Florin Piersic, prima reacție după ce a aflat că George Burcea va fi Alexandru Ioan Cuza: „Îl sfătuiesc în primul rând să citească”

.

Florin Piersic a aflat că George Burcea îl va interpreta pe Alexandru Ioan Cuza într-o nouă producție cinematografică. Cum marele actor a fost singurul care a mai intrat în pielea domnitorului într-un film, acesta a avut câteva sfaturi să-i dea mai tânărului său coleg de breaslă.

Florin Piersic, prima reacție după ce a aflat că George Burcea joacă rolul lui A.I. Cuza

Zilele trecute George Burcea anunța că va juca rolul lui Alexandru Ioan Cuza, într-o nouă producție cinematografică. Acesta spunea atunci că este o onoare că va avea ocazia să intre „în pielea” marelui domnitor, mai ales că singurul care a mai făcut acest lucru într-un film de lungmetraj a fost Florin Piersic, în urmă cu 45 de ani.

Acum, Florin Piersic i-a transmis colegului său câteva sfaturi pentru ca interpretarea sa să fie cât mai veridică. Inițial, actorul a spus că ar fi bine ca George Burcea să citească cât mai mult despre Cuza, precizând, în același timp, că îl așteaptă pe fostul soț al Andreei Bălan să îl sune pentru a vorbi mai multe.

„Ca să îl joace cât mai credibil, îl sfătuiesc în primul rând să citească despre Cuza cum am făcut și eu și ar fi foarte bine ca persoana care îl va machia pe el și îl va îmbrăca să caute să fie cât mai aproape de felul de a fi al lui Alexandru Ioan Cuza, dar citind despre el va afla mai multe. Cel mai bine știi ce să facă? Să vorbească cu mine, așa să-i spui”, le-a spus Florin Piersic jurnaliștilor de la Fanatik.

Citește și: Florin Piersic, la 88 de ani: „Vârsta mea devine simbolul prieteniei și al iubirii. Am dat oamenilor mult, dar am primit înzecit de la ei”

Citește și: Ce pensie are Florin Piersic, după o viață dedicată scenei. Câți bani primea pentru un film: „Jumătate era impozitul”

Marele actor, supărat din cauza filmului în care îl interpretează pe domnitor

Florin Piersic a mărturisit că este dezamăgit de filmul în care el l-a interpretat pe Alexandru Ioan Cuza în urmă cu 45 de ani. Actorul a povestit că atunci, vocile se montau după terminarea filmărilor, iar de curând a avut neplăcuta surpriză de a observa că nu vocea sa este cea care se aude în acest film.

„Despre rolul ăsta vreau să-ți spun ceva. Vreau să îți spun ceva sincer. Cel care m-a distribuit în acest rol, personajul ăsta, care este emblematic, Alexandru Ioan Cuza, a fost Adrian Petringenaru, regizorul. Nu mai este. În schimb, trăiește băiatul lui… Dar am să îți spun de ce nu sunt eu foarte încântat. Există un singur motiv. Fără să fiu eu anunțat… Probabil eram eu foarte ocupat și multă lume credea că nu poate să pună mâna pe mine, ceea ce era o greșeală, e că în locul meu, în personaj, că atunci așa se făcea, se filma și după aceea venea vocea ta”, a afirmat Florin Piersic pentru sursa menționată anterior.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă Daniel Piersic, mezinul lui Florin Piersic. S-a mutat la Viena și are o meserie diferită de a tatălui său

Citește și: Câți bani cheltuie Claudia Pătrășcanu pentru creșterea copiilor ei: „Nu putem să ne luăm de la gură”

Faptul că nu și-a auzit vocea în pelicula în care îl juca pe Alexandru Ioan Cuza l-a indispus pe îndrăgitul actor.

„Tu vorbeai ce ai vorbit pe ecran… Ei au pus o altă voce. Au pus o voce care nu e a mea. Nu seamănă cu mine. Nu seamănă cu felul meu de a vorbi și de a pune punct sau virgulă. Când am văzut, acum abia, de vreo lună am văzut filmul, care s-a dat la televizor, am fost indispus. Nu mi-am recunoscut vocea. Eram eu ca imagine, dar vocea nu era a mea. Era altă voce. De asta am fost indispus de chestia asta, știi?”, a explicat el.

George Burcea a primit rolul lui Alexandru Ioan Cuza

George Burcea a anunțat, pe rețelele de socializare, că a primit rolul domnitorului Alexandru Ioan Cuza într-o nouă producție cinematografică. Actorul s-a arătat încântat de acest nou proiect, dezvăluind și o imagine cu el, îmbrăcat și aranjat precum Cuza.

„Sunt extrem de emoționat și onorat să vă anunț că mă veți vedea în curând pe marile ecrane portretizându-l pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, părintele fondator al României moderne”, a scris actorul pe pagina sa de Instagram.

„Emoțiile sunt și mai mari, întrucât până acum, singurul român care l-a interpretat pe domnitor într-un film de lung metraj a fost Florin Piersic în anul 1979. După 45 de ani, șansa de a readuce în cinematografe un personaj atât de important pentru toți românii îmi revine și nu pot decât să mă bucur și să vă promit că îmi voi pune tot sufletul în acest proiect. App…astăzi este ziua lui Cuza. La multi ani, Domn!!!”, a mai spus George Burcea.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Florin Piersic

Sursă foto: Facebook, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton