George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD. Ce amendă trebuie să plătească în „scandalul vergeturilor”

.

George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD de la Curtea de Apel, după ce a fost amendat cu suma de 20.000 de lei pentru discriminare, pentru declarațiile făcute despre ”femeile cu vergeturi pe plajă”, în iulie 2022.

Pe data de 31 august 2022, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 de lei. Ulterior, celebrul vlogger a atacat hotărâra CNCD în instanță, dar a pierdut procesul. Pe de altă parte, judecătorii Curții de Apel au decis să reducă amenda.

George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD

După ce George Buhnici a spus că merge la plajă pentru a vedea piele, nu vergeturi, acesta a fost acuzat de discriminare și amendat de CNCD.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 31 august 2022, a adoptat următoarea hotărâre: Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi)”, se arată în comunicatul de presă al instituției, la acea vreme.

Citește și: Scandalurile anului 2022 în România: Simona Halep, George Buhnici sau preotul Visarion Alexa, în centrul controverselor

Citește și: George Buhnici, primul interviu după „scandalul vergeturilor”: „Prima lună n-am ieșit din casă” / Video

La scurt timp, George Buhnici a atacat decizia CNCD la Curtea de Apel, iar acum judecătorii au luat o decizie. Aceștia au dat dreptate Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, însă au decis să reducă amenda vloggerului.

Așadar, Buhnici nu mai trebuie să plătească 20.000 de lei amendă, ci doar 3.000 de lei, potrivit G4Media.

Cum a început „scandalul vergeturilor”

În iulie 2022, în timp ce se afla la un festival pe plajă, George Buhnici a acordat un interviu pentru emisiunea Xtra Night Show. Atunci, vloggerul a făcut câteva declarații cu privire la aspectul doamnelor și domnișoarelor aflate la mare.

„Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală fetelor!”, a spus atunci George Buhnici.

Citește și: George Buhnici, o nouă controversă în mediul online: „Bărbații fac muncile cele mai grele!”

Citește și: Câți bani au primit Cleopatra Stratan și Edward Sanda pentru participarea la America Express

„Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a mai zis el atunci.

La 10 zile după izbucnirea acestui scandal, Buhnici și-a cerut scuze în mod public, precizând că a făcut acele declarații „probabil din dorința de a șoca și de a impresiona audiența”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu George Buhnici

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton