Filmare cutremurătoare cu Celine Dion, în timpul unor spasme musculare severe. Criza a durat 10 minute/ Video

.

Celine Dion, una dintre cele mai renumite cântărețe din lume, se confruntă cu provocările devastatoare ale Sindromului Persoanei Rigide, o boală neurologică rară. În noul său documentar, „I Am: Céline Dion”, artista a dezvăluit momente cutremurătoare din lupta sa zilnică, inclusiv o secvență a unei crize de 10 minute în care suferă spasme musculare severe. Aceasta a insistat ca publicul să vadă realitatea dureroasă a afecțiunii sale, pentru ca toată lumea să înţeleagă impactul bolii asupra ei.

Filmare cutremurătoare cu Celine Dion în timpul unor spasme musculare severe

Celine Dion a dezvăluit în decembrie 2022 că a fost diagnosticată cu Sindromul Persoanei Rigide (Stiff Person Syndrome – SPS), o afecțiune neurologică autoimună rară. Această boală determină spasme incontrolabile și rigiditate musculară, afectând în mod sever calitatea vieții. SPS este o tulburare rară a funcției motorii caracterizată prin rigiditate involuntară a mușchilor axiali și spasme musculare dureroase suprapuse, care sunt adesea induse de sperieturi sau stimuli emoționali.

Celine Dion a explicat că simptomele au început cu spasme musculare și rigiditate, pe care le-a resimțit luni de zile înainte de a primi un diagnostic oficial. Boala a avut un impact profund asupra vieții și carierei ei, forțând-o să își anuleze turneul „Courage World Tour”, care abia se reluase în 2022 după întreruperea cauzată de pandemie.

Lupta lui Celine Dion cu Sindromul Persoanei Rigide a fost documentată în producția Amazon Prime „I Am: Céline Dion”. Documentarul oferă o incursiune intimă în viața de zi cu zi a artistei de când a luat decizia să se retragă din lumina reflectoarelor pentru a se concentra pe starea sa de sănătate. Regizoarea Irene Taylor a avut privilegiul de a capta aceste momente, dar și responsabilitatea de a respecta dorințele artistei privind modul în care este prezentată această bătălie personală.

Citeşte şi: Celine Dion spune că i s-au rupt coastele în timpul spamelor musculare puternice. Dezvăluiri șocante despre boala vedetei

Citeşte şi: Celine Dion, noi detalii despre boala cu care se luptă. Când a experimentat primele simptome: „Mi-a luat 17 ani să înțeleg ce se întâmplă”

În documentarul său, „I Am: Céline Dion”, artista internaţională a insistat să se păstreze o secvență în care suferă de spasme musculare prelungite din cauza Sindromului Persoanei Rigide. Aceasta este doar una dintre multele mărturii impresionante ale luptei cântăreței canadiene cu această afecțiune debilitantă.

Criza a durat 10 minute

Unul dintre cele mai cutremurătoare momente din documentar este secvența crizei de 10 minute în care Celine Dion suferă de spasme musculare severe. În această scenă, artista geme de durere în timp ce zace pe spate, incapabilă să se miște, înainte de a primi ajutor medical. Această filmare a fost inclusă la insistențele lui Dion, care a dorit ca publicul să vadă adevărata față a luptei sale cu SPS.

Irene Taylor a declarat că în momentul filmării a avut îndoieli dacă să continue să înregistreze, dar Dion i-a spus să nu ceară permisiunea înainte de a filma ceva.

„Dion a intrat foarte repede în criză”, a explicat Tylor, și a decis să continue filmarea, respectând astfel dorința artistei de a prezenta o imagine completă și onestă a condiției sale, potrivit ETonline.com.

Reacţia lui Celine Dion după spasmele musculare terifiante

După ce criza s-a încheiat, Dion a cântat o piesă minunată, care a binedispus-o. În mod surprinzător, după un episod atât de intens și dureros, Dion a fost cea care și-a consolat echipa, arătându-și forța și reziliența incredibilă.

„Mi-a strâns mâna și mi-a zis: nu te mai gândi la ce s-a întâmplat”, a mai povestit Taylor, în documentar, potrivit sursei menţionate anterior.

Ce impact a avut afecţiunea asupra lui Celine Dion

Diagnosticul de Sindrom al Persoanei Rigide a avut un impact profund asupra vieții și carierei lui Celine Dion. Într-un interviu recent cu Hoda Kotb de la emisiunea „Today”, Celine Dion a discutat deschis despre cum condiția ei a afectat-o. Ea a mărturisit că simptomele SPS s-au manifestat inițial în gât, blocând mușchii într-un mod care făcea să se simtă „ca și cum cineva te strangulează” când încerca să cânte. Aceasta a cauzat, de asemenea, spasme în abdomen, coloană, coaste și membre.

Spasmele au devenit atât de severe încât, în anumite ocazii, cântăreața a suferit fracturi de coaste. Dion a explicat că păstrarea secretului despre condiția ei a fost extrem de dureroasă, simțindu-se „ca și cum mințea oamenii care au ajutat-o să ajungă unde este astăzi, motiv pentru care a decis să fie deschisă cu fanii ei despre lupta cu SPS.

Celine Dion, copleşită de sprijinul fanilor ei

De când a dezvăluit diagnosticul, Celine Dion a fost copleșită de sprijinul fanilor din întreaga lume. Aceștia au apreciat sinceritatea și curajul ei de a împărtăși detalii intime despre lupta sa cu o afecțiune atât de gravă. Mesajele de susținere și încurajare au fost o sursă importantă de forță pentru Dion, ajutând-o să facă față provocărilor zilnice impuse de SPS.

În ultimele luni, Dion a făcut mai multe apariții publice, inclusiv un moment surpriză pe scenă la premiile GRAMMY din 2024 și mai multe ieșiri la meciuri de hochei cu fiii ei. Aceste apariții au fost întâmpinate cu entuziasm de fani și au demonstrat că, în ciuda provocărilor cu care se confruntă, Dion continuă să rămână activă și implicată în viața publică.

Sursa foto: Captură Video/ Facebook

Vezi subiectele la proba la matematică la Evaluare Naţională 2024, iar de la ora 13.00, rezolvarea subiectelor la matematică – Evaluare Naţională 2024!

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton