De ce refuză Mirela Zeța să apară în emisiuni TV și ce spune despre noile comedii românești: „E complicat” / Exclusiv

.

Mirela Zeța explorează în permanență noi zone din interiorul său prin intermediul rolurilor pe care le joacă. Cu toate că i s-a oferit și oportunitatea de a reveni pe micul ecran în diverse proiecte de televiziune, actrița în vârstă de 41 de ani s-a văzut nevoită să refuze respectivele oferte. De ce nu își dorește să participe la nicio emisiune care se difuzează în prezent, ce spune despre etichetele care i s-au pus în presă, dar și cum a învățat să ceară ajutor, Mirela Zeța ne-a dezvăluit în ediția Fresh by Unica din 13 martie.

Primul gând al actriței Mirela Zeța când a intrat la UNATC și de ce nu vrea să apară în emisiuni TV

Mirela Zeța ne-a mărturisit că vulnerabilitatea, consecvența, curiozitatea și umorul sunt calitățile fără de care nu poți deveni actor. În domeniul pe care și l-a ales, din fericire, Mirela a avut un parcurs cât se poate de lin și frumos, fără întâlniri mai puțin plăcute, cum a fost cazul altor actrițe, care au fost hărțuite sau abuzate.

„Din fericire, nu. Și îmi pare rău pentru ele că au trăit momente de genul acesta, complicate. Nu a existat în mintea mea acest scenariu și nu există nici acum. Nu l-aș îngădui”, a spus Mirela Zeța, la Fresh by Unica.

Actrița are mulți colegi tineri pe care îi admiră pentru talentul și dăruirea lor, dar și pentru faptul că nu s-au lăsat furați de mirajul acestei meserii. Printre aceștia i-a numit pe Ana Crețu și Tudor Cucu Dumitrescu, însă mai sunt mulți alții care îi sunt dragi.

„Sunt talentați, muncitori, serioși și cu bun simț. Și nu sunt furați de mirajul acestei meserii. Da (a fost furată de mirajul actoriei – n.red.), când eram mai tinerică. Dar atunci când am intrat la facultate, primul gând pe care l-am avut când m-am uitat pe lista admișilor a fost: «De acum începe treaba!». Adică sclipiciul și glamour-ul au fost date la o parte și a început treaba efectivă, munca”, a povestit Mirela Zeța, pentru Unica.ro.

Citește și: Pandemia, un moment de cumpănă pentru actrița Mirela Zeța: „Mă gândeam cu groază ce aș putea să fac” / Exclusiv

Ce spune despre valul de comedii românești lansate în ultimii ani: „E complicat”

Mirela Zeța a descoperit actoria drept un mediu foarte familiar, în care are libertatea să experimenteze fără să fie judecată de cei din jur. Actrița ne-a mărturisit că este bucuroasă și să vadă că numărul de comedii românești este în continuă creștere. Mirela are numai cuvinte de laudă la adresa tuturor celor implicați în ultimele proiecte cinema românești.

„Mă bucură foarte tare că în sfârșit facem treabă și că publicul reacționează și merge la cinema, merge în sala de teatru. Îi felicit. E complicat să faci și să îți asumi niște riscuri. Ei și le-au asumat și au câștigat, cred eu”, ne-a spus actrița.

În ceea ce privește teatrul și filmul în România, Mirela Zeța este de părere că doar „bănuții” lipsesc din acest domeniu. În rest, actrița consideră că lucrurile se îndreaptă în direcția potrivită. Ce a ajutat-o pe ea să aibă un parcurs lin a fost și faptul că nu și-a impus obiective fixe, ci a lăsat rolurile să vină natural în viața ei.

„Mi s-au oferit roluri foarte frumoase pe care le-am jucat cu multă plăcere. Inclusiv cel din musicalul Chicago. Este un rol complex și mă bucură teribil. Mă pot duce în tot felul de zone neexplorate de mine. Nu mi-am făcut un plan în ceea ce privește cariera”, ne-a mai spus Mirela Zeța.

Citește și: Mirela Zeța, dezvăluiri despre musicalul „Chicago” și experiența unică de la penitenciarul Rahova: „Ca actori, a trebuit să dăruim unor oameni marginalizați” / Exclusiv

De ce a refuzat toate invitațiile în emisiuni TV

Deși a primit mai multe invitații până acum, Mirela Zeța a decis să refuze participarea în emisiuni de tip reality show. Actrița nu se consideră suficient de extrovertită încât să ofere publicului telespectator ce se așteaptă de la ea.

„Eu nu cred că sunt potrivită ca invitat în emisiuni. Sunt atipică, într-adevăr. Poate că nu sunt destul de extrovertită în aceste emisiuni ca să ofer publicului ce se așteaptă de la mine. Circ și voie bună. Uneori sunt pe picior greșit în fața acestor provocări și nu cred că sunt potrivită pentru ele. Dar apreciez foarte mult pe cei care reușesc să meargă în astfel de emisiuni, cum ar fi Survivor. Am fost (invitată – n.red.), da. Și a trebuit să refuz, pentru că nu mă simt potrivită în cadrul respectiv”, a spus actrița, la Fresh by Unica.

Mirela Zeța s-a remarcat în mai multe proiecte actoricești, dar unul dintre cele mai notabile rămâne emisiunea „Mondenii” de la Prima TV. Odată cu popularitatea emisiunii de tip pamflet, Mirela și colegii ei au devenit personaje de interes pentru presă. Ca atare, despre ei s-au scris multe lucruri, unele neadevărate.

„Da, s-au scris. Da, m-au rănit, de aceea nu mai citesc nimic scris despre mine. De foarte multe ori (a simțit că i s-a pus o etichetă – n.red.). Dar e un lucru bun, pentru că… Există o provocare și în asta. Poate există și un adevăr acolo pe care trebuie să-l accepți sau nu. Sau o experiență de genul te face să te întrebi lucruri, să-ți dai propriul răspuns și uneori să surprinzi oamenii”, a spus Mirela Zeța, pentru Unica.ro.

Mirela Zeța: „Am învățat să cer ajutor, un lucru nou și complicat”

Atunci când trece printr-o perioadă dificilă, actrița a învățat atât să se mobilizeze singură, cât și să ceară ajutor oamenilor din viața ei ori unui specialist.

„Am învățat să cer ajutor. A fost un lucru nou și complicat, pentru că noi am trăit într-o perioadă în care să ceri ajutor era un semn de slăbiciune. Dar am învățat că e ok să ai nevoie de ajutor și că-l poți cere cuiva. Și am cerut. Și mi-am cerut și mie ajutor, în anumite momente, când a trebuit să înfrunt situații dificile”, a mai spus Mirela Zeța, la Fresh by Unica.

Mirela Zeța, invitată la Fresh by Unica

Am mai vorbit cu Mirela Zeța despre copilăria ei și emisiunea „Mondenii”, iubirea de sine și cea din căsnicie. Urmărește interviul integral mai jos!

Foto: Instagram

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Bogdan Pîrlea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton