Ce a sacrificat Andreea Bălan pentru a reuși într-o industrie guvernată de bărbați: „A fost greu să fiu luată în seamă” / Exclusiv

.

Andreea Bălan a cunoscut celebritatea la vârsta fragedă de doar 14 ani. În consecință, întreg sistemul ei de valori s-a format altfel decât al altor femei care și-au trăit copilăria, adolescența și tinerețea în afara atenției publicului. Invitată la Fresh by Unica, artista ne-a spus ce a sacrificat pentru a reuși într-o industrie guvernată de bărbați, de ce sunt rare prieteniile în showbiz, dar și ce planuri are după concertul aniversar de la Sala Palatului.

Ce a sacrificat Andreea Bălan pentru a reuși în carieră și ce planuri are după concertul de la Sala Palatului

„Reușești să te contectezi cu cineva doar la nivelul la care te conectezi cu tine”, ne-a spus Andreea Bălan, la Fresh by Unica.

Pe 16 octombrie 2024, Andreea Bălan sărbătorește trei decenii de carieră printr-un concert spectaculos la Sala Palatului, „Andreea Bălan: Povestea sufletului meu”. Biletele le găsiți pe IaBilet.ro. Pe scenă alături de ea vor mai urca JO, Mira, Iuliana Beregoi, Liviu Teodorescu și Aurelian Temișan. Mai puțin de trei luni o mai despart pe solistă de unul dintre cele mai mari visuri ale ei. Jurata de la „Te Cunosc de Undeva” ne-a spus care sunt planurile sale după evenimentul aniversar.

„După acest concert vreau să fac un turneu național. Am creat acest concert frumos și nu vreau să-l vadă doar bucureștenii, vreau să merg cu el în toată țara. Asta îmi doresc să fac anul viitor. Și piese frumoase, conținut de calitate pe social media”, a spus Andreea Bălan, la Fresh by Unica.

Citește și: Momentul în care Andreea Bălan a realizat că îl iubește pe Victor Cornea: „Mi-am dat seama că ceea ce trăisem în relațiile anterioare nu era sănătos” / Exclusiv

„Nu știu cât de mult e loc pentru toată lumea”

Cântăreața în vârstă de 40 de ani și-a făcut debutul în emisiunea „Ba da, ba nu”, la vârsta de doar 10 ani. Patru ani mai târziu, la aceeași emisiune, a cunoscut-o pe Andreea Antonescu, iar împreună au format trupa André. Au cântat împreună timp de trei ani, apoi au pornit pe drumuri separate. Tot la Fresh, am întrebat-o pe artistă dacă există prietenii adevărate în showbiz.

„Există, dacă acea prietenie este de dinainte să devii celebru. Și mai poate fi un exemplu. Să zicem că ai ajuns la un anumit succes, dar ambele persoane sunt la un anumit nivel de vindecare încât să existe o empatie reciprocă. În showbiz este foarte greu. Vrei să ai succes mai mare decât x, y, z. Până la urmă, nu știu cât de mult e loc pentru toată lumea. La radio e un top 10. Normal că vrei să fii unul dintre aceia puțini care au succes. Există puțină rivalitate, clar”, a spus Andreea Bălan, pentru Unica.ro.

Citește și: Ce fel de mamă este Andreea Bălan: „De undeva trebuie să tai”. De la ce vârstă le va da telefoane fiicelor ei / Exclusiv

„Așteptările celor din jur sunt de fapt despre ei”

Cântăreața a făcut pace acum mult timp cu așteptările celorlalți de la ea. A tras linie și a ajuns la concluzia că singura validare de care are nevoie este cea din partea ei. Singurul ei obiectiv este să se dedice 110% pasiunii sale și este împăcată cu faptul că unii oameni o vor admira, în timp ce alții o vor critica indiferent ce va face.

„Așteptările celor din jur sunt de fapt despre ei. Oamenii, când te critică, de fapt ei vorbesc despre ei. Important este să-ți găsești drumul, pasiunea în viață, să faci totul cu o dedicare profundă și cu o dragoste nemărginită. Apoi, oamenii din exterior vor vedea ceea ce faci și te vor admira sau nu. Și dacă nu te admiră, nu e problema ta”, ne-a explicat solista.

Citește și: Andreea Bălan, despre o posibilă căsătorie cu Victor Cornea: „Societatea te vrea măritat, însurat, la casa ta”

Ce sacrificiu a făcut pentru a reuși într-o industrie condusă de bărbați

Andreea Bălan și-a sacrificat feminitatea în primii ani de carieră solo pentru a reuși în industria muzicală, guvernată de bărbați. Cu timpul, artista a învățat să fie diplomată, însă o bună perioadă de timp s-a bazat pe agresivitate. Deși o alternativă dăunătoare pentru bunăstarea ei, agresivitatea a avut și părțile sale bune. Datorită acestei atitudini, solista a reușit să obțină colaborările pe care și le-a dorit, dar și să iasă din contexte în care limitele sale erau încălcate.

„Este cel mai greu pentru o femeie, pentru că este o industrie condusă de bărbați. 99% din toți cei care guvernează industria muzicală sunt bărbați. Tu, ca femeie, trebuie să fii în energie masculină ca să poți să răzbați. De-a lungul timpului, a fost greu să fiu luată în seamă. Până la urmă am reușit să obțin lucrurile pe care mi le-am dorit, dar cu pumnul pe masă. A trebui să fiu în energie masculină și să vorbesc pe limba lor, să fiu foarte bătăioasă. E foarte greu, când ești în energie masculină în carieră, când ajungi acasă să o lași deoparte”, ne-a spus Andreea Bălan, la Fresh by Unica.

„Eu m-am format să fiu destul de agresivă și să cer lucruri cu agresivitate, nu cu diplomație. Diplomația a venit mai târziu în viață. Și feminitatea mi-am descoperit-o mult mai târziu. Abia acum mă simt cu adevărat femeie și împlinită”, a încheiat.

Andreea Bălan vizualizează mereu în avans ceea ce urmează să facă și este de părere că planurile sale cincinale au ajutat-o să se mențină într-o industrie atât de schimbătoare.

Citește și: Andreea Bălan a împlinit 40 de ani. Imagini de colecție cu artista de la începutul carierei

Andreea Bălan, invitată la Fresh by Unica

Tot la Fresh am mai vorbit cu Andreea Bălan despre cum navighează co-parenting-ul cu fostul soț, actorul George Burcea, despre povestea de dragoste dintre ea și jucătorul de tenis Victor Cornea, dar și despre eșecul care a învățat-o cum să economisească.

Nu rata un nou episod Fresh by Unica în fiecare miercuri de la 19:00, pe www.unica.ro, canalul nostru oficial de YouTube și pagina de Facebook Unica.ro!

#ThisorThat cu Andreea Bălan

Foto: Ada Cheroiu; Instagram/@andreeabalanofficial

Imagine: Ada Cheroiu

Montaj: Răzvan Stamatiu

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton