Fundația Archewell a Prințului Harry și Meghan Markle, declarată „delincventă”. I s-a cerut să nu mai solicite fonduri caritabile

.

Fundația Archewell a Prințului Harry și a lui Meghan Markle a fost catalogată ca delincventă de către Registrul pentru Organizații Caritabile și Strângeri de Fonduri din California pentru că nu a trimis înregistrările fiscale anuale necesare.

Fundația Archewell a Prințului Harry și Meghan Markle, declarată „delincventă”

Potrivit înregistrărilor văzute de DailyMail, fundația caritabilă care a fost lansată de cuplu cu multă fanfară în 2020 a fost declarată delincventă în ianuarie pentru că nu și-a depus rapoartele anuale privind taxele de reînnoire a înregistrării sau taxa de reînnoire din februarie 2023.

La începutul acestei luni, fundația a primit o notificare de delincvență și un avertisment cu privire la penalități de evaluare și taxe de întârziere, împreună cu amenințarea cu suspendarea sau revocarea statutului său înregistrat, de la procurorul general al Californiei, Rob Bonta.

Săptămâna trecută, ducele și ducesa de Sussex au anunțat extinderea unui parteneriat între Fundația GEANCO din Abuja și Fundația Archewell, însă acest lucru nu ar fi posibil. Conform notificării de delincvență trimisă Fundației Archewell și datată 3 mai, „o organizație care este listată ca delincventă nu este în stare bună și i se interzice să se angajeze într-un comportament pentru care este necesară înregistrarea, inclusiv să solicite sau să plătească fonduri caritabile”.

„Organizația poate fi, de asemenea, supusă unor penalități, iar înregistrarea ei poate fi suspendată sau revocată de registru”, se mai arată în notificare.

Citește și: Meghan Markle, dezvăluiri despre Archie și Lilibet. Cum s-a îmbrăcat ducesa de Sussex în prima zi a vizitei în Nigeria

Citește și: Meghan Markle, în ținute de 12.000 de euro în timpul turneului din Nigeria. Ducesa de Sussex i-a adus un tribut Prințesei Diana

Fundația Archewell a înregistrat pierderi semnificative

Conform declarațiilor fiscale CharityWatch dezvăluite de Archewell în decembrie 2023, au arătat că organizația non-profit a suferit o scădere de 11 milioane de dolari a donațiilor în 2022, comparativ cu anul precedent.

Înregistrările au arătat că organizația de caritate a primit puțin peste 2 milioane de dolari în donații caritabile în 2022, comparativ cu 13 milioane de dolari în 2021.

Când cuplul și-a lansat organizația de caritate în urmă cu patru ani, numindu-o în onoarea fiului lor Archie, acum în vârstă de 5 ani, Prințul Harry și Meghan Markle au declarat că „scopul său principal” a fost „pur și simplu să facă bine”.

O sursă a declarat pentru People că se așteaptă ca problema să fie rezolvată într-o săptămână.

Citește și: Ce poreclă a primit Meghan Markle după turneul în Nigeria. Ducilor de Sussex li s-a cântat imnul britanic

Citește și: Meghan Markle, geloasă pe relația dintre Prințul Harry și Kate Middleton: „Chiar credea că va fi prințesă”

Ce s-ar fi întâmplat de fapt

Potrivit unei surse apropiate fundației, organizația a depus la timp cecul, însă acesta nu a fost primit nici până acum. Fundația a luat cunoștință de acest lucru abia atunci când a fost emis avizul de nerambursare. Un nou cec a fost trimis prin poștă, iar Fundația Archewell se așteaptă ca problema să fie rezolvată rapid și reflectată în evidențe în următoarele șapte zile lucrătoare.

Fundația Archewell a împărtășit două actualizări în timpul călătoriei lui Harry și Meghan în Nigeria, între 10 mai și 12 mai. Vizita a fost semnificativă, acesta fiind primul lor turneu internațional de când s-au retras din rolurile regale în 2020, iar cuplul a călătorit la invitația șefului nigerian al Statului Major al Apărării, cel mai înalt oficial militar al țării.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul Harry și Meghan Markle în Nigeria

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton