Gabriel Dorobanțu este unul dintre cei mai apreciați artiști români din anii 1980. Cântărețul, care a ales să își păstreze stilul muzical de-alungul anilor, este născut pe 3 ianuarie 1953.
Îndrăgitul artist a avut o viață plină: ales să nu se căsătorească pentru că întotdeauna i-a plăcut viața de burlac, iar una dintre piesele sale este ascultată în continuare cu drag și dor de mulți români.
Gabriel Dorobanțu, viața unui burlac convins
În urmă cu câțiva ani, Gabriel Dorobanțu, care nu s-a căsătorit niciodată, a explicat de ce a ales să meargă pe drumul vieții fără o soție alături.
„Nu mă mai cucerește nimeni acum, pentru că sunt un burlac convins. Este bine la un moment dat să-ți porți crucea și așa, pentru că poți să privești și să te amuzi de ceea ce pățesc cei care nu sunt burlaci. În tinerețe mi se părea senzațional să te căsătorești și să ai persoana iubită aproape, după ce a trecut timpul mi s-a părut minunat să nu te bată nimeni la cap și să faci ce vrei. Eu fac parte din categoria celor care fac ce vor. O lume fără femei nu poate să arate bine, pentru că femeile sunt niște copilițe grozave, mai ales când sunt între ele. Când sunt însoțite de partenerii de viață, devin mai importante și mai grave. Şi nu-mi place”, mărturisea îndrăgitul artist pentru revista Taifasuri.
Se pare, însă, că Dorobanțu a suferit în tinerețe o decepție în dragoste, acela fiind momentul în care a decis că nu merită să se căsătorească.
„Gabriel a iubit foarte mult o femeie în tinerețe. Și a fost foarte dezamăgit. L-a părăsit. Nu a reușit să mai iubească la aceeași intensitate și și-a propus să nu o mai facă vreodată”, a declarat un prieten de-al artistului pentru Cancan.
Astfel, el a ales să locuiască în continuare cu mama sa, în comuna Cornu. Din păcate, mama artistului s-a stins din viață anul trecut, fiind răpusă de COVID-19.
Citește și: Ce face și cum arată Gabriel Dorobanțu la 18 ani de când a părăsit Bucureștiul
Citește și: Adrian Nartea și Gabriel Dorobanțu, lăsați fără bani în conturi de o grupare infracțională
A refuzat inițial piesa „Hai vino iar în gara noastră mică”
Deși acum este unul dintre cele mai cunoscute șlagăre, Gabriel Dorobanțu a refuzat inițial să cânte „Hai vino iar în gara noastră mică”.
„Când Dumitru Lupu mi-a cântat piesa cu o chitară în holul de la Teatrul „Alexandru Davilla” nu am vrut să o interpretez, pentru că mi s-a părut o romanță rusească desuetă. Dar câștigând o asemenea notorietate și fiind iubit de o lume întreagă, am înțeles că am fost un naiv și este bine totdeauna să iubești lucrurile simple. A fost cântecul navetiștilor la acea vreme. Mă miră și acum impactul la public după 36 de ani. Melodia „Niciodată” a fost refuzată de Dan Spătaru. Domnul Viorel Gavrilă mi-a încredințat-o mie și am făcut succes imediat. Sunt refrene care plac de la început oamenilor și au steaua lor”, a explicat artistul pentru Taifasuri.
Citește și: Cum se simte Gabriel Dorobanțu la aproape un an de când a avut COVID-19: „Sigur că e greu să fii bolnav”
Cine este Gabriel Dorobanțu
Gabriel Dorobanțu s-a născut pe 3 ianuarie 1953 în cartierul Militari din București. De mic copil a mers la Cercul de muzică și a făcut teatru la Palatul Pionierilor.
Și-a dorit să devină medic, însă a picat examenul la Medicină, astfel că a ales să se dedice complet muzicii.
„Până la lansarea mea în muzică, am fost tehnician proiectant principal, făcusem între timp o școală tehnică de proiectare, utilaj chimic, am lucrat într-un institut de proiectare, unde am căpătat multă experiență în a fi împreună cu oamenii. Ulterior, am renunțat la serviciu ca să pot face această meserie de interpret. Visul de început însă a fost să devin medic, pentru că de acasă mi s-a spus că e bine să te faci doctor. În consecință, am dat la Medicină militară, am avut media 7,65, dar s-a intrat cu 8,20. Dar nu regret, pentru că altfel nu aș mai fi făcut această meserie unică. Orice meserie aș fi avut, aș fi ieșit la pensie. Din muzica ușoară eu nu vreau să ies la pensie”, a afirmat Gabriel Dorobanțu pentru sursa citată.
Cum a ajuns unul dintre cei mai iubiți artiști români
A luat lecții de canto cu Florica Orăscu și a ajuns rapid pe scena Festivalului de la Mamaia, unde a obținut și o mențiune.
„Am avut o excelentă profesoară de canto, Florica Orăscu, care a dat mulți interpreți de renume în România, cu care am făcut lecții și la Școala Populară de Artă și lecții particulare. Știu că mă costa 100 de lei ședința de 45 de minute, timp în care nu făceam doar canto, pentru că doamna îmi povestea și întâmplările de peste zi. Era un spectacol, o bucurie să faci lecții cu un asemenea om care avea un fler extraordinar. Ea le-a lansat pe Dida Drăgan, Angela Similea, Mirabela Dauer și eu eram printre ultimii săi elevi, dar nu am ajuns și ultimul interpret. Toți cei care au făcut lecții cu doamna Orăscu au ajuns în fruntea muzicii ușoare românești”, a povestit Dorobanțu.
Gabriel Dorobanțu a lansat peste 400 de melodii, dar cele mai cunoscute sunt „Hai vino iar în gara noastră mică” și „Niciodată”.
Anul trecut a suferit de COVID, însă a reușit să se recupereze integral și să își reia concertele și călătoriile în străinătate.
Vezi în Galeria FOTO imagini de colecție cu Gabriel Dorobanțu
Sursă foto: Facebook
Ultima modificare ianuarie 3, 2024 10:24 am