Ileana Badiu vorbește despre sacrificiile făcute în relația cu soțul: „Au fost momente în care mă întrebam dacă are sens”/ Exclusiv

.

Ileana Badiu dezvăluie secretele căsniciei de 15 ani alături de soțul ei, medicul Cătălin Badiu. Vreme de 11 ani, cei doi s-au văzut în weekend, iar Ileana Badiu recunoaște că a trecut printr-o mulțime de stări.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Ileana Badiu (49 de ani) recunoaște că este greu să fii mamă de adolescent și spune că schimbările s-au produs brusc. Este împreună cu Conf. Univ. Dr. Cătălin Badiu de două decenii și sunt căsătoriți de 15. Timp de 11 ani, Ileana Badiu și soțul ei au trăit separat, ea – în România, el – în Germania, la studii de specializare. Se vedeau doar în weekend și nu le-a fost deloc ușor, după cum mărturisește vedeta. Cei doi au împreună un băiat, pe Sasha, în vârstă de 14 ani, care îi provoacă zi de zi.

În exclusivitate pentru UNICA.RO, Ileana Badiu rememorează ziua în care prima sarcina s-a oprit din evoluție și dezvăluie cum a fost diagnosticată cu o boală gravă pe când era deja gravidă cu Sasha. Recunoaște că, pentru a fii o mamă bună, a mers la psiholog și că are o conduită de viață destul de strictă. Ileana Badiu ne mai spune de ce nu a devenit medic și cum a reacționat tatăl ei când a văzut-o într-un film de Dan Pița.

Ileana Badiu face dezvăluiri despre relația cu soțul și fiul adolescent

În august ai aniversat 15 ani de căsnicie. Aveți vreun secret pentru ca o relație să dureze atât de mult?

Noi avem 20 de ani de relație și 15 de când ne-am căsătorit. Din ei, 11 ani am trăit la distanță. În tot timpul ăsta ne-am văzut în fiecare weekend, doar atât. Am avut foarte mult timp la dispoziție să vorbim unul cu altul, să ne cunoaștem foarte bine. Unul dintre lucrurile care se întâmplă azi este că oamenii sunt atât de ocupați încât nu mai pot comunica. Pe noi lucrul acesta ne-a sudat foarte tare. În weekend, zilele ne erau dedicate unul altuia.

Alt secret prin care oamenii rezistă în timp este respectul pe care și-l acordă meseriei pe care o au. Eu am înțeles că soțul meu trebuie să parcurgă o dezvoltare profesională mai serioasă în Germania decât în altă parte. De asemenea, am înțeles că, pentru această dezvoltare, eu trebuie să mă pun în paranteze până în momentul în care el va parcurge toate etapele.

Când vă mai certați, cine cedează primul, cine lasă de la el?

Acum fiecare are optica lui. Dacă l-ai întreba pe el, ar spune că el cedează primul. Dacă mă întrebi pe mine, zic că eu. Nu este o regulă. În general, ca lucrurile să dureze pe termen lung, este bine ca certurile să fie echilibrate, așa că cedăm pe rând.

Citește și: Ileana Badiu merge la detox cu soțul. Schimbările pe care le-a observat după acest proces

Citește și:  Schimbările cu care s-a confruntat Ileana Badiu la menopauză: „Aveam 43 de ani și mai degrabă mă vedeam cu Alzheimer”

Citește și: Ileana Badiu a pierdut 8 sarcini înainte să devină mamă

Cum și-a întâlnit Ileana Badiu soțul: „A fost o chimie incredibilă care ne-a adus împreună”

Îți mai aduci aminte cum te-ai cunoscut cu Cătălin? Cine a făcut primul pas?

Îmi aduc aminte, mai ales că noi ne știm de când eram copii. Am făcut și grădinița împreună, apoi școala și liceul. Între noi nu a fost nimic până la întâlnirea de 10 ani de la terminarea liceului. În copilărie nu am fost un cuplu, dar la întâlnirea aceea ne-am îndrăgostit. Nu știu cine a făcut primul pas, cred că amândoi. A fost o chimie incredibilă care ne-a adus împreună.

Ileana Badiu: „Au fost momente în care mă întrebam dacă are sens, dar iubirea a fost mai puternică decât rațiunea”

În acei 11 ani au existat momente în care ai obosit sau ai simțit că nu vrei să continui?

Da, am simțit. 11 ani este un timp lung să trăiești o relație la distanță, din care 5 ani jumătate a existat și un copil. Timp de 11 ani am fost o femeie care, în cotidianul ăla greu, se descurca singură. Nu e ceva neobișnuit, dar este frustrant să știi că ai pe cineva, dar că trebuie să rezolvi lucrurile singură. Ce e rău nu se întâmplă numai în weekend. De la boli la repararea centralei, un accident de mașină… mi-ar fi prins bine să nu fiu singură, logistic măcar. Au fost momente în care mă întrebam dacă are sens, dar iubirea a fost mai puternică decât rațiunea.

Ileana, Cătălin și Sasha. Sursă foto: Arhivă personală
Ileana, Cătălin și Sasha. Sursă foto: Arhivă personală

„Am mers foarte mult la psiholog”

Cum este mămica Ileana? Ești relaxată, lași de la tine sau te mai și enervezi uneori?

Eu cred că sunt o mamă foarte relaxată. Am mers foarte mult la psiholog ca să știu să fiu o mamă în regulă pentru copil. Știu ce înseamnă să îți traumatizezi, fără să vrei poate, copilul, făcând niște greșeli esențiale. Am vrut să învăț să nu fac asta. Pentru a fi o mamă bună trebuie să fii împăcată cu tine. Sigur că mai avem momente, dar încerc să fiu cat mai aproape de idealul de mamă pentru Sasha. Am fost relaxată, cu încredere, și așa s-a comportat și el.

Ileana Badiu, despre relația cu fiul adolescent: „Nu-mi este ușor să accept treaba asta”

Sasha a împlinit 14 ani, te confrunți cu un adolescent. Cât de greu este?

E bine, deoarece este un adolescent foarte echilibrat. E și meritul nostru, cum ne-am comportat ca părinți. Singurul lucru greu este faptul că a crescut atât de brusc. Noi am avut o relație de ținut în brațe, pupat, și acum nu se mai poate întâmpla. Nu-mi este ușor să accept treaba asta, înțeleg perfect că face parte din evoluție. Deși am știut în teorie, că mi-au spus și alți părinți, lucrurile s-au schimbat de la o zi la alta.  Ei se schimbă doar că tu rămâi la fel și simți totul ca pe un fel de reject. Trebuie să te oprești și nu este ușor. Asta mai ales pentru că noi am avut o relație strânsă și fizic, era un copil foarte lipicios. Și acum suntem apropiați, dar nu se mai întâmplă lucrurile în același registru și nu am avut timp să mă obișnuiesc, încă, cu asta.

Ileana Badiu alături de fiul ei. Sursă foto: Arhivă personală
Ileana Badiu alături de fiul ei. Sursă foto: Arhivă personală

„Am o conduită de viață destul de strictă”

Ai o siluetă perfectă. Cum te menții? Există alimente la care ai renunțat definitiv?

Mă mențin cu efort. Dacă la 20 de ani o femeie arată bine e meritul naturii, dar dacă arată bine la 40 este meritul ei. Conduita unei femei aflate la menopauză este diferită de ce făcea până atunci. Trebuie nu numai să arăți, dar să te și simți bine. Am o conduită de viață destul de strictă. Înțeleg că trebuie să mă odihnesc mai mult, am învățat să mai spun și nu. Fac sport aproape zilnic și am grijă ce mănânc. Când mi-e poftă mănânc orice dar, în general, încerc să mănânc proteine și legume. Și chiar dacă mi-e greu dimineața, mă duc la sport.

Ileana Badiu: „Nu m-am văzut sacrificându-mi tinerețea ca să învăț”

Fată de medic, acum soție de medic. Cum de nu ai vrut să urmezi cariera tatălui tău?

Am vrut s-o urmez. Când eram mică am vrut, dar părinții mei m-au evaluat corect și nu m-au îndemnat spre medicină. Și eu m-am evaluat și mi-am dat seama că nu aveam vocație peste așa ceva. Nu vorbim despre puterea de a învăța din cărți, dar sacrificiul pe care trebuia să-l fac era foarte mare. Nu m-am văzut sacrificându-mi tinerețea ca să învăț. Noroc că mi-am dat seama din timp. Cine vrea să facă medicină trebuie să se apuce foarte devreme.

Citește și: Ce planuri au Valentina Pelinel și Cristi Borcea de sărbători: „Mă surprinde mereu cu cadouri și cuvinte frumoase”/ Exclusiv

Citește și: Jean Gavril și soția sa, Bianca, vor deveni părinți pentru a doua oară: „Acest copil a fost planificat”/ Exclusiv

Citește și:  Răzvan Fodor, dezvăluiri după 14 ani de relație cu Irina Fodor: “Mă bucur de nevastă-mea zi de zi”/ Exclusiv

Citește și: Secretele Ilincăi Vandici. Cum reușește să nu dea bani mulți pe haine și să țină la distanță energia negativă/ Exclusiv

Ileana Badiu vorbește despre relația cu părinții: „Era foarte drastică și severă”

Apropo de părinți, erai mai mult fata mamei sau fata tatei?

Grea întrebare pentru că mi s-a părut că nu am fost fata cuiva. Nu am fost genul alintată de părinți. Tata era foarte mult timp plecat, medic, șef de secție la Fundeni. Asta cerea multă dedicare. În weekend avea urgențe, nu-și pemitea vacanțele pe care le avea mama cu mine. Și atunci mă raportam mai mult la ea, dar nu eram fata ei, ca alint. Era foarte drastică și severă, uneori mă mai salva tata.

Cum a reacționat tatăl când a văzut-o jucând o scenă de amor în film: „A ieșit din sală”

La 17 ani ai jucat în „Hotel de lux”, ai fost un pic mai sexi decât s-ar fi așteptat tatăl tău. Îți mai amintești reacția lui de atunci?

Tata a reacționat prost, în sensul că a ieșit din sală. Interpretam un personaj care avea o scenă de amor, mai mult sugerată. Pentru el a fost foarte grav, aveam 17 ani jumate, eram minoră. Nici nu și-a dorit foarte mult să apar, mama și-a dat acordul, îl știa pe Dan Pița. Le era groază să nu mă duc spre zona artistică, dar și-au da seama că nu aveam destul de mult talent să fac asta. Bine că am încercat și mi-a fost clar că nu e pentru mine.

Ileana Badiu, despre cele mai grele momente: „Am aflat că am o boală, hepatită autoimună”

Care a fost cel mai greu moment din viața ta?

Am avut foarte multe momente grele. Mi-am pierdut tatăl când aveam 22 de ani, am acceptat că are leucemie, o boală despre care nu auzisem. Apoi când am avut prima sarcina oprită din evoluție la aproape 4 luni, sau când mi-au pus diagnosticul de infertilitate. Când eram deja însărcinată cu Sasha am aflat că am o boală despre care nu știam, hepatită autoimună. Asta face corpul să rejecteze proprii hormoni produși în sarcină și înseamnă o intoxicare a sistemului hepato-biliar. Mi-au spus că și sarcina asta se va opri din evoluție.

Ileana Badiu este o femeie puternică. Sursă foto: Arhivă personală
Ileana Badiu, o femeie puternică. Sursă foto: Arhivă personală

Începuse criza fianciana, eram gravidă, singură, Cătălin era în Germania și, din cauza acestei boli, mergeam la ecografie în fiecare săptămâna să vedem dacă copilul a evoluat și mai mișcă. Iar la ecografii mergeam singură, nu avea cine să mă țină de mână. Am avut foarte multe momente extrem de dificile, personale și profesionale. Până la urmă important este să le depășești și să înveți din ele.

Ileana Badiu vorbește despre defecte și calități

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Cea mai mare calitate este carisma și energia pe care o eman în jurul meu și care se transformă în lucruri creative, în a-i ajuta pe alții. Iar cel mai mare defect este lipsa de răbdare, completă. M-am așteptat să se amelioreze, după ce m-am aflat în foarte multe situații când a trebuit să am răbdare. Cu toate asta nu aș putea spune că am învățat ceva, până și Sasha îmi spune că lipsa de răbdare se va întoarce împotriva mea.

Ce simți că nu ai face niciodată în viața ta?

Nu aș înșela așteptările unui om despre care știu, în mod conștient. Nu aș dezamăgi intenționat pe cineva, nu aș face asemenea mizerii.

Ai făcut compromisuri în viață? Dacă da, care a fost cel mai greu de făcut?

Nu am făcut compromisuri majore de la princiile mele și asta, de multe ori, m-a încurcat. Uneori e bine să accepți să le faci. La nivel personal nu am făcut, dar profesional am mai făcut compromisuri. Când m-am ocupat de un proiect în care nu credeam sau nu-mi făcea plăcere, dar m-a frustrat. Nu sunt flexibilă și asta e un defect, nu o calitate.

Foto: Instagram, arhivă personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton