Helmut Duckadam va fi incinerat. Familia a decis să-i respecte ultima dorință

.

Helmut Duckadam a încetat din viață luni, 2 decembrie, la Spitalul Militar Central, la vârsta de 65 de ani. Fostul mare portar, care a intrat în Cartea Recordurilor după succesul din Sevilla, a precizat în testamentul său că își dorește să fie incinerat. Iar familia sa a decis să îi îndeplinească această ultimă dorință.

Helmut Duckadam va fi incinerat

Helmut Duckadam s-a stins din viață luni, 2 decembrie, la vârsta de 65 de ani. Fostul fotbalist s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe probleme de sănătate, iar în luna septembrie a acestui an a suferit o operație de cord deschis. Din păcate inima lui a cedat, iar acum familia face tot posibilul să îi îndeplinească ultimele dorințe.

Înainte de a deceda, fostul portar a precizat în testamentul său ce își dorește să se întâmple cu trupul său neînsuflețit, iar familia a decis să îi îndeplinească această dorință. Helmut Duckadam urmează să fie condus pe ultimul drum de toți cei care l-au iubit și apreciat, în cadrul unei ceremonii restrânse. Familia sa a anunțat că trupul neînsuflețit al lui Duckadam va fi depus la Arena Națională, în cursul zilei de marți începând cu orele 14:00, în zona VIP, unde prietenii și colegii pot veni pentru a-i aduce un ultim omagiu.

De asemenea, familia fostului sportiv a anunțat că a decis să îi respecte dorința, astfel că acesta urmează să fie incinerat. Potrivit soției acestuia, Helmut Duckadam a lăsat această ultimă dorință notată în testament.

Citește și: Ce avere le-a lăsat Helmut Duckadam soției și celor trei copii. „Eroul de la Sevilla” avea o pensie de câteva mii de lei și cheltuia anual între 5 și 8 mii de euro pe medicamente

Citește și: Mesajele vedetelor după decesul lui Helmut Duckadam. Elena Lasconi: „Am pierdut o legendă” / Dan Negru: „M-a zdrobit vestea morții lui”

Cauza morții fostului mare portar

Helmut Duckadam ar fi încetat din viață în urma unui stop cardio-respirator. Fostul mare portar al Stelei a fost internat inițial la Spitalul Universitar, fiind mai apoi transportat la Spitalul Militar. Deși medicii au făcut tot posibilul să îl salveze, acesta a încetat din viață.

Sportivul ar fi suferit acest stop cardio-respirator în urma intervenției chirurgicale suferite în luna septembrie. Atunci, el a fost operat pe cord deschis pentur a-i fi remediată o problemă gravă la aortă.

Pe de altă parte, Adrian Bumbescu a declarat pentru Prosport că ar fi făcut septicemie.

Citește și: Helmut Duckadam a murit cu un mare regret. Ce l-a împiedicat să-și urmeze visul: „Poate reușeam”

Citește și: Câți copii a avut Helmut Duckadam. Cum arată Brigitte, fata cea mare a regretatului fotbalist

„E ceva incredibil! Se pare că septicemie ar fi făcut. Marcel Pușcaș mi-a spus. Chiar acum vorbeam cu Pițurcă, nici el nu știa nimic”, a declarat Bumbescu.

Născut pe 1 aprilie 1959, la Semlac, judeţul Arad, Helmut Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).

A devenit ”Eroul de la Sevilla” în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a reuşit să apere patru lovituri de pedeapsă consecutive în succesul Stelei în faţa Barcelonei (2-0). Performanţa de atunci l-a făcut să intre în Cartea Recordurilor. Duckadam a apărat de două ori şi poarta naţionalei României.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Helmut Duckadam

Sursă foto: Facebook, Profimedia

Ultima modificare decembrie 3, 2024 11:49 am

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale