Daniel Nuță, dezvăluiri din culisele primului serial fantasy-comedy din România: „Sper să creeze un fenomen”. Adela Popescu și Andi Vasluianu, actori în proiect / Exclusiv

.

Daniel Nuță (31 de ani) este nerăbdător să lanseze un nou proiect ambițios, primul serial fantasy-comedy din România, „REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi”. Actorul a produs serialul în care joacă actori precum Adela Popescu, Raluca Aprodu și Andi Vasluianu, printre mulți alții. Daniel ne-a spus ce provocări a fost nevoit să depășească în realizarea noii producții, cu ce se diferențiază de restul proiectelor din piață, dar și de ce iubește să lucreze cu copiii.

Daniel Nuță a produs primul serial fantasy-comedy din România. Ce fel de profesor este actorul

Daniel Nuță este actor, producător și profesor. Daniel predă în cadrul unei academii de actorie, activitatea care îl încarcă pozitiv de fiecare dată.

„Energia pe care o primesc de la ei și energia pe care le-o dau eu, e un schimb super frumos și îmi face bine și mie, nu numai lor. E reciproc”, ne-a dezvăluit actorul din serialul „Groapa”.

În rolul de profesor, Daniel Nuță se descrie drept dur și strict, așa cum îl percep și elevii lui, de altfel.

„Toți copiii îmi spun că sunt foarte dur. Sunt, în anumite situații, strict și dur în ceea ce privește meseria pentru că și meseria asta este una dură, de anduranță și de răbdare. De-asta uneori sunt mai rece și mai direct cu ei. Nu vreau să le tai aripile, îi încurajez, de-asta sunt acolo, dar în același timp le și spun care e realitatea sau experiența mea”, ne-a povestit Daniel Nuță, la Fresh by Unica.

Citește și: Cum s-au cunoscut Daniel Nuță și iubita lui, Cezara Petredeanu. „Ea e mult mai pacifistă decât mine” / Exclusiv

Adela Popescu și Andi Vasluianu joacă în producție

Daniel Nuță a lucrat aproape jumătate de an la cel mai nou proiect al lui, „REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi”, primul serial fantasy-comedy din România. Actorul din „Otomanii” ne-a spus prin ce se diferențiază această producție de restul proiectelor din piață, dar și ce surprize neplăcute au apărut la filmările episodului-pilot, care au durat 10 zile.

„E un serial dedicat copiilor și adolescenților. Nu s-a mai făcut demult în România, de la Lala Band. Nu e un musical (cum a fost serialul «Pariu cu viața» – n.red.). Dar e foarte nou, fresh, apropo de Fresh by Unica. Are niște teme foarte puternice. Sper să creeze un fenomen în jurul poveștii. Avem și o echipă de actori foarte mișto, super cunoscuți”, ne-a spus Daniel Nuță.

„Îmi doresc să schimbăm perspectiva copiilor și tinerilor asupra produselor din România”

Scenariul este conceput în jurul unor povești reale structurate de mai mulți scenariști și de regizorul serialului, Nicolae Constantin Tănase, dublu câștigător al premiului Gopo și regizor al serialului „Groapa” de la Pro TV. În producție joacă Nicole Cherry, Adela Popescu și Silviu Mircescu, printre alți actori, unii dintre ei elevi de-ai lui Daniel.

„Îmi doresc să schimbăm perspectiva copiilor și tinerilor asupra a ceea ce se poate face în România, asupra produselor din România. Nu spun că cele existente nu sunt niște produse bune, dar mi-ar plăcea să le oferim și o altă perspectivă, așa cum n-a mai făcut-o nimeni demult. Îmi doresc real să fie un produs accesibil și dorit din toate punctele de vedere și de cât mai multe clase sociale”, a mai povestit Daniel Nuță, pentru Unica.ro.

Citește și: Cum a ajuns Daniel Nuță, protagonistul serialului „Groapa”, să prindă un infractor. „Am râs mult după eveniment” / Exclusiv

„E foarte greu să faci așa ceva în România”

Cea mai grea etapă a fost cea de obținere a finanțărilor și de pregătire pentru filmări, care a durat patru luni. Episodul-pilot s-a filmat la finalul lunii aprilie, timp de 10 zile.

„E foarte greu să faci așa ceva în România și oriunde. Dar satisfacția e mare. După cele 10 zile de filmare ne-am dat seama ce frumos e și ce lucruri minunate am filmat. Vrem să face asta în continuare. Vrem să rămânem în echipa asta și real să fie un statement pentru toată lumea”, a spus Daniel Nuță, la Fresh by Unica.

Provocări la filmări

Deși au fost doar 10 zile de filmare, acestea nu au fost lipsite de surprize neplăcute.

„Una dintre poveștile care m-a traumatizat, să zic așa, care m-a făcut să-mi scot părul din cap, a fost că am avut o mașină la filmare care după prima zi s-a stricat”, ne-a povestit actorul.

Pentru că a fost imposibil ca mașina să fie reparată în timp util pentru următoarele zile de filmare în care era nevoie de ea, Daniel a fost nevoit să găsească o altă mașină de același model. Din fericire, în cele din urmă, actorul a găsit un șofer disponibil.

„Plus vremea, ploaia din ultimele săptămâni care ne-a distrus. În săptămânile de pregătire a fost un soare incredibil, cum am început filmările au început ploile. Și când am filmat la interior au fost trei zile de soare”, a mai spus actorul, vizibil iritat.

Obiectivul lui Daniel Nuță nu a fost niciodată acela de a fi producător, însă, dată fiind personalitatea lui, acest lucru a venit de la sine.

„Mi-a plăcut să mă implic. Trebuie să fac. Nu pot să stau să aștept să vină lucruri spre mine”, ne-a explicat.

Despre ce este serialul „REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi”

În serialul „REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi”, personajul principal este o fată de 14 ani, Luana, geniu în chimie, aflată într-o școală de genii, dar care are o problemă: toți oamenii care o cunosc par să uite că există. Pentru a se face din nou „vizibilă”, Luana apelează la cunoștințele ei în chimie pentru a crea o pastilă. Lucrurile nu merg așa cum și-ar fi dorit, așadar pastila o face… altcineva. În fiecare episod, timp de 10 episoade.

Citește și: Daniel Nuță, protagonistul din serialul Groapa, dezvăluie de ce nu l-au vrut părinții actor. „Presiunea a fost foarte mare” / Exclusiv

Daniel Nuță, invitat la Fresh by Unica

Tot la Fresh am mai vorbit cu Daniel Nuță despre copilăria lui, relația cu sora mai mică și cea mai importantă lecție pe care a învățat-o de la părinți, povestea de dragoste dintre el și iubita lui, manifestare și recunoștință.

Nu rata o nouă ediție Fresh by Unica astăzi, de la 19:00, pe www.unica.ro, canalul nostru oficial de YouTube și pagina de Facebook Unica.ro!

#ThisorThat cu Daniel Nuță

Foto: Instagram/Daniel Nuță

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Bogdan Pîrlea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton