George Nicolescu a murit la 74 de ani. Povestea artistului născut orb, cunoscut pentru melodiile „Eternitatea” sau „Mai avem nevoie și de iarbă”

.

George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani. Solistul de muzică ușoară, care s-a născut orb, a încetat din viață astăzi, 26 martie 2024, după ce în cursul zilei de vineri a fost operat pentru îndepărtarea unei tumori. Acesta a suferit apoi o bronhopneumonie, iar trupul său a cedat, în cele din urmă.

George Nicolescu a murit la 74 de ani

George Nicolescu s-a stins din viață astăzi, din cauza unei bronhopneumonii, ce a survenit în urma operației la care a fost supus vineri. Solistul a suferit o intervenție chirurgicală, moment în care i-a fost îndepărtată o tumoare de pe ficat.

Operația a fost una de succes, dar solistul de muzică ușoară a făcut apoi o bronhopneumonie, care i-a fost fatală.

Potrivit Spynews, solistul, cunoscut pentru piesele sale de mare succes „Eternitate” și „Mai avem nevoie și de iarbă”, a fost mutat la terapie intensivă, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

George Nicolescu mărturisea, în urmă cu ceva timp, că s-a împăcat cu viața lui și spunea că nu îi este teamă de nimic, nici măcar de moarte.

Citește și: Oana Ioniță a reluat legătura cu tatăl fiicei sale, după divorțul de Florin Budnaru. De ce s-a despărțit de afaceristul spaniol: „În Ibiza l-am cunoscut” / Video

Citește și: 8 membri ai familiei regale care s-au luptat cu cancerul, înainte de Kate Middleton și Regele Charles al III-lea

Citește și: Cine este chef Ștefan Popescu. Juratul Chefi la Cuțite este însurat, are doi copii și este formator în cadrul unei școli de bucătari

Citește și: Imagini cu casa în care Carmen Grebenișan și Alex Militaru au investit o avere. Influencerița a anunțat că se mută după despărțirea de soț

Cine a fost George Nicolescu

George Nicolescu s-a născut la Ploiești, pe 12 martie 1950. Artistul s-a născut orb și, în pofida eforturilor medicilor de a-i reda vederea, nimic nu l-a putut ajuta.

La acea vreme, mama sa a apelat la cei mai buni doctori, iar la vârsta de 4 ani acesta chiar a suferit o operație pe creier. Intervenția chirurgicală nu a avut succes, iar George Nicolescu a rămas în întuneric.

În anul 1970 el a debutat ca solist, câștigând primul loc la Festivalul „Tinerețe pe portativ”. După trei ani a lansat primul său hit, „Eternitate”.

De mai bine de cinci decenii, artistul era însurat cu Georgeta, femeia care i-a dăruit și doi copii, un băiat, George Daniel (48 ani) și Luminița (43 ani). Cei doi copii ai regretatului artist locuiesc în Spania, unde s-au mutat în urmă cu mai mulți ani.

„Am o familie frumoasă, mă mândresc cu familia mea. Eu niciodată nu am fost gelos pe soția mea, de exemplu când pleca de acasă. Pe soția mea nici nu o întreb când pleacă de acasă, îmi spune ea singură. Ea e reușit să îmi ofere o liniște aparte, așa și trebuie, este un lucru normal să ai liniște în casă”, spunea anul trecut George Nicolescu pentru Click.

Pe lângă pasiunea pentru scenă, artistul s-a dedicat și formării copiilor. Acesta a fost profesor de franceză, însă s-a pensionat în urmă cu peste 20 de ani.

Povestea de iubire dintre George Nicolescu și soția sa, Georgeta

George Nicolescu și-a cunoscut soția pe când avea 16 ani și de atunci au fost de nedespărțit. Georgeta avea atunci 14 ani, iar artistul spunea că mereu a văzut-o ca fiind cea mai frumoasă femeie din viața lui.

”Noi am fost colegi de liceu, ne ştim de când ea avea 16 ani, iar eu, 18. Înainte de a fi iubiţi, am fost buni prieteni. Ea este cea mai frumoasă femeie din lume, deşi nu am văzut-o niciodată. O simt după voce, dacă are o zi bună. Toată viaţa m-a ajutat, ea lucrează ca îngrijitor, pentru mine”, a declarat în urmă cu câțiva ani solistul de muzică ușoară pentru Click.

Acesta preciza că alături de soția lui nu se simte „singur şi vulnerabil, ci protejat şi fericit”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu George Nicolescu și soția lui, Georgeta.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton