Fabuloasa Alina Tănasă dezvăluie cum își crește fiul: „Mi s-a întâmplat să-mi dau două palme” / Exclusiv

.

Alina Tănasă, blogger și content creator, ne-a dezvăluit cum a luat naștere Fabulous Muses, ce părere are despre noul val de influenceri, cum se descurcă în rolul de mamă și de ce a renunțat la regimul vegan.

Fabuloasa Alina sau Alina Tănasă pe numele real deține, împreună cu Diana Enciu, cunoscutul blog Fabulous Muses. Chiar dacă au început cu o revistă de design online, Alina și Diana au decis, într-o zi, să-și facă blog. Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Alina Tănasă recunoaște că nu a încercat niciodată să-și impună ideile sau să schimbe mentalități. Atunci când scrie, încearcă să fie cât mai autentică și personală. Ne spune că a fost vegană 2 ani, dar a renunțat pentru că trebuie să guste mâncarea fiul ei, Leon, în vârstă de 3 ani. Fabuloasa Alina își amintește cum l-a cunoscut pe Dragoș, partenerul ei, și dezvăluie nimeni nu le dădea vreo șansă. Alina mărturisește că meseria de mamă nu este tocmai ușoară și nu o dată a ajuns să-și „dea niște palme” pentru că nu reușea să gestinoneze tamtrumurile lui Leon. Se declară o mamă echilibrată însă și are mare încredere în puiul ei.

Fabuloasa Alina Tănasă, blogger și influencer: „Am învățat că limitele sunt foarte importante”

De ce ‘Fabulous Muses’? Cum ți-a venit ideea? De fapt cum v-a venit, ție și Dianei?

Cred că inspirația de moment. Aveam un site care se numea Absolutely Fabulous și acolo aveam revista noastră de design online. Așa s-au numit și târgurile pe care eu și Diana le-am organizat câțiva ani de zile. Când am decis să lansăm blogul ne-am gândit să ne legăm tot de „fabulous” cumva. Într-o seară, la un pahar de vin, ne-a venit ideea de Fabulous Muses. Cred că a fost de bun augur și că am avut inspirația corectă.

„Nu cred că ne-am dorit să învețe lumea ceva de la noi”

Ce ați sperat să învețe lumea de la voi, să înțeleagă?

Nu cred că ne-am dorit să învețe lumea ceva de la noi nici atunci, nici acum. Pur și simplu am fost noi, am făcut ce am simțit. La început ne postam ținutele pe Facebook și erau apreciate, așa cum se aprecia acum 15 ani. Apoi ne-am gândit că treaba cu blogul ar putea să fie de bun augur si să devină un bussines, efectiv așa l-am gândit de la început.

Acum cred că mi-ar plăcea să înțeleagă că este foarte cool să faci cum simți, să-ți asculți vocea interioară și să nu forțezi lucrurile. Să fii autentic, cred că asta e o chestie importantă și destul de grea. E complicat să fii autentic într-o lume în care nu mai putem vorbi despre așa ceva.

Citește și: Secretul unei vacanțe reușite, dezvăluit de Roxana Ciuchilan, blogger prin lume cu soțul și copiii: „Toate economiile noastre se duceau pe plecări” / Exclusiv

Citește și: Fiica lui Dragoș Bucur: „Nu pot să spun că e foarte afectuos, că nu e!” Mărturisirile sincere ale celor mici despre tatăl lor / Exclusiv

Citește și: Cum își îngrijește Claudia Ghițulescu tenul și ce alimente evită ca să nu se îngrașe: „Urmez acest ritual în fiecare zi”/ Exclusiv

Citește și: Andreea Berecleanu, surprinsă de prețurile piperate din Islanda: „Un nivel de trai foarte ridicat”. Cât a costat-o taxiul / Video exclusiv

„Încerc să dau tot ce e mai bun, mai autentic din mine”

Digital influencer și stilist. Se câștigă bine din aceste două meserii?

Am început ca PR după care am făcut evenimente. Eu și Diana ne-am făcut o agenție de acest gen și am profesat câțiva ani până a venit blogul și ne-am focusat pe el. Prin prisma social media am devenit creatori de conținut. Încerc să dau tot ce e mai bun, mai autentic și mai fain din mine ca să fie apreciat cât mai mult. Sper să îmi iasă.

Stilist nu mai sunt cum eram la început pentru că nu mai am timpul pe care-l aveam înainte. Mai am câțiva clienți fideli și îmi place foarte mult să fac styling și cu mine, și cu alții. Se câștigă bine și este un job care îți oferă libertate, asta e cel mai mare câștig de fapt. Pot să-mi fac programul cum vreau, pot să fiu creativă, ceea ce-mi place foarte mult și asta este un mare lux, eu așa văd lucrurile.

„Eu nu pot să schimb păreri, să impun lucruri”

Ce presupune să ai, în interiorul tău, astfel încât oamenii să te asculte și să ia aminte la ce spui?

Nu știu, mi se pare o întrebare grea la modul în care nu vreau să mă impun cu nimic. Eu spun despre mine, vorbesc despre experiențele mele și ce simt eu, iar dacă cineva rezonează este perfect. Părerile oamenilor oricum nu le poți schimba, asta se face foarte greu și depinde de omul respectiv. Eu nu pot să schimb păreri, să impun lucruri. Eu pot doar să spun ce fac și ce simt iar oamenii să rezoneze sau să-și pună o întrebare.  

Și cum reușești să nu te mai afecteze răutatea unora?

Din păcate încă mă mai afectează. Nu la fel de mult cum mă afecta înainte, dar e foarte rău dacă are legătură cu Leon.

„Eu am fost vegană o perioadă de vreo 2 ani”

Mai este vegetariană?

Eu am fost vegană o perioadă de vreo 2 ani de zile, dar mâncam pește. Acum nu mai sunt vegană, dar nu mănânc lactate și am introdus carnea. Nu multă, nu des, și din surse controlate. De când cu Leon am revenit la carne pentru că îi gustam mâncarea. N-am mâncat 2 ani de zile gluten și vreau să încep să mă las iar, că nu-mi face bine.

Ce nu îți lipsește niciodată din frigider?

Sinceră să fiu nu-mi lipsește untul pentru că, în caz de forță majoră, îi dau pâine cu unt lui Leon. Și laptele de caju și de cocos, nici astea nu lipsesc.

Alina Tănasă, în rol de mamă: „Mi-am mai dat și niște palme”

Cum este mama Alina? Calmă, echilibrată, uneori mai panicată?

Asta este o întrebare foarte bună, dar să răspundă alții. Ce pot să spun este că nu sunt o mamă panicată. Am foarte mare încredere în el și îl las să cadă, să experiementeze, vreau să aibă încredere în el. Să fie un băiețel curajos, nu vreau să-i inhib latura asta. Îi explic cum se fac anumite lucruri înainte să se apuce el după care nu stau în spatele lui să-i spun unde să pună piciorul. Până acum îmi dau seama că am făcut bine și încurajez mamele, mai ales pe cele de băieți, să-i lase să experiementeze cât mai mult și să fac toate nebuniile. Îi ajută foarte mult, mai ales din punct de vedere intelectual.

Leon merge pe bicicletă și face toate trăsnăile de când era destul de mic. Uneori mă mai enervez, nu pot să-mi păstrez mereu calmul. Mi-am mai dat și niște palme, dacă-ți vine să crezi. Mi s-a întâmplat să mă duc în baie și să-mi dau două palme pentru că îmi era foarte greu să gestionez tantrumurile lui Leon. Iar după un episod de două ore nu știu cum fac alții, dar îți vine de multe ori să cedezi. Am mai și țipat, dar per total sunt mulțumită de mine. Nu mi-am făcut așteptări cum voi fi ca mamă, dar cred că sunt una echilibrată cumva. Nu sunt perfectă, nici nu cred că există așa ceva, dar sunt cât pot de bună pentru Leon.

Alina Tănasă alături de Dragoș și Leon. Sursă foto: Arhivă personală
Alina Tănasă, alături de Dragoș și Leon. Sursă foto: Arhivă personală

„Am învățat că limitele sunt foarte importante”

Ești pro parenting-ul modern. Dar lași, cu adevărat, copilul să facă ce vrea? Când îi spui NU?

Parenting-ul modern este când lași copilul să facă ce vrea, dar cu limite. Nu i se dă totul pe tavă. Eu am învățat că limitele sunt foarte importante, atât pentru mine ca părinte cât și pentru copil. Prin aceste limite înțelege că poate să aibă încredere în tine, că ești fermă, dar și blândă și drăguță. Cred că limitele ne-am ajutat, pe mine și pe Leon, să avem relația de acum.

Este foarte greu să faci parenting modern, să fii conștientă de traumele tale si să faci în așa fel încât să nu i le transmiți și lui. Înseamnă un echilibru în părinți, multă psihologie și acceptarea ajutorului. Pe mine m-a ajutat foarte mult Urania Cremene, cursul ei, cred că asta a fost baza parenting-ului cu Leon. Nu mi se pare că le știu pe toate și că le pot face din instinct. Cred că am nevoie de ghidaj, de o structură după care să lucrez fix pe copilul meu. Leon, de exemplu, este ambițios și încăpățânat. Este foarte greu să-l fac să renunțe când are o idee, a trebuit să perseverez foarte mult.

Cum s-au cunoscut Alina Tănasă și soțul ei: „Mi s-a părut că e foarte tupeist”

Ce înseamnă Dragoș pentru tine? Îți mai aduci aminte de prima întâlnire?

Da, îmi aduc aminte de momentul când l-am cunoscut, se întâmpla la mall Băneasa. Însă prima întâlnire a fost la un restaurant. A venit, m-a luat de acasă și când m-a adus înapoi m-a sărutat. Mi s-a părut că e foarte tupeist. A fost o relație interesantă la început, pentru că a fost un fel de du-te vino vreo 6 luni. Eu simțeam, totuși, că e ceva serios și îmi aduc aminte că Diana cu Cristi ziceau ‘n-are omul nicio treabă cu tine, termină că ți se pare’. Instinctul meu însă a avut dreptate.

Dragoș este foarte important pentru mine pentru că mă echilibrează mult. El este foarte analitic și mă ajută să vad mai bine situațiile, este și foarte atent la detalii. Foarte rar pentru un bărbat să aibă un instinct foarte dezvoltat la oameni. De cele mai multe ori s-a dovedit că a avut mare dreptate.

„Am învățat să nu mă mai critic”

Ce nu ai schimba niciodată la tine?

N-aș schimba nimic la mine, simt că sunt într-o continuă evoluție, creștere. Fiecare an care trece este un plus pentru mine. Am ajuns într-un punct în care mă plac foarte mult. Am învățat să mă văd cu adevărat așa cum sunt și să nu mă mai critic. Îmi place mult de mine ca mamă și cred că mă ajută foarte mult să mă port cu Leon. Nu vreau să schimb la mine faptul că mereu privesc înainte, mă bucur de prezent cât mai mult și nu am niciun regret.

Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Îmi plăcea foarte mult să stau afară, să mă cațăr în copaci. Eram un copil foarte activ și aveam mulți prieteni, mereu mi-a plăcut treaba asta. Făceam foarte multe nebunii, dar îmi plăcea să mă joc și cu păpușile. Nu am avut niciodată o Barbie originală, dar mă descurcam cu ce aveam. Le făceam haine, căsuțe, mobilier.

Când mergeam în vacanțele de vară la Târgu Mureș, la bunica, îmi plăcea să fac cort cu copiii de la bloc. În față era un câmp foarte mare și acolo ne jucam toată ziua.

„M-au afectat anumite întâmplări din copilărie. Au lăsat urme pe care încerc, încă, să le vindec”

Care a fost cel mai  greu moment din viață ta? Cum ai reușit să mergi mai departe?

Din fericire nu am avut sincope mari în viața mea. Toate au venit gradual și n-am avut, până acum, niciun „tsunami”. Sunt însă o fire sensibilă și m-au afectat anumite întâmplări din copilărie. Au lăsat urme pe care încerc, încă, să le vindec.

Alina Tănasă în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Alina Tănasă, în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

Alina Tănasă, despre noul val de influenceri: „Este o diferență clară între generația mea și a lor”

Ce părere ai despre noul val de influenceri?

Să știi că mă întrebă lumea cum mă simt acum, când nu mai suntem doar noi pe piață. Mereu am spus că este absolut minunat că România a fost early adapter la tot ce înseamnă viața influencerilor. Agențiile au lucrat de la început cu noi. Îmi place că foarte mulți tineri se duc spre zona asta și chiar este nevoie de activitate și de vigoare. Sunt foarte mulți care deja sunt populari și mă bucură enorm să văd asta. Așa cum mă bucură că am fost acolo, la „deschiderea ușilor”, printre primii.

Personal încerc să țin pasul cu tot ce este nou. Chiar mă gândeam că nu reușesc să postez cât mi-aș dori. Încă am o rușine de a mă filma oriunde, de a vorbi când filmez, ceea ce noul val de influenceri nu are. Mi se pare absolut minunat să fii atât de dezinhibat și de deschis. Este o diferență clară între generația mea și a lor.

„Sunt disperată să găsesc adevărul absolut”

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Cel mai mare defect este că vreau să am tot timpul dreptate, ceea ce nu mă ajută absolut deloc. Și nici beneficii nu mi-a adus. Defect este și că sunt disperată să găsesc adevărul absolut și te corectez  pe fiecare chestie care nu e adevărată. Acest lucru este foarte enervant petru unii. Cea mai mare calitate a mea este că sunt un om bun la suflet și îmi place să ajut, să fiu acolo pentru oameni.

Când ai dezamăgit cel mai tare și de ce?

Cred că am dezamăgit de multe ori. Și pe Diana am dezamăgit-o la un moment dat din cauza lipsei de empatie, aveam eu niște idei fixe. Mi-am dat seama și mi-am cerut scuze.

Foto: Alina Tănasă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton