Cum își cresc Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, cei doi copii: „Se vorbește prea mult în generația lor despre bani” / Exclusiv

.

Carisma și profesionalismul au ajutat-o pe Dana Rogoz să rămână, chiar și după mai bine de trei decenii de carieră, o prezență în continuare extrem de îndrăgită atât pe micul și pe marele ecran, cât și pe scenă. Se împarte cu succes între rolurile de actriță și antreprenoare, soție și mamă, și, în programul ei deja foarte încărcat, și-a făcut timp pentru o vizită fulgerătoare la interviurile Fresh by Unica. Actrița ne-a spus în ce spectacole o putem vedea în perioada următoare, ce a descoperit despre ea prin intermediul primei experiențe în calitate de regizor și scenarist, dar și cum își cresc ea și Radu Dragomir cei doi copii.

În ce a investit Dana Rogoz o parte din moștenirea de la tatăl ei: „Am zis că ar fi un mod de a cheltui acei bani cu sens”

Invitată la Fresh by Unica, Dana Rogoz ne-a dezvăluit că primul ei scurtmetraj, „La distanță”, a luat naștere dintr-o idee care nu-i dădea pace, la încurajarea soțului ei, regizorul Radu Dragomir, și cu ajutorul unei moșteniri de la tatăl ei, Ion Alexandru Rogoz, care s-a stins din viață în urmă cu 10 ani.

„Joc destul de mult teatru. În plus, am regizat primul meu scurtmetraj. A fost un debut ca regizor și scenarist. Am călătorit destul de mult cu el. N-am avut neapărat această proiecție cu mine regizor, am fost încurajată de Radu în mod special. Am învățat să risc și să merg până la capăt când am o idee. L-am făcut în mare parte din fonduri proprii. Am avut un ajutor și niște sponsorizări din afară, dar, în mare parte, bugetul filmului a fost din fonduri proprii. Aveam o moștenire de la tata, niște bani într-un cont, și nu știam inițial ce să fac cu ei. Am zis că ar fi un mod de a-i cheltui cu sens. Mi se pare că au rămas în ceva, în scurtmetrajul ăsta, care a avut, sincer, o șansă a lui nebănuită”, ne-a povestit Dana Rogoz, la Fresh by Unica.

Citește și: Dana Rogoz, la spital în urma unui „incident stupid”: „Am fost cusută în zona buzei”

„Din păcate, ca actor, munca ta nu depinde exclusiv de tine”

Totodată, actrița ne-a spus că, prin intermediul acestui proiect, a primit o serie de validări de la colegi de breaslă din țară și din Europa, dar și că s-a redescoperit cu ajutorul lui. A realizat nu doar că iubește să spună povești, ci și că există atât de multe moduri în care le poate spune.

„Au venit niște validări de la niște oameni care nu aveau nicio așteptare de la mine. Aveam și eu nevoie de asta. Au fost oameni care m-au văzut de la zero și au zis: «Da, îl vrem în festival!». Mi s-a deschis un drum nou. Îmi place, mă provoacă. Și cred că mai am lucruri de spus. Până la urmă, ce-mi place cel mai mult să fac este să spun povești. Și am învățat că le pot spune în diverse moduri. De multe ori, ca actriță, am așteptat momentul, să se alinieze planetele. Din păcate, ca actor, munca ta nu depinde exclusiv de tine”, ne-a mai spus Dana Rogoz, la Fresh by Unica.

Citește și: Dana Rogoz, reacție dură după ce Eva Măruță a devenit ținta unui val de ură în mediul online. „Este pur și simplu grețos”

Cum își cresc Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, cei doi copii: „Se vorbește prea mult în generația lor despre bani”

Tot la Fresh by Unica, actrița ne-a vorbit despre începutul carierei sale artistice, dar și despre cum își crește cei doi copii. Dana Rogoz și Radu Dragomir au un fiu, Vlad Luca, în vârstă de 10 ani, și o fiică, Lia Elena, în vârstă de 4.

„Mi-ar plăcea să-și găsească un drum al lor, o pasiune, și să o facă cu aceeași voință și ambiție și perseverență cu care am făcut eu lucrurile până în momentul acesta. Orice ai alege, să alegi cu iubire și cu pasiune. Se vorbește mult prea mult în generația lor despre bani. Este ceva care pe mine mă ucide. Când aud copii de vârsta lui Vlad, aleg un obiect nou: «Cât costă?». Asta e prima întrebare? Cum funcționează? Noi n-am avut educație financiară, dar ei au trecut în cealaltă parte, sincer. Încerc să nu prioritizeze lucrurile astea în viață. Cred că, la un moment dat, te aduce într-un sentiment de nefericire personală. Trebuie să nu uiți ce-ți place cu adevărat, ce iubești și ce ai vrea să iubești pe termen lung”, a spus Dana Rogoz, pentru Unica.ro.

Citește și: Cum arată autorulota în care Dana Rogoz și familia rămân peste noapte când nu ajung acasă. „Dormim în fața școlii lui Vlad!”

Dana Rogoz, activitate artistică intensă în perioada următoare

Scurtmetrajul „La distanță”, scris și regizat de Dana Rogoz, a luat două premii la un festival de scurtmetraj categoria A în Franța, la Nissa, și are un distribuitor francez. Pe 31 mai, scurtmetrajul va putea fi urmărit în cadrul ESTE FILM Festival SIBIU.

În prezent, Dana Rogoz joacă în mai multe piese de teatru în București și în alte orașe din țară. Locuitorii din București o pot urmări în piesa „Domnișoara Iulia” pe 28 mai, la Teatrul de Animație Țăndărică – Sala mare. Tot în București, Dana mai apare în două spectacole în perioada următoare. În „Proof”, pe 21 mai, la Teatrul de Animație Țăndărică – Sala mare, și în „30+”, pe 6 iunie, la Teatrul Metropolis.

Citește și: Dana Rogoz, dezvăluiri surprinzătoare despre perioada Abracadabra. Ce sacrificii a făcut la 8 ani pentru a-și ajuta familia cu bani

Dana Rogoz, invitată la Fresh by Unica

Am mai vorbit cu actrița și despre ce sacrificii a făcut pentru a-și consolida cariera, despre relația cu soțul ei, posibila lor mutare în străinătate, terapie și trecerea anilor.

Nu rata un nou interviu Fresh by Unica în fiecare miercuri, de la 19:00, pe www.unica.ro, canalul nostru oficial de YouTube și pagina de Facebook Unica.ro!

#ThisorThat cu Dana Rogoz

Foto: Unica.ro; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton