Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, tentați să se mute în altă țară: „Există toate opțiunile” / Exclusiv

.

Dana Rogoz (38 de ani) are doi copii, un băiat și o fată, Vlad Luca, în vârstă de 10 ani, și Lia Elena, în vârstă de 4. Actrița și soțul ei, regizorul Radu Dragomir (57 de ani), adoră să călătorească alături de cei mici, în special cu autorulota. Invitată la Fresh by Unica, Dana ne-a dezvăluit că ea și soțul ei au fost tentați de ideea de a părăsi România. Ce i-a întors din drum și cum își imaginează viitorul copiilor lor, află din rândurile de mai jos.

Ce fel de părinte este Dana Rogoz și ce spune despre o potențială mutare din țară

Dana Rogoz și Radu Dragomir sunt doi părinți implicați, care își cresc cei doi copii prin exemplul propriu. Le arată ce înseamnă o relație armonioasă, o carieră de succes într-un domeniu pe care amândoi îl îndrăgesc, dar și cum arată viața pentru alte culturi. În toți anii în care au călătorit împreună, Danei și lui Radu le-a trecut prin minte să se mute din România însă o împrejurare importantă i-a ținut în țara natală.

„Ne-a mai trecut așa prin minte gândul ăsta. În general ne trece când se întâmplă ceva nasol sau când ai probleme cu un spital sau zici: «Băi, pentru copiii noștri». E grea o decizie de acest gen oricum. Adică la modul concret ar fi foarte, foarte greu, mai ales că profesia mea se leagă de limba română în mare parte. Eu joc în limba română, e greu să joc în străinătate. Sigur că poți să joci, dar e puțin probabil. Atunci s-ar pune problema legată de veniturile pe care le-am avea pe cap de familie”, a spus Dana Rogoz, la Fresh by Unica.

În România, la momentul prezent, Dana Rogoz și soțul ei își permit să-și țină copiii la școli bune și să le ofere activități extracurriculare precum lecțiile de pian, lucruri foarte importante pentru ei.

„Nu știu dacă ne-am putea permite asta în străinătate. E complicat, e o decizie foarte greu de luat. Poate că o vor face ei. Și atunci vom reconsidera dacă ne mutăm după ei”, a explicat actrița, pentru Unica.ro.

Citește și: Cum își cresc Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, cei doi copii. „Se vorbește prea mult în generația lor despre bani” / Exclusiv

„Nu sunt genul de părinte care are deja planul făcut”

Deși este deschisă către ideea ca Vlad și Lia să studieze în străinătate, Dana nu și-a făcut un scop din acest lucru. Pentru actriță important este ca fiul și fiica ei să descopere ce îi pasionează cu adevărat și să-și urmeze visurile.

„Evident că există și opțiunea asta, dar există toate opțiunile. Nici nu sunt genul de părinte care are deja planul ăsta făcut. Nu văd chiar așa, copil pentru export. Știi, îi punem și un nume străin. (râde) (…) Într-adevăr, poate că ei vor avea alte opțiuni pe care noi nu le-am avut în generația noastră și poate că nu o să mai fie necesară o plecare. Adică nu înseamnă că orice școală din străinătate e neapărat mai bună decât o școală din România. Adică e greu de spus, deci există și opțiunea asta, desigur, dar nu e «doar asta îmi doresc pentru ei»“, ne-a povestit Dana Rogoz, la Fresh by Unica.

Citește și: Dana Rogoz, dezvăluiri despre căsnicia cu Radu Dragomir, carieră și rolul de mamă. „Trec și prin vină” / Exclusiv

Copiii Danei Rogoz, Vlad și Lia, relație specială cu fratele lor mai mare, Barbu

Și fratele lor mai mare, Barbu, fiul lui Radu Dragomir, studiază în străinătate, mai exact în Elveția, la o universitate de stat, cu bursă de studii.

„El e foarte integrat, foarte mulțumit de toată experiența. E un student foarte conștiincios, cu bursă, a plecat să studieze și în Canada, apoi s-a întors în Elveția. E ceva special. Un student care și-a câștigat un loc la o universitate pe care mulți o râvnesc. Și foarte greu de dus, adică nivelul e foarte ridicat. Mulți dintre studenții elvețieni ne povestește că renunță pe parcurs și el totuși e acolo, bine ancorat”, ne-a mai spus Dana Rogoz, la Fresh by Unica.

Barbu, Vlad și Lia au o relație specială, cei mici întrebând tot timpul când își vor revedea fratele mai mare.

„Foarte bine (se înțeleg – n.red.), îl tot așteaptă. «Când vine Barbu, când vine Barbu, când are sesiune, când are sesiune?». E foarte frumos că sunt ei trei acolo, că există așa o relație. Eu am crescut cu doi frați mai mari, așa că mi se pare important să se aibă unul pe celălalt, așa, toată viața”, a mai spus actrița, vizibil emoționată, pentru Unica.ro.

Dana Rogoz, invitată la Fresh by Unica

Am mai vorbit cu actrița și despre ce sacrificii a făcut pentru a-și consolida cariera, despre relația cu soțul ei, terapie și trecerea anilor.

Foto: Instagram/Dana Rogoz

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Bogdan Pîrlea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton