„Mi-a salvat viața”. Cum a ajuns Helmut Duckadam să-și schimbe religia pentru o femeie cu 20 de ani mai tânără ca el / Video

.

Helmut Duckadam este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști, acesta înregistrând performanțe greu de egalat la clubul Steaua București. În anul 1986, fostul sportiv a apărat patru lovituri de la 11 metri, ajutându-și astfel echipa să câștige trofeul în fața FC Barcelona.

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, cunoscutul fotbalist a povestit despre decizia luată de a-și schimba religia pentru cea de a doua sa soție, dar și despre accidentul în care a fost implicat pe când avea doar 11 ani.

Helmut Duckadam și-a schimbat religia de dragul soției

Helmut Duckadam a fost căsătorit timp de 27 de ani cu Ildiko, cu care are și doi copii, Robert și Brigitte. Cei doi au ajuns la divorț la scurt timp după ce s-au mutat în America. Cum nu a reușit să se adapteze la viața în Statele Unite, fostul portar a decis să revină în România. Aici, el a întâlnit-o pe Alexandra, cea care avea să îi devină a doua soție.

Deși femeia este cu 20 de ani mai tânără ca el, cei doi s-au îndrăgostit și au decis să își petreacă restul vieții împreună.

Înainte de nuntă, Helmut Duckadam era evanghelist, însă a hotărât să își schimbe religia de dragul soției sale, care este creștin ortodox.

„M-am căsătorit și sunt și eu ortodox acum”, a spus fostul portar, fiind întrebat de Denise Rifai dacă și-a schimbat religia pentru soția sa.

Citește și: De ce refuză Dan Negru să participe la conferințele de leadership: „Dacă aș putea, le-aș interzice”

Citește și: Reacția Mirelei Vaida, după ce a fost amendată de Primăria Capitalei: „Asta înseamnă să fii artist în România”

Helmut și Alexandra au vrut să treacă la religia greco-catolică, dar, în mijlocul pregătirilor de nuntă, au aflat că el nu are voie să se recăsătorească decât dacă este văduv.

„Singura soluție era să merg la ortodocși, unde îi cunoșteam pe toți preoții. Pentru că în 2004, la alegerile din 2004, Gigi Becali hotărâse să facem donații la biserică și doar în Arad am făcut donații la 107 biserici. Deci, îi cunoșteam pe toți preoții ortodocși”, a povestit Helmut Duckadam.

Astfel, în anul 2007, Helmut și Alexandra s-au căsătorit, iar între timp s-a născut și fata lor, Julianne.

Fostul portar a suferit un accident care l-a băgat în comă

Nu mulți știu că Helmut Duckadam a trecut printr-un adevărat coșmar atunci când era doar un copil. La 11 ani, acesta a fost lovit de o mașină și a intrat în comă.

Atunci, fostul portar al Stelei a avut un braț rupt și a avut nevoie de o tijă metalică ce i-a fost scoasă după câteva luni.

Citește și: Monica Tatoiu: „Sunt milionară! Am putut să devin bogată fără să fur!”. Ce pensie are fosta afaceristă

Citește și: Cristina Bâtlan, adevărul despre investițiile făcute la „Imperiul Leilor”: „Nu s-au întors banii la mine”. Ce s-a întâmplat cu business-urile

Totuși, cu puțin timp înainte de operație, acesta a fost din nou la un pas de tragedie. Deși nu avea voie, înainte de a intra în sala de operații, Duckadam a mâncat o ciocolată cu rom, iar după intervenția chirurgicală i s-a încleștat gura.

A avut noroc cu o asistentă care a făcut tot posibilul pentru a-i descleșta dinții, salvându-i, astfel, viața.

„Nu știam ce s-a întâmplat. Era o asistentă foarte drăguță, brunetă, tânără și era simpatia mea din spital. Când mi-a arătat degetele… până a reușit să bage un aparat să desfacă gura, ea s-a chinuit și mi-a salvat viața. În rest, nu îmi amintesc multe, pentru că eram adormit. Sigur, îmi amintesc în continuare, chiar dacă mi s-a scos acea tijă, eram bandajat și după câteva luni, până mi s-a vindecat osul, a trebuit să stau cu acel bandaj. Nu mai puteam să întind mâna și trebuia cu un săculeț de nisip să fac mișcări zilnice și erau foarte dureroase”, a povestit fostul sportiv în emisiunea lui Denise Rifai.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Helmut Duckadam

Sursă foto: Captură video, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton