Celebra soprană Felicia Filip remomoreaza cel mai frumos Crăciun pe care l-a trăit. Acasă la părinții viitorului ei soț, Cristian Mihăilescu, au făcut marele anunț. Nici astăzi nu a putut uita reacția părinților lui Cristian Mihăilescu când le-au dezvăluit că vor să se căsătorească.
De Crăciun, Felicia Filip (64 ani) împreună cu soțul ei, Cristian Mihăilescu, respectă toate tradițiile. Bradul primește anual un nume, țuica fiartă nu lispește, iar celebra soprana are o specialitate pe care o prepară special pentru masa Crăciun. Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Felicia Filip își aduce aminte cum a sărbătorit, alături de Cristian Mihăilescu, primul Crăciun în calitate de soț și soție și cum au stat toată noaptea la telefon cu părinții lor. La ei în casă nu a lipsit niciodată buna dispoziție și colindele iar în fiecare an Felicia Filip îi scrie o scrisoare Moșului.
Felicia Filip dezvăluie tradițiile de Crăciun din familie: „Specialitatea mea sunt jumările-semințe”
Care este cea mai frumoasă amintire de Crăciun pe care o aveți?
S-a petrecut în familia Mihăilescu. Aici sărbătoarea era specială pentru că mama lui Cristian s-a numit Eugenia. Sfânta Eugenia se sărbătorea pe 24 decebrie, adică în Ajunul Crăciunului. Iar Cristienii se serbează, firește, în Ziua Nașterii lui Hristos. Am fost impresionată de tradițiile lor.
Tatăl lui Cristian împodobea bradul cu multă, multă vată, adică zăpadă, fără ca fiul său să fie de față. Doar l-a adus Moșul, nu? În schimb, cei doi băieți complotau din timp pentru alegerea cadoului sărbătoritei Eugenia. Dar și aceasta se revanșa. Avea un simț artistic inegalabil pentru că era și pictoriță. Orna masa de Crăciun în așa fel încât ajungea să rivalizeze cu frumusețea Bradului. O salată boeuf de o mancai cu ochii. De gust, ce să mai spun. Riscai să nu mai poți mânca friptura care, la rândul ei, era însoțită de o salată aranjată artistic.
,,I-am anunțat că ne căsătorim. Oare aș putea descrie strălucirea lacrimilor din ochii mamei ori surâsul transfigurat al tatălui?!”
Cântau și colinde?
Sigur, nimeni nu primea ceva de mâncare până nu ,,cânta Bradul”. Și aveau un repertoriu de colinde bogat. Noroc am avut cu repertoriul meu de acasă. M-am ținut bine. Dar acest Crăciun avea să rămână unic. În Brad (scriu mereu cu majusculă, e doar Bradul de Crăciun), alături de globuri, steluțe și jucării, era o vedere de iarnă, strecurată de Cristian. Pe verso, doi copii cuminți își anunțau părinții, în versuri, că doresc să se căsătorească. Oare aș putea descrie strălucirea lacrimilor din ochii mamei ori surâsul transfigurat al tatălui?!
Citește și: Ce face Alex Velea de Crăciun? Cum îl răsfață Antonia: „Frumoasa mea soție…” / Exclusiv
„Am vrut să petrecem doar noi doi”
Cum a fost primul Crăciun alături de soțul dumneavoastră?
Crăciunul următor, de data această alături de soțul meu Cristian, ne-a găsit în Elveția, la Basel, unde eu cântam într-o nouă producție cu Traviata (rolul meu fetiș). Un apartament frumos, într-o vilă pe măsură.
Dar nu eram acasă. Am cumpărat tot ce am găsit ca să ne amintească de acasă. Mult am căutat o sticlă de vin românesc.
Într-un târziu am găsit un vin de Dobrogea, mama lui Cristian era din Cernavodă, iar el era directorul Operei din Constanța. Am declinat toate invitațiile pentru a petrece doar noi doi. Am vorbit mult, mult cu cei dragi de acasă și am cântat coline la un capăt și la celălalt al telefonului. Toți cei patru părinți ai noștri au avut voci frumoase.
Ce își dorește Felicia Filip de sărbători
Anul acesta i-ați scris o scrisoare Moșului?
Desigur, ca în fiecare an. Mereu îi spun ce am făcut, îi mulțumesc pentru darurile primite peste an, mult mai multe decât îi cer eu. În fiecare an am aceleași dorințe, aceleași rugăminți: sănătate, iubire, adevăr și frumos. Iar, în ultimul timp, PACE.
Cum prepară Felicia Filip jumările-semințe, nelipsite de pe masa de Crăciun
Ce vă place să gătiți sau să mâncați de sărbători?
Nu există specialitate tradițională de Crăciun care să nu-mi placă. Toate, toate, toate! Am și eu o specialitate, chiar dacă este mult spus. Preferata lui Cristian, jumările-semințe. O prepar atunci, doar o dată pe an. De ce ,,semințe”? Pentru că sunt mici și foarte crocante. Aleg carnea cu slăninuță de lângă coaste, gospodinele știu ele care, o separ de coaste, scot și șoriciul, o tăi mărunt, mărunt în cubulețe și o pun într-un tuci de fontă, la foc mediu. Amestec cu răbdare, continuu, până se topește slănina iar cubulețele au căpătat culoarea aurie și o aromă la care cu greu se rezistă.
Pregătesc un platou pe care așez un prosop de hârtie. Când consider că sunt suficient de aurite le transfer pe platou și le las cam 3,4 minute pentru a se scurge grăsimea. Le ning cu sare. Cristian se corelează perfect cu mine și sosește cu țuica fiartă aburindă (puțin zahăr, cuișoare, piper, tot tacâmul). Iar Bradul luminat primește în fiecare an un nume. De obicei al unui prieten drag sau al unui eveniment. Anul acesta se va numi ARISTOCRATUL, știm noi de ce. Sigur că îl colindăm și desfacem cadourile surpriză. Așa este prima noastră Zi de Crăciun. Era să uit. Anul acesta voi face, pentru prima oară, pâine în casă. Țineți-mi pumnii!
Sursă foto: Felicia Filip
Ultima modificare decembrie 26, 2023 3:06 pm