Gabriela Cristea s-a specializat în ultimii ani în deserturi. Aceasta și-a creat și o linie de produse alimentare pe care le-a scos la vânzare, și din când în când mai dezvăluie câte o rețetă delicioasă. Acum, vedeta de televiziune le-a arătat fanilor săi cum face cele mai pufoase gogoși, rețeta fiind una simplă.
Gabriela Cristea, rețetă de gogoși pufoase
Nu există persoană care să nu iubească gogoșile, acestea fiind considerate desertul copilăriei. Crocante la exterior, pufoase la interior și extrem de aromate, gogoșile reprezintă un răsfăț pentru fiecare dintre noi. Iar Gabriela Cristea știe acest lucru, așa că își răsfață mereu cele două fetițe cu ele. Și de data aceasta și-a „răsfățat” și urmăritorii de pe rețelele de socializare cu rețeta celor mai pufoase gogoși.
Ingrediente:
- 1 kilogram de făină
- 400 de ml de lapte
- 250 grame de zahăr
- 100 de ml de ulei
- 100 grame de unt
- 50 de grame de drojdie
- 6 ouă
- 12 grame de sare
Gabriela Cristea a explicat că ea obișnuiește să facă gogoșile cu aluat de cozonac.
Mod de preparare
Peste drojdie se adaugă o lingură de zahăr și câteva linguri de lapte cald. Se amestecă până devine omogenă și se adaugă o mână de făină. Se lasă dorjdia să se activeze.
Într-un bol separat se pun trei gălbenușuri și trei ouă întregi ce se mixează împreună cu zahărul. Se adaugă amestecul de drojdie, restul de lapte și se mixează în timp ce se adaugă treptat jumătate din cantitatea de făină.
Restul de făină se amestecă cu sarea și apoi se adaugă în compoziție.
Se frământă timp de cinci, șase minute, după care se lasă la odihnit pentru 10 minute. Apoi se reia frământarea și se adaugă câte puțin din untul și uleiul topite și amestecate.
Se frământă bine aluatul până ce toate ingredientele sunt încorporate. Se pune aluatul într-un castron și se lasă la crescut 40-50 minute.
Citește și: Cu ce problemă de sănătate se confruntă Gabriela Cristea: „Se poate preveni”
Citește și: Gabriela Cristea a răbufnit, după ce a primit comentarii pline de hate: „Dar cine sunteți voi?”
„După 45 de minute aluatul aproape s-a triplat în volum. Îl turnăm pe masa de lucru și îl întindem cu sucitorul, după care îl tăiem cu forma de gogoși și trecem la prăjit”, spune Gabriela Cristea pe Facebook.
Tavi Clonda a gustat o gogoașă și a spus încântat: „Sunt atât de bune că ți se topesc în gură. Eu de obicei pun ciocolată, dar acum nu este nevoie”.
Cât costă produsele vândute de vedetă
Anul trecut, Gabriela Cristea a decis să își deschidă o mică afacere cu produse făcute chiar de ea. A început cu cozonacii, pe care i-a livrat de sărbători, iar mai apoi a lărgit gama la zacuscă, dulcețuri și torturi.
Vedeta a dezvăluit și cu cât vinde fiecare produs în parte. Astfel, pentru un borcan de de zacuscă de vinete sau de fasole aceasta cere 33,50 lei, în timp ce un borcan de dulceață de ardei iute costă 26,50 lei.
Cei care își doresc un borcan de dulceață de portocale trebuie să știe că vor scoate din buzunar 28,5 lei.
Citește și: Ce dietă urmează Monica Bîrlădeanu pe perioada postului: „Zilnic sunt atentă la lucrurile astea”
Prețurile cozonacilor sunt ceva mai mari. Un cozonac de 900 de grame cu mere, nucă și caramel sărat este 85 lei, în timp ce unul cu fistic este 178 lei.
Fiecare tort făcut de Gabriela Cristea are un preț diferit, în funcție de cantitatea dorită și compoziția aleasă. De exemplu, două kilograme de tort cu smochine și zmeură costă 396 lei, același preț fiind precizat și pentru tortul cu lămâie, ananas și mango.
Tortul de portocale costă 416 lei și cântărește 2 kilograme, cel mai scump fiind cel de ciocolată, care costă 436 lei.
Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Gabriela Cristea
Sursă foto: Facebook
Ultima modificare noiembrie 19, 2024 1:59 pm