Teo Trandafir și Ilinca Vandici, despre provocările maternității: „Trebuie să le accepți cu un pic de blândețe” / Exclusiv

.

Teo Trandafir și Ilinca Vandici parcurg împreună o nouă etapă a carierei lor în televiziune, însă se află în etape complet diferite în calitate de mame. Fiica lui Teo, Maia, are 20 de ani, în timp ce fiul Ilincăi, Zian, are abia 6. În platoul emisiunii lor de la Kanal D2, „Folow Us!”, prezentatoarele de televiziune ne-au spus cum gestionează provocările maternității de la momentul prezent.

Teo Trandafir nu crede că „să pui piciorul în prag” în relația cu copilul funcționează

Teo Trandafir a adoptat-o pe Maia în anul 2004, la 36 de ani. La momentul respectiv, prezentatoarea TV nu forma un cuplu, nu-și dorea un copil și nici nu se simțea pregătită să devină mamă. Cu toate acestea, având în vedere etapa vieții în care se afla, Teo a cerut un semn de la Dumnezeu. Așa a aflat despre mama biologică a fiicei sale, aflată într-o situație socială dramatică. A considerat acest lucru un semn și așa a ajuns Maia să facă parte din viața ei.

„Nu știu dacă le-aș numi provocări. Sunt tot felul de întâmplări care se succed și pe care trebuie să le accepti cu naturalețe. Și cu un pic de blândețe. Că dacă te apuci tu să pui piciorul în prag, cu orice copil trecut de o anumită vârstă, nu e ce trebuie. O să pună și el două picioare în prag”, ne-a spus Teo Trandafir, la Fresh by Unica.

În ceea ce o privește Maia la momentul prezent, Teo preferă discreția. Prezentatoarea de la Kanal D2 nu a dorit să dezvăluie, până la acest moment, ce facultate a decis fiica ei să urmeze. Maia a terminat un liceu privat și în trecut spunea că o pasionează arhitectura, matematica și fizica, dar și artele.

Citește și: Ilinca Vandici și Teo Trandafir, mame sub lupă: „M-am simțit presată”. Cum își cresc cei doi copii / Exclusiv

Citește și: Ilinca Vandici și Teo Trandafir, despre televiziune și rolul de mame singure: „Mi-am dat seama că e mult, dar că nu am ce face” / Exclusiv

Citește și: Ce a determinat-o pe Teo Trandafir să apeleze la terapie: „Nu se mai putea” / Exclusiv

Cum îl responsabilizează Ilinca Vandici pe fiul ei, Zian

Ilinca Vandici are un fiu, Zian Ioan, din fostul mariaj cu Andrei Neacșu. Potrivit mamei lui, Zian are un caracter puternic și este un copil foarte activ. În această etapă de creștere a fiului ei, prezentatoarea de la Kanal D2 consideră că sunt esențiale toleranța și blândețea. În plus, Ilinca încearcă să-l responsabilizeze pe Zian oferindu-i libertatea de a face propriile alegeri, acolo unde se cuvine astfel.

„Personalitatea lui Zian se șlefuiește din ce în ce mai bine. Fiind zodia Leu, are un caracter extrem de puternic și atunci trebuie în permanență să am toleranța și blândețea de care vorbea Teo, pentru a reuși să-l duc acolo unde mi-aș dori eu să-l duc. Pentru că sunt niște lucruri care trebuie făcute la un moment dat. Cele care nu trebuie făcute sunt lăsate la alegerea lui.

Îmi place să-l responsabilizez și să știe că fiecare alegere pe care o face are consecințe, bune sau mai puțin bune. Și mi se pare important să învețe asta. Însă eu trebuie să fiu în permanență foarte atentă la tot ceea ce face, la tot ceea ce zice, ca să știu cum să-l iau. Și să evităm două ore de negocieri sau, cine știe, un plâns, un urlet, un țipat, un trântit de ușă și așa mai departe”, ne-a spus Ilinca Vandici, la Fresh by Unica.

Teo Trandafir și Ilinca Vandici, invitate la Fresh by Unica

Din martie 2024, Ilinca Vandici și Teo Trandafir prezintă împreună emisiunea „Follow Us!” la Kanal D2.

Tot la Fresh by Unica am mai vorbit cu Teo și cu Ilinca despre cum s-au cunoscut și cum au reacționat când li s-a propus să lucreze împreună, despre terapie și iubire de sine, sfaturi și recunoștință.

Foto: Instagram; Unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton