Chef Sorin Bontea se pregătește pentru masa de Paște și a decis să împărtășească cu urmăritorii săi de p rețelele de socializare câteva rețete, care să îi ajute la stabilirea meniului din una dintre cele mai importante zile din an pentru credincioși. Bucătarul a dezvăluit rețetele pentru foccacia cu roșii și drob de pui.
Foccacia cu roșii, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea, care va reveni în curând pe micile ecrane în postura de jurat al emisiunii MasterChef, alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, a început pregătirile pentru masa de Paște. Astfel, el a postat pe rețelele de socializare rețetele a două preparate care nu trebuie să lipsească de pe masa festivă din ziua Învierii Domnului.
Prima rețetă, o foccacia cu roșii și măsline, este la fel de bună și în Săptămâna Mare, fiind folosite doar ingrediente de post.
Se amestecă făina cu drojdia, apa și sarea, se frământă și se lasă la dospit. După ce a crescut aluatul, se întinde într-o tavă, se așează pe deasupra roșiile și măslinele și se stropește cu uleiul de măsline, după care se dă la cuptor până se rumenește.
Drob de pui, rețeta lui chef Bontea pentru masa de Paște
Pentru persoanele care nu mănâncă carne de miel, chef Sorin Bontea a pregătit o rețetă de drob de pui.
„Pentru drobul de pui nu diferă tehnica foarte mult față de celelalte droburi. Ficăței, inimioare, pipoțte, am pus și un pic de pulpă de pui ca să lege, ceapă călită. Multă ceapă călită, ăsta este secretul. Verdeață, ouă sare, piper”, a spus bucătarul.
„Mie îmi place foarte mult, gustul e senzație, sper să fie și pe gustul vostru și al celor care se vor bucura de masă împreună cu voi”, a precizat Sorin Bontea pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
Condimente pentru drob
Ficăței de pui
Inimioare și pipote de pui
Pulpă de pui
Prapure de porc
Ceapă
Mărar
Pătrunjel
Ouă
Ulei
Sare, piper
Mod de preparare
„Primul lucru pe care îl facem, tocăm ingredientele, pe care le-am fiert înainte – toate organele le-am fiert în apă cu sare. Eu toc prin sita mare și întotdeauna, ca să fie mai ușor de amestecat, combin cu verdeața. Am pus o caserolă de ficăței, două de organe, vreo 4 pulpe de pui, trei legături de mărar, trei de pătrunjel. E și după gust. Mie îmi place să pun ceapă mai multă, mi se pare că e mai gustos”, a explicat chef Sorin Bontea.
Acesta a explicat că ouăle le pune în funcție de cât de „fadă este compoziția” și, în cele din umră, a folosit 4 ouă. În ceea ce privește condimentele, bucătarul folosește sare, piper și condimente pentru drob.
„Întotdeauna gustați mâncarea, este foarte important!”, a precizat chef Bontea.
Pentru un plus de gust, Sorin Bontea a precizat că a călit ceapa în untură de porc. Se unge tava cu puțin ulei, după care se aranjează prapurele și se toarnă compoziția. Se îmbracă cu prapurele și se unge cu puțin ulei.
„Am să-l bag la cuptor 40-50 minute la 180 grade, în tavă cu puțină apă”, a precizat chef-ul.