James Middleton, comentarii rare despre sora sa, Kate Middleton. Fratele Prințesei de Walles s-a luptat cu depresia

.

Dacă Meghan Markle nu are o relație bună cu familia ei, Kate Middleton a fost întotdeauna acolo pentru fratele și sora ei. James Middleton și-a lăudat sora pentru felul în care „înflorește” în rolul ei de Prințesă de Walles, dar a recunoscut că poate fi ciudat pentru el, deoarece îi știe toate ciudățeniile.

Fratele mai mic al lui Kate, în vârstă de 36 de ani, a admis că este „extrem de mândru” de felul în care Kate jonglează cu îndatoririle regale. James a fost invitat la Good Morning Britain, unde nu a venit singur, ci alături de câinii săi, Mabel și Isla, și a dezvăluit cât de mult îl impresionează evoluția lui Kate.

Citeşte și: Kate Middleton și fiica sa, Charlotte, lecție de stil la Wimbledon. Cât au costat ținutele purtate de cele două

Citeşte și: Kate Middleton și Ivanka Trump, în aceeași ținută. Semnificația emoționantă din spatele rochiei alese de cele două

Citeşte și: Charles vrea să îi mute pe Kate și William. Care e proprietatea pe care Regele o vrea pentru ei și de ce refuză Prințul și Prințesa de Wales

James Middleton, impresionat de Kate

„Este sora mea Sunt mereu surprins de cât de multe face și asta continuă să stea mereu în gândurile mele… Dar, de fapt, ca să fiu sincer, este sora mea, așa că îi cunosc toate ciudațiile.
De fapt, să o văd cum se dezvoltă în acel rol, cred că este cu adevărat… Sunt foarte mândru de ea”, a spus el, conform Daily Mail.

James – care a vorbit deschis despre lupta lui cu depresia – a lăudat munca pe care tinerii membri ai familiei regale – în special sora și cumnatul său – o depun în domeniul sănătății mintale.

„Este o provocare . Îmi amintesc de începutul meu… să spun cu voce tare că mă simt deprimat sau că am impresia că sufăr de depresie era imposibil. Dar, de fapt, o parte din munca pe care au făcut-o de-a lungul timpului – mi-a dat încrederea să vorbesc. Nu s-a dus, dar acum dețin controlul”, a precizat fratele Prințesei.

Citeşte și: Regele Charles s-a gândit la fiul lui Harry în ziua încoronării. Ce i-a transmis lui Archie

Cum a luptat cu depresia

James a vorbit pentru prima dată despre depresia sa – care l-a lovit inițial la sfârșitul anului 2016 – în articolul pe care l-a scris pentru Daily Mail.

„Știu că sunt binecuvântat să trăiesc o viață privilegiată. Dar asta nu m-a făcut imun la depresie”, a mărturisit el.

„Este dificil să descrii această afecțiune. Nu este doar tristețe. Este o boală, un cancer al minții.
Nu este un sentiment, ci o absență a sentimentelor. Exiști fără scop sau directie. Nu puteam simți bucurie, emoție– doar anxietatea zguduitoare mă scotea din pat dimineața. De fapt, nu m-am gândit la sinucidere, dar nici nu am vrut să trăiesc cu starea de spirit în care mă aflam”, menționa James.

„Nu sunt bine. Am nevoie de ajutor”

James Middleton nu mai putea comunica cu cei dragi, nu le mai răspundea la ușă sau la apelurile telefonice. În 2017, a fost aproape de a-și închide compania Boomf, deoarece „abia funcționa” din cauza depresiei sale.

La sfârșitul acelui an, James a acceptat că are nevoie de ajutor și și-a sunat medicul. Invadat de emoții, fratele lui Kate a reușit să-i spună: „Nu sunt bine. Am nevoie de ajutor”.

I-a dat permisiunea să vorbească cu familia sa, care era îngrijorată pentru el. Și-a luat o pauză în ianuarie 2019 pentru a afla cât mai multe despre depresie și a merge la terapie.

Pippa și Kate i-au fost alături

James a explicat cum surorile sale, Pippa și Kate, dar și părinții săi i-au fost alături în acele momente dificile și au avut răbdarea să-l ajute, chiar și atunci când nu au putut înțelege pe deplin prin ce trece.

„Am fost norocos că au s-au implicat implicați și au înțeles că este un proces, că nu există o soluție rapidă”, a precizat el.

La un moment dat, a simțit că toată această greutate a dispărut, iar acum vorbește deschis în presă și pe rețelele de socializare despre depresia cu care s-a luptat.

Câinele care l-a salvat pe James Middleton

Ella a fost o parte importantă a călătoriei lui, deoarece cățelușa, dresată special pentru cazuri de acest gen, a mers cu el la toate sesiunile de terapie. James recunoaște că Ella l-a sprijinit în zilele lui negre sau în cele fericite.

Dar la începutul acestui an, James a trebuit să-și ia rămas bun de la prietena lui, care a murit la vârsta de 15 ani. Într-o postare emoționantă pe Instagram, el a marcat pierderea suferită.

„Timp de 15 ani, Ella a fost alături de mine, din cele mai întunecate și până în cele mai fericite zile. O să-mi lipsească teribil de mult. Ella s-a stins în brațele mele acasă și acum este îngropată în grădină, alături de Tilly”.

Foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton