Fratele Alinei Eremia dezvăluie motivul pentru care nu are iubită. Mircea Eremia: „Nu renunț la drumul pe care l-am ales în viață”/ Exclusiv

.

Mircea Eremia calcă de ani buni pe urmele surorii, Alina Eremia, și are planuri mari de viitor! La 26 de ani, fostul prezentator de la Antena Stars muncește încontinuu pentru a-și creiona drumul de artist așa cum a visat de mic.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, fratele Alinei Eremia recunoaște că este un om asumat și că, în copilărie, s-a gândit serios să se apuce de medicină. Mircea Eremia face dezvăluiri și despre viața personală și spune că este un bărbat pretențios, motiv pentru care nu și-a găsit, încă, jumătatea, dar că își dorește mult s-o întâlnească. Cântărețul ne spune când s-a îndrăgostit prima dată și recunoaște că, în copilărie, relația cu sora lui, Alina Eremia, nu era cea ideală. Cu trecerea timpului au ajuns să nu mai fie ca „Tom și Jerry”, celebrele personaje din desene animate, și să se bazeze unul pe altul necondiționat.

Mircea Eremia: „Nu renunț la drumul pe care l-am ales în viață”

Îți mai aduci aminte de prima emisiune la care ai participat? Ai avut emoții, mai ai vreo amintire de neuitat?

Îmi aduc aminte destul de bine prima emisiune la care am participat, la vârsta de doar patru ani, era un concurs de muzică destul de cunoscut în aceea perioadă. Se numea Tiptop minitop iar familia mea a avut grijă să nu uit niciodată acel moment.  Pe vremea aceea părinții ne înregistrau pe casete, iar o mare parte din emisiunile la care participam le avem în arhiva familiei să zic așa. 

Spre deosebire de alți copii, cred că eram mai puțin emotiv, îmi plăcea să fiu în centrul atenției și cumva reușeam să fac asta de fiecare dată. Una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am de când eram doar un copil pe scenă, este că cele mai mari emoții le aveam când se uitai ai mei la mine.

Citește și:  Alina Eremia, despre operații estetice și trucuri de înfrumusețare: „Fiecare este liber să decidă asupra corpului său” / Exclusiv

Citește și: Alina Eremia, despre căsătoria cu Edi Barbu: „Nu e un secret. Suntem împreună de 8 ani” / Video

„Ca și mine, Alina a început să cânte tot la vârsta de patru ani”

Ai urmat calea muzicii datorită Alinei sau pur și simplu ți-a plăcut?

Alina a avut un rol important întotdeauna în viața mea din punct de vedere muzical și nu numai, iar părinții ne-au susținut să facem ceea ce simțim. Asta indiferent de situație, au fost și sunt un sprijin pentru noi. Am crescut cu muzică. Ca și mine, Alina a început să cânte tot la vârsta de patru ani. Eu aveam un an atunci și este clar, auzind în permanență pe cineva cântând, că asta voi face. Cumva s-a implementat și în mintea mea. Acum pot spune că le sunt recunoscător.

Mircea Eremia, prima reprezentație. Sursă foto: Arhivă personală
Mircea Eremia, prima reprezentație. Sursă foto: Arhivă personală

Mircea Eremia: „În copilărie eram pasionat de medicină”

Chiar, dacă nu ar fi fost muzică, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

Nu îmi pot imagina viața fără muzică și nu m-am gândit niciodată în profunzime ce aș putea face dacă nu aș avea acest dar. Țin minte că în copilărie eram pasionat de medicină și de multe ori m-am gândit dacă ar fi potrivit pentru mine. Am mai avut o perioadă în care eram pasionat de vânzări și de comunicare, am terminat și studiile în domeniu. Însă când mă gândesc la muzică simt iubire, pasiune, dorință. Cu muzica reușesc să mă conectez și să nu mă mai gândesc la nimic altceva. În concluzie nu îmi doresc vreodată să pun un alt domeniu înaintea muzicii.

Ai făcut compromisuri în viață? Care a fost cel mai greu?

Nu sunt genul de om care să facă compromisuri negative pentru a obține ceva. Compromisuri constructive au existat însă și acolo mi-am impus limite. Nu pot să renunț la drumul pe care l-am ales în viață. Sunt momente în care, dacă facem un compromis, ajungem să nu ne mai recunoaștem și asta este foarte rău.

Mircea Eremia: „Fac parte din generația în care tehnologia nu era foarte avansată”

Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Pot spune că fac parte din generația în care tehnologia nu era foarte avansată și mă simt bucuros că am trăit anii aia. Copilăria mea a fost foarte frumoasă, îmi plăcea enorm de mult să îmi petrec timpul la bunici. Activitatea mea preferată era să le ascult poveștile. Îmi plăcea mult să îmi petrec timpul cu copii pe stradă și să ne jucam jocurile perioadei respective. Făceam foarte multe năzbâtii și pot spune că opera „Amintiri din copilărie” îmi reprezintă, într-o oarecare măsură, primii ani de viață.

Mircea și Alina Eremia, în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Mircea și Alina Eremia, în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

Mircea Eremia: „Îmi place să fiu un om asumat”

Când aveai nevoie de sfaturi la cine te duceai, la mama sau la tata?

Mereu mi-a plăcut să acționez după propriile decizii și să fac ceea ce simt. Au fost momente când am simțit că ar fi trebuit să cer sfaturi înainte să fac ceva, dar toate experiențele, plăcute sau nu, sunt învățături. Am fost de părere că cel mai bine este să îmi ascult instinctul și să dau tot ce-i mai bun că să pot să reușesc ce îmi doresc.

Îmi place să fiu un om asumat și să îmi exprim părerile și deciziile în mod direct. Atât cu mama cât și cu tata pot să vorbesc orice și, chiar dacă uneori mai sunt și momente tensionate, de fiecare dată reușim să ajungem la un consens. Putem să facem din orice discuție una plăcută.

Cum se înțelege Mircea Eremia cu sora Alina: „O bună perioadă, în copilărie, am fost precum Tom și Jerry”

Și, cum te înțelegeai cu Alina? Vă iubeați, vă mai certați? 

O bună perioadă, în copilărie, am fost precum Tom și Jerry, însă odată cu maturizarea am început să ne înțelegem din ce în ce mai bine. Pot spune că am o relație foarte specială cu sora mea, o relație pe care anii nu o schimbă. Când eram mici împărțeam totul, la fel și acum. Deși suntem foarte diferiți, am ajuns să ne cunoaștem foarte bine limitele. Știm să nu le depășim, știm să ne respectăm și să facem totul unul pentru celălalt. Este, cu siguranță, una dintre cele mai importante persoane din viața mea și mă simt norocos că este sora mea. Haha, sunt sigur că este reciproc!

Cum ar trebui să fie, pentru tine, femeia perfectă?

Nu există un om perfect. Fiecare dintre noi avem calități și defecte, avem un anumit caracter și tabieturi. Perfect este omul cu care te simți cât mai aproape de perfect, care reușește să te înțeleagă și să te accepte. Omul care poată să te susțină în ceea ce faci, dar să îți și atragă atenția când ceva este greșit. Omul perfect este acela cu care reușești să trăiești în echilibru în aproape toate aspectele unei vieți în doi.

De ce e singur Mircea Eremia: „Timpul nu îmi permite să ofer unei persoane toată atenția”

Și dacă tot te-am întrebat, ai întâlnit-o deja? 

Deși îmi doresc, momentan nu am o relație serioasă, pentru că sunt destul de pretențios. Timpul, de multe ori, nu îmi permite să ofer unei persoane toată atenția de care merită să se bucure. Sunt multe aspecte pe care le privesc la o femeie când îmi doresc ceva serios, iar în ziua de azi, fiind atât de multe variante, nu mai am atât de multă răbdare cu un om. De-altfel sunt foarte sigur că în momentul în care întâlneșți persoana cu care îți este destinat să fii, totul decurge de la sine.

„Această experiență m-a ajutat să mă maturizez din toate punctele de vedere”

Ai prezentat un matinal. Cât de mult te-a format și transformat acea experiență?

Da, am prezentat un matinal. Acest lucru este mult mai coplex decât pare din față televizorului. Sunt zeci de detalii la care trebuie să fii atent ca lucrurile să funcționeze. Sunt foarte multe ore în care trebuie să stai și te documentezi despre subiecte sau oameni să poți livra oamenilor de acasă informații bune și atractive. Televiziunea nu este un domeniu ușor, necesită multă răbdare și atenție. Această experiență m-a ajutat să mă maturizez din toate punctele de vedere. Sunt foarte mult lucruri pe care le-am învățat, însă unul dintre cele mai importante este că am înțeles să privesc totul din mai multe perspective.

„Nu mi-am dorit niciodată podiumul”

Ce-ți mai aduci aminte din perioda liceului? Erai mai mult rebel sau mai mult timid?

Încă de mic, la școală am încercat să fiu la un nivel mediu, nu mi-am dorit niciodată podiumul, dar nici să am cele mai mici rezultate. Am fost un copil destul de rebel dar niciodată nu am creat probleme. Faptul că am știut să comunic pe înțelesul tuturor mi-a prins bine și în acea perioadă. Iar în ultimii doi ani am fost președintele consiliului elevilor.

Liceul este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui om și pot să spun că am profitat la maxim de acei ani. Țin să menționez că am avut cea mai tare dirigintă din lume. Mi-a dat și încă îmi da sfaturi foarte bune și este, cu siguranță, unul dintre oamenii care au avut o puternică influență în dezvoltarea mea.

Când te-ai îndrăgostit prima oară?

M-am îndrăgostit de foarte multe ori în copilărie, însă cred că pe la vârsta de 16 ani a fost cea mai intensă dragoste. În adolescență toate sentimentele sunt inocente și foarte puternice. Clar rămâne unele dintre cele mai frumoase amintiri.

Mircea Eremia: „Cea mai mare calitate a mea este bunătatea”

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Cred că cea mai mare calitate a mea este bunătatea, iar cel mai mare defect pe care îl am este că sunt foarte vulcanic în anumite situații.

„Sunt și un bucătar bun”

Ce nu știe lumea despre tine nici azi?

De-a lungul timpului, am fost transparent cu oamenii care mă urmăresc, însă am câteva activități pe care nu prea le-am afișat. Sunt foarte pasionat de animale, de mașini, de pescuit, de sport. Pot spune că sunt și un bucătar bun, însă nu știu să gătesc foarte multe feluri de mâncare.

În orice caz, știu să țin o casă în ordine, consider că și bărbatul trebuie să știe să se descurce singur. Ce mai cred eu că nu știe lumea despre mine este că, deși par un om liniștit, sunt total opusul. Probabil sunt unul dintre oamenii cu cel mai mare chef de viață.

Mircea Eremia, despre momentele grele: „Foarte ușor poți face o depresie”

Care a fost cel mai greu moment din viața ta? Cum ai reușit să mergi mai departe?

Am trecut prin multe momente grele în viață, momente în care nu îmi mai știam direcția. Genul acesta de întâmplări sunt destul de periculoase, foarte ușor poți face o depresie. Au fost momente grele pe care mi le-am generat chiar eu, dar și multe venite din exterior, însă nu sunt genul căruia îi place să stea prins în astfel de experiențe cu o încărcătură negativă.

Dacă au fost situațIi pe care am putut să le îndrept, am făcut-o, dacă a fost cazul să iert pe cineva, la fel. Cred că, dacă trăiești lângă oamenii potriviți, momentele grele nu apar prea des.

Când ai dezamăgit cel mai tare și de ce?

Au fost mai multe momente în care am dezamăgit familia, iubitele sau prietenii. Toți facem asta într-o măsură sau alta. Important este să nu judecăm și să nu trăim prea mult cu supărarea unei dezamăgiri. Când se întâmpla să existe discuții de genul, îmi place să se discute totul foarte clar și cu dorința de a îndrepta situațiile neplăcute din viață. O dezamăgire are impact indiferent de gravitatea ei și am încercat mereu să fac tot ce pot să nu supăr oamenii din jur.

Unde mergi în vacanță vara aceasta? Care este destinația ta preferată?

Nu de mult m-am întors din vacanță, am fost în Thailanda. A fost una dintre cele mai frumoase vacanțe din viața mea și clar pentru moment rămâne destinația preferată. Timpul nu îmi permite să plec foarte mult pentru că este perioada evenimentelor, însă sunt sigur că o să reușesc să mai fug la mare sau munte pentru câteva zile. Mi-ar prinde bine și o vacanță de odihnă la un all inclusive (râde). Însă, momentan, nu-i nimic bătut în cuie.

Mircea Erema, peripeții din vacanță: „Maimuțele au început să îmi scoată din rucsac hainele”

Îți mai aduci aminte vreo peripeție dintr-o călătorie?

Cea mai tare experiență trăită într-o călătorie a fost când, în aeroport, ne-am împrietenit cu alte șase persoane cu care am petrecut apoi toată vacanța. Ne-am super distrat și am rămas foarte buni prieteni. Tot în aceeași vacanță, fiind o plajă exotică, maimuțele au început să îmi scoată din rucsac hainele și tot ce mai aveam pe acolo. Când am vrut să le sperii, m-au alergat pe toată plaja până am ajuns la apă. Chiar a fost foarte amuzant.

Ce planuri, profesionale și personale, ai anul acesta?

Din punct de vedere profesional vreau să scriu și să lansez cât mai multe piese. Vreau să mă apropii mai mult de publicul meu, să existe o comunicare mult mai deschisă. Am avut și în continuare am evenimente foarte frumoase pe care trebuie să le onorez, iar cât îmi permite timpul vreau să fiu prezent pe TikTok. Vreau să fie cel puțin la fel de bine ca până acum.

Foto: Mircea Eremia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton