat de Philippe de Broca, alături de Ursula Andress. Cei doi se îndrăgostesc, dar Belmondo era căsătorit din 1959 cu dansatoarea Élodie Constantin, cu care avea doi copii, Florence și Paul. Cu toate astea, el nu își poate cenzura sentimentele pentru Ursula Andress. 

În anul următor, Élodie Constantin cere divorțul. La rândul ei, Ursula Andress își părăsește partenerul de atunci, John Derek. Cei doi își continuă apoi povestea, la bine, dar mai ales la rău. Belmondo și Ursula râd mult împreună, dar se și ceartă.

Jean-Paul Belmondo și Ursula Andress, o relație cu năbădăi

Chiar dacă Jean-Paul Belmondo și Ursula Andress au format un cuplu admirat de la sfârșitul anilor 60 până la începutul anilor 70, în spatele sclipiciului nu totul era roz. În timpul vieții sale, Bebel, așa cum l-au numit compatrioții săi, a dat detalii în cartea  „A thousand lives are better than one”, despre iubirea furtunoasă pe care o trăia cu actrița. Jean-Paul Belmondo a evocat, de exemplu, o ceartă cu fosta sa parteneră. 

Starul ajunge într-o seară acasă după ce consumase alcool și nu mai reușește să intre în casă, pentru că era închisă. „Am ajuns acasă, era foarte târziu. Am decis să iau scara pentru a urca pe fereastră. Aveam să bat când fereastra se deschidea. Ursula a început să țipe: „Nu ți-e rușine ?” Apoi a balansat scara și am căzut”, povestea el. În ciuda iubirii ce și-o purtau, a construcției unei vile și a zvonurilor care dădeau ca sigură căsătoria lor, amorezii se despart în 1972.

Citeşte și: Cum a ajuns Cristina Ich să aibă găuri la nivelul feței după o procedură estetică: „Trei săptămâni am stat în casă”

Citeşte și: Alina Radi, operată de urgență. Descoperirea medicilor a uimit-o și pe artistă: „A fost complicat”

Citeşte și: Cine este soția lui Dan Badea. Mădălina a făcut aluzii răutăcioase legate de Lora. „Eu le spun angoase, el le spune foste!”

Citeşte și: Cum își cresc Bogdan Ciudoiu și soția sa, Alecsandra, fiica: „Natalia conștientizează că are norocul să facă parte dintr-o familie tânără” / Exclusiv

Ursula Andress l-a iubit și după despărțire

În timp ce în culise relația era una toxică, actrița Ursula Andress vorbea frecvent despre dragostea ei pentru Jean-Paul Belmondo, chiar și la ani de la despărțirea lor. „El este unic în lume. Ne-am iubit la nebunie. Am fost cu el zi și noapte, pentru dorințele lui, pentru nebuniile lui. Eram unul pentru celălalt”, mărturisea ea. 

La acea vreme, chiar a recunoscut că și-a dori cu orice preț să-l revadă pe actor. „Îi scriu din când în când. Într-o zi ne vom întâlni”, susținea Ursula. Acest lucru avea să se întâmple în 2014. Jean-Paul Belmondo și Ursula Andress s-au reîntâlnit în timpul filmărilor pentru documentarul Belmondo by Belmondo.

Foto: Hepta, Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton