Fiica regretatului Steve Irwin are dureri atroce de 10 ani. „Doctorul mi-a spus că e ceva cu care trebuie să trăiești dacă ești femeie”

.

Bindi Irwin, fiica regretatului ecologist și “vânător de crocodili” Steve Irwin, a dezvăluit că în ultimii 10 ani a suferit “dureri atroce” din cauza endometriozei.

Bindi, în vârstă de 24 de ani, a anunțat în mediul online că a trecut printr-o operație pentru a-și ameliora starea.

“M-am luptat mult timp întrebându-mă dacă ar trebui să împărtășesc această poveste cu voi într-un spațiu atât de public. Este vorba despre responsabilitatea pe care o simt de a împărtăși povestea mea și altor femei care au nevoie de ajutor.

Citeşte şi: Opt lucruri pe care nu le știai despre endometrioză, „boala tăcută” cu care se confruntă multe femei

De 10 ani mă lupt cu oboseală cronică, greață și dureri insuportabile. Am încercat să rămân o persoană pozitivă și să-mi ascund durerea. Acești ultimi 10 ani au inclus multe teste, vizite la doctor, scanări etc.

Un doctor mi-a spus că este pur și simplu ceva cu care trebuie să trăiești dacă ești femeie. Și am renunțat complet, încercând să funcționez cu durerea constantă.” – a transmis Bindi pe pagina sa de Instagram.

Fata lui Steve Irwin spune că a fost sfătuită de un prieten să apeleze la operație pentru ca starea să i se amelioreze.

Citeşte şi: Emma Roberts suferă de endometrioză: „Mi s-a confirmat că nu eram dramatică”

“Am decis să mă operez pentru endometrioză. Operația mi se părea înfricoșătoare, dar știam că nu pot continua să trăiesc așa cum eram. Fiecare parte a vieții mele era sfâșiată din cauza durerii.

Pe scurt, au găsit 37 de leziuni, unele foarte profunde și greu de îndepărtat, și un chist. Primele cuvinte pe care medicii mi le-au spus când eram în recuperare au fost: „Cum ai trăit cu atâta durere?”

Validarea atâtor ani de durere este de nedescris.” – a continuat ea.

Ce este endometrioza?

Endometrioza este o boală cronică ce afectează 10% dintre femeile cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Boala se manifestă prin dezvoltarea unui țesut similar cu cel din cavitatea uterină în exteriorul uterului.

„Endometrioza este o patologie cronică care afectează femei tinere și care se însoțește cel mai frecvent de o durere care poate îmbrăca multe aspecte. Una dintre caracteristicile cele mai importante ale durerii este faptul că este cronică, constantă, asociată cu exacerbări. Acest lucru conduce la afectarea calității vieții pacientei.

Citeşte şi: Afecțiunile care grăbesc apariția unei sarcini extrauterine. Ce spune specialistul

De multe ori, aceasta refuză sau se jenează să vorbească despre acest aspect, lucru care se asociază cu diagnosticarea cu dificultate a endometriozei. Toate acestea duc la o suferință tăcută a femeilor cu endometrioză, care nu își găsesc amelioarea durerii în niciun medicament prescris” – a explicat, pentru Unica, Dr. Elena Cocîrţă, medic specialist obstetrică-ginecologie la Clinica Nativia.

Printre simptomele care însoțesc această afecțiune se numără dereglările menstruale, infertilitatea, dar și dismenoreea (durerile la menstruație).

Tratamentul enometriozei se stabilește de către medic în funcție de o serie de severitatea simptomelor, extensia bolii, istoricul medical și toleranța la diverse medicamente sau dorința de obținere a unei sarcini.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton