Florin Piersic a început recuperarea. Dr Adrian Marinescu, despre evoluția actorului: „Se ridică la marginea patului”

.

Florin Piersic (88 ani) a început procesul de recuperare, după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale în ultima lună. Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, din București, a dat câteva detalii despre starea de sănătate a marelui actor, care se pare că se simte din ce în ce mai bine.

Florin Piersic a început recuperarea

În urmă cu o săptămână, Florin Piersic era transferat de la un spital din Cluj la Institutul Național Matei Balș din București, iar mai apoi a ajuns la Spitalul Foișor, unde a suferit o nouă intervenție chirurgicală la genunchi. Miercuri, 15 mai, cadrele medicale au oferit noi informații cu privire la starea de sănătate a actorului, care s-a confruntat și cu septicemie.

Potrivit reprezentanților unității medicale, actorul a început recuperarea cu proceduri de kinetoterapie.

Dr Adrian Marinescu, care a fost în vizită la Florin Piersic, a dezvăluit că evoluția lui este una favorabilă și că sunt încrezători că lucrurile merg spre bine.

„Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme”, a afirmat medicul pentru Medika TV, potrivit Cancan.

Citește și: Florin Piersic, mesaj de pe patul de spital: „Mai am multe povești de spus”

Citește și: Previziunile lui Marian Golea, despre starea lui Florin Piersic: „Nu trebuie lăsat singur”

Însă, dr Adrian Marinescu a explicat că actorul trebuie monitorizat în continuare și că lucrurile trebuie luate pe rând.

„Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit. E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a mai spus el.

Dr Adrian Marinescu, despre evoluția marelui actor

Se pare că actorul se simte atât de bine încât a întrebat deja când poate reveni pe scenă, în fața spectatorilor care îl așteaptă nerăbdători.

Dr Adrian Marinescu a precizat și el că Florin Piersic a început recuperarea.

„Recuperarea e încă de acum. Recuperarea înseamnă evoluţia bună în sine. Sunt nişte paşi în direcţia asta şi sunt toate manevrele şi procedurile specifice într-un loc unde e supravegheat sută la sută. Dacă ne întrebăm când va merge, se va întâmpla treptat. Eu nu îmi fac probleme că nu se întâmplă o evoluţie bună din punctul ăsta de vedere, pe mine mă interesează să nu apară alte complicaţii, să nu apară alte probleme, să nu fie lucuri imprevizibile”, a subliniat medicul.

Citește și: Cum și-au educat Andreea Esca și Alexandre Eram copiii. „Asta cu a da milităria jos din pod funcționează!”

Citește și: Noi detalii despre procesul de partaj dintre Carmen Grebenişan şi Alex Militaru: „Împreună nu mai putem funcţiona”

De asemenea, dr Marinescu a spus că intervenția de înlocuire a protezei cu un alt dispozitiv a fost un succes, iar actorul se poate ridica singur.

„Sigur că da, la asta s-a referit intervenţia. Nu înseamnă că dacă nu e proteza definitivă lucrurile nu pot să meargă la perioada de recuperare pentru că nu numai că se ridică la marginea patului, cu sprijin poate să stea în picioare. Lucrurile vor merge mai departe. Printre primele întrebări ştim care a fost sau bănuim care a fost, a întrebat când voi ajunge pe scenă. Şi a fost şi mai interesant că îşi punea problema . Sigur că nu aşa se va pune problema şi că va ajunge să meargă fără sprijin, sperăm să fie o evoluţie bună”, a mai zis medicul.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Florin Piersic

Sursă foto: Facebook, Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton