Exclusiv – Paula Seling: „Nu mă gândesc la eşec”

.

Despre Eurovision-ul de ieri şi de azi, despre proiecte de viitor şi vedetisme am stat de vorbă cu unul dintre reprezentanţii României la Oslo, Paula Seling.

Pe ce poziţie a clasamentului final Eurovision crezi că va ajunge România anul acesta?

Dacă Eurovision-ul ar fi un concurs precum Olimpiada Sportivă sau orice alt concurs în care nivelul de pregătire al concurenţilor poate fi evaluat după criterii clare şi bine stabilite, aş putea să vă spun exact ce loc am putea să luăm.

În condiţiile în care gusturile sunt foarte diferite, iar votarea este în mare măsură şi pe alte criterii, nu prea am cum să văd viitorul şi să vă răspund la această întrebare, din păcate.

Eu pot să vă spun că ne pregătim intens pentru acest moment important din cariera noastră, când avem şansa să reprezentăm, pentru câteva săptămâni, imaginea ţării noastre în Europa şi, împreună cu Televiziunea Română şi Fundaţia Culturală Phoenix, lucrăm la toate detaliile pentru a pune în scenă 3 minute impecabile. Vă rugăm să ne ţineţi pumnii, chiar contează!

Din punctul tău de vedere, care a fost cea mai bună prestaţie românească de până acum la Eurovision?

Nu prea ai cum să compari prestaţiile pentru că, în majoritatea cazurilor, au fost trimise voci foarte bune, precum cele ale Monicai Anghel, Mihai Trăistariu, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Nico, Claudiu Miriţă etc, şi fiecare are o personalitate aparte, pune din stilul său în cântecul interpretat şi asta face ca piesa respectivă să capete valoare.

Mie mi-au plăcut majoritatea pieselor alese să reprezinte România, sigur că, poate că la un moment dat, piesa aleasă nu a fost foarte apropiată de sufletul meu, însă, din respect pentru toţi participanţii şi toţi interpreţii, am să ţin răspunsul acestei întrebări pentru mine.

Care consideri că este cea mai bună voce din România?

Din păcate nu pot să vă răspund la această întrebare din aceleaşi motive ca şi la întrebarea anterioară.

De la un anumit nivel de pregătire nu poţi să compari, tehnic, anumite voci (aşa cum nu poţi să spui că Aretha Franklin este mai bună decât Chaka Khan sau invers).

În schimb, poţi să iei în considerare nivelul de expunere şi de atenţie pe care îl are un artist, sau cât de „comercial” alege să fie, pentru a intra în atenţia publicului, ori ce piese are, în aşa fel încât percepţia ascultătorilor să fie de un anumit fel. Iar aceste lucuri nu mai ţin de calitatea sau nivelul de pregătire al artistului, ci mai degrabă de reprezentanţii săi în management, impresariere, PR şi marketing.


Cum va arăta ţinuta de scenă pentru marele eveniment de la Oslo? Cu ce designer vei colabora sau cine îţi va alege hainele?

Eu lucrez la capitolul imagine cu firma de confecţii Inedit Satu Mare de peste un an, tot ei mi-au creat ţinutele de scenă pentru Finala Naţională şi tot cu ei voi merge mai departe.

Tema principală a momentului nostru este focul, deci se pun accente pe roşu, auriu şi negru. Am primit câteva schiţe foarte interesante de la ei şi abia aştept să le văd realizate.

În fiecare an participanţii la Eurovision pleacă cu premisa că vor ajunge în fruntea clasamentului, ulterior insă, idiferent de locul obţinut, trebuie să facă faţă unui val de atacuri mai mult sau mai puţin fair play din partea conaţionalilor. Ţi-e teamă de reacţiile de după consurs cu care te vei confrunta odată cu revenirea în ţară?

Ce reacţii? Din tonul întrebării văd că anticipaţi deja că va fi un eşec. Mi se pare din start dezarmant să ne gândim în felul acesta.

Eu nu pornesc la drum gândindu-mă la eşec, nici măcar gândindu-mă la reuşită, ci atenţia şi energia mea se îndreaptă spre studiu, creativitate şi muncă.

Vreau să ne autodepăşim, să transmitem o energie pozitivă, bucuria de a cânta, să fim impecabili şi, peste tot pe unde mergem să promovăm piesa, să convingem publicul că România este o ţară în care nu găseşti doar lucruri negative. Vrem să vă facem mândri că ne-aţi votat.

 

Page: 1 2

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale