Oana Moșneagu a lucrat în India înainte să devină actriță: „Eram ca un chinez într-o fabrică. M-am întors pe minus” / Exclusiv

.

Oana Moșneagu (33 de ani) n-a urmat traseul „tipic” pentru a deveni actrița îndrăgită de astăzi. Înainte să aibă curajul de a se prezenta la examenul de admitere al UNATC, Oana a terminat o altă facultate și a schimbat mai multe joburi, lucrând inclusiv în India timp de mai multe luni. Invitată la Fresh by Unica, actrița ne-a dezvăluit de ce, inițial, părinții nu au susținut-o în cariera pe care și-o dorea, ce joburi a avut înainte de a juca în serialele „Fructul Oprit”, „Adela” și „Lia”, dar și cum i-a schimbat facultatea de actorie viața.

Care a fost prima facultate pe care Oana Moșneagu a terminat-o

Expresivă și efervescentă, acestea ar fi două dintre adjectivele care o descriu, din punctul nostru de vedere, cel mai bine pe Oana Moșneagu. O prezență caldă și plină de umor, Oana ne-a dezvăluit cum a reușit, în ciuda tuturor obstacolelor, să-și îndeplinească visul de a deveni actriță. Nu a fost ușor, dar a meritat întru totul. La Fresh by Unica, Oana ne-a dezvăluit care a fost prima facultate pe care a terminat-o, cum a fost experiența de a lucra în India, dar și cum a reușit, în cele din urmă, să intre la UNATC.

„După ce am terminat liceul, am ales facultatea de Limbi străine. Nu pentru că îmi doream foarte tare această facultate, ci pentru că, nefiindu-mi accesibilă facultatea de teatru, pentru că ai mei nu mă susțineau, eram atât de mică încât nu-mi puteam asuma drumul ăsta de una singură. Și m-am și angajat în primul an de facultate”, ne-a povestit Oana Moșneagu, la Fresh by Unica.

Tatăl actriței și-a dorit foarte mult ca Oana și fratele ei să rămână în Mioveni sau măcar în Pitești. Astfel, Oanei i s-a oferit șansa de a alege să rămână aproape de casă, unde părinții aveau să o întrețină, sau să plece la București fără sprijin financiar în afara celui necesar pentru facultate.

„M-au mai ajutat, într-adevăr, nu m-au lăsat baltă”, ne-a mai spus Oana.

Citește și: Terapia de cuplu, lipiciul din relația dintre Oana Moșneagu și Vlad Gherman. „Ne-a ținut împreună și ne-a dat speranță” / Exclusiv

Ce joburi a avut Oana Moșneagu înainte să devină actriță

Chiar și cu sprijinul părinților, Oana și-a dorit să muncească. Primul ei job a fost de hostess la țigarete, timp de un an și jumătate. Apoi s-a angajat într-o multinațională ca organizator de evenimente la băuturi alcoolice. Aceste joburi o țineau majoritatea nopților trează, fiindu-i greu să gestioneze și facultatea. Și-a încheiat studiile de Licență însă n-a lucrat niciodată în domeniul pe care l-a studiat.

„În următorii ani, pentru că îmi doream actorie și a început să mă obsedeze ideea, la modul că aveam nopți în care stăteam în pat la 12 noaptea și mă uitam pe tavan, plângeam așa cu durere în suflet și eram atât de frustrată că eu mă duc să fac evenimente și mă simțeam atât de plafonată și de predispusă la nefericire toată viața și mă rugam și ziceam: «Doamne, cum să fac să fiu actriță?». Și mi se părea imposibil de ce? Pentru că facultatea asta de teatru e o facultate care necesită prezență aproape 100%. Și nu doar în timpul cursurilor. Ai repetiții pentru examene, pentru spectacole. Și tu, odată ce ai intrat în facultate, nu îți mai permiți să lucrezi”, ne-a mărturisit Oana Moșneagu, la Fresh by Unica.

Citește și: Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinți. „Ne gândim cu atâta bucurie încât nu pot să mă abțin” / Exclusiv

Oana Moșneagu, despre experiența de model în India: „Eram ca un chinez într-o fabrică”

Astfel, actrița a decis să-și păstreze jobul din multinațională, dar să facă și modeling în paralel. Banii pe care-i câștiga urma să-i investească într-un curs de actorie. Lucrând cu mai multe agenții de modeling și casting, Oana a dat de una care i-a propus un contract de câteva luni în India, o experiență grozavă de viață, dar nu și cea mai bună cale de a strânge banii de care avea nevoie.

„Experiența a fost foarte tare. În sensul în care e o cultură atât de diferită și o climă atât de diferită, încât te îmbogățește inevitabil. Interacționezi cu oameni. Ca profesie, ca modeling, eram ca un chinez într-o fabrică. Eu de luni până vineri mă duceam să fac ședințele foto, pozam pentru niște site-uri de haine și mă schimbam de 100 de ori pe zi și mă întorceam la cazare. M-am întors pe minus. Eram datoare agenției că m-am întors după prima mea experiență de 3 luni de zile”, ne-a povestit Oana Moșneagu, cu umorul caracteristic.

După a doua experiență ca model în India, Oana s-a întors în București și și-a căutat job ca model în Capitală.

„Nu mai pozam haine indiene, pozam haine pentru site-urile românești. Adică nu am făcut partea de modeling care presupune glam și fashion și evenimente și sclipici. Nu tăticule, mă schimbam de 100 de ori pe zi și cam cu asta mă ocupam”, ne-a mai spus actrița.

Citește și: Oana Moșneagu și Vlad Gherman, schimbare de planuri înainte de nuntă. „Ne-am lovit de realitate”. În ce investesc banii câștigați / Exclusiv

Facultatea de actorie i-a schimbat viața Oanei Moșneagu

Datorită unui casting pentru actori amatori, Oana Moșneagu a ajuns să joace în serialul „Lecții de viață” de la Pro TV, unde a cunoscut o actriță care i-a remarcat talentul și nu doar că a încurajat-o să dea la actorie, ci a și ajutat-o să-și pregătească repertoriul pentru examen.

„Pentru mine, actoria era așa un vis undeva departe, dar… facultatea de teatru aproape că era și mai departe. Mi se părea intangibilă, mi se părea un OZN, mă gândeam numai la artiști, oameni de cultură. (…) Şi-am mers la facultate și mi s-a schimbat viața cu totul. Mi-aduc aminte şi acum bucuria când m-am văzut pe lista de admişi. Deci o bucurie ca aia n-am mai simţit în viaţa mea. Niciodată. Nici măcar când am luat vreun casting important”, a mai declarat Oana Moșneagu, pentru Unica.ro.

„Ăla a fost pasul care mi-a schimbat apoi toată viața. Pasul care m-a adus și în relația în care sunt, și în punctul profesional în care sunt, și la nașii pe care îi am, și la turneele de spectacole pe care le avem. Ăla a fost punctul, după 25 de ani de existență, în care viața mea a început să meargă așa (în sus – n.red.)”, a încheiat actrița, la Fresh by Unica.

Oana Moșneagu, invitată la Fresh by Unica

Foto: Instagram; Unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton