Dacă nu ai reușit încă să citești amplul nostru material aferent rubricii Special cu echipa națională de handbal feminin a României, din revista UNICA de aprilie, atunci te întâmpinăm online cu șapte interviuri ce le vor surprinde pe rând pe: Cristina Neagu, Crina Pintea, Andreea Popa, Cristina Laslo, Denisa Dedu, Eliza Buceschi și Lorena Ostase.
Astăzi continuăm miniseria de interviuri cu Denisa Dedu. Ea joacă pentru clubul CSM București pe postul de portar. A fost componentă a echipei naționale a României începând de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2011, desfășurat în Brazilia. În 2019, sportiva a fost desemnată ca fiind cea mai bună handbalistă care activează în Liga Națională.
Ritmul vieții s-a schimbat din 2020. Cât de mult ți-a lipsit competiția?
De când cu pandemia, totul a devenit o incertitudine. Situația actuală a afectat și competițiile. Pe lângă competiții desfășurate normal, cel mai tare mi-au lipsit suporterii din săli.
A fi într-o formă excelentă implică și un mindset pe măsură. Cum reușești să îți păstrezi motivația în momentele în care te simți mai vulnerabilă?
În cariera unui sportiv apar și momente de vulnerabilitate. Dar de fiecare dată mi-am propus să nu renunț să muncesc și să perseverez pentru că acele momente dificile sunt temporare și viața te răsplătește.
Cum este tratată problema egalității de gen în lumea sportului?
Indiferent de gen, scopul comun al sportivilor este cel de a aduce glorie țării și nu ar trebui să existe diferențe.
Citește și:
Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României: „Este un sport dur și mă consider o luptătoare”
Handbalista Andreea Popa: „Am fost crescută în spiritul – învață că în viață mai și pierzi!”
Handbalista Crina Pintea: ”Sunt un om emotiv, dar când sunt pe teren uit de acest aspect”
Handbalista Cristina Laslo: „Indiferent de situație, în viață, ca și pe teren, ai ocazia să o iei de la zero în fiecare zi!”
Handbalul poate părea un sport dur câteodată. Care sunt slăbiciunile tale? Ce te emoționează?
Într-adevăr handbalul a devenit un sport dur. Fiind portar, prima regulă pe care am învățat-o a fost să nu-mi fie frică de minge. Pot spune că am trecut cu brio de această etapă.
Din ce este alcătuită alimentația unui sportiv de performanță?
Pentru a performa la un nivel înalt, e nevoie de o atenție sporită asupra alimentației și recuperării. De aceea am grijă ca alimentația mea să fie bogată în proteine, vitamine, carbohidrați, pentru a avea energia necesară.
Ce lecție învățată pe teren o consideri utilă și pentru viața ta de zi cu zi?
Să nu renunți niciodată!
Câte rochii și câți pantaloni ai în dressing? 😊Dar câte perechi de sneakers și câte de pantofi cu toc?
Nu știu exact, dar în timpul liber îmi place să renunț la hainele sport și să port ceva mai elegant sau casual.
Cum te pregătești înainte de antrenamente din punctul de vedere al rutinei de skincare? Ce nu îți lipsește din geantă?
Lucruri normale: gel de duș, deodorant, cremă de corp și parfum.
Ultima modificare aprilie 19, 2021 4:15 pm