Pe data de 24 martie se sărbătorește la nivel internațional Ziua stafidelor acoperite cu ciocolată. Așadar, astăzi este o bună ocazie să îți prezentăm o rețetă delicioasă de biscuiți cu stafide de la Jamie Oliver. Poți să uiți de dietă o zi și să te bucuri de acest desert!
Biscuiți cu Stafide și Ovăz fără Gluten
Ingrediente:
unt nesărat
zahăr pudră auriu
zahăr brun fin de culoare închisă
60 ml. lapte bătut
făină fără gluten
o linguriță bicarbonat de sodiu
100 g. stafide
o linguriță de scorțișoară
200 gr. ovăz terci fără gluten
un ou
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 180 de grade, pregătește două tăvi de coacere și așază pe ele hârtiile de copt.
Topește untul într-o tigaie la foc mic, pune zahărul într-un bol, toarnă untul și amestecă. Într-un bol separat, bate oul, apoi amestecă-l cu laptele bătut. Dă prin sită făina și bicarbonatul de sodiu și amestecă-le cu restul ingredientelor
Amestecul preparat adaugă-l cu lingurița în tavă și aplatizează ușor cu degetele asigurându-te că lași între fiecare un decalaj de aproximativ 4 cm. Le pui în cuptor timp de 14 minute până devin aurii și crocante.
Recomandare: Lasă-i să se răcească cinci minute și savurează-i cu un pahar de lapte rece sau ceai fierbinte!
Stafidele, pe lângă faptul că au un gust extraordinar, sunt bogate în fibre alimentare și conțin carbohidrați cu un indice glicemic scăzut. În plus, ajută la reglarea glucozei și a colesterolului.