EXCLUSIV Alina Vîlcu, arhitect „Visuri la cheie”: Cum să ne reamenajăm singuri locuința cu un buget minim

.

Alina Vîlcu este de profesie arhitect, dar se poate spune că, de câțiva ani, a devenit și vedetă de televiziune. Prezența ei în emisiunea „Visuri la cheie” a fost mereu apreciată de telespectatori, iar Alina pare că s-a obișnuit să fie în lumina reflectoarelor. Ea  contribuie la succesul producției TV prin talent, ingeniozitate și prin capacitatea de a le insufla bucuriile ei. Alina spune că spațiul în care locuim reflectă calitățile noastre umane și, precum oamenii, casele sunt mozaicuri însuflețite ce spun povești de neuitat.

Citeşte şi: Alina Vîlcu, reacții după atacul asupra Cristinei Joia: „Perioada asta scoate din oameni niște lucruri care sunt …”

Special pentru Unica, Alina Vîlcu a dezvăluit care sunt trucurile pentru reamenajarea unei locuințe când avem un buget limitat, dar și care sunt cele mai frecvente greșeli de design interior făcute de cei care nu apelează la ajutorul unui profesionist în domeniul arhitecturii.

Ce sfaturi le poți da celor care doresc să-și reamenajeze singuri casa, dar au un buget limitat pentru acest lucru? Sunt anumite trucuri la care pot apela?

Nu există soluții universale. Cred că trebuie, în primul rând, să facem o introspecție a nevoilor, așteptărilor și aspirațiilor noastre. Să ne gândim cum vrem să ne simțim acasă. Și apoi să prioritizăm, mai ales dacă nu avem buget și spațiu să acomodăm tot ce ne dorim. O casă minunată nu are nevoie de un buget mare. Are nevoie de lumina corespunzatoare (fie că este vorba de lumină naturală sau artificială), materiale naturale și puncte focale (locuri unde să îți odihnești privirea). Evident, nu uităm de spații de depozitare și funcționalitate în bucătărie.

Citeşte şi: Alina Vîlcu, trucuri de reamenajare a casei pentru Neti Sandu

Ce greșeli crezi că fac cel mai adesea oamenii care își reameneajează casele fără ajutorul experților în domeniu?

Nu au noțiuni legate de scara obiectelor și adesea se trezesc cu interioare sufocate de prea multă mobilă. Apoi, ei bine, există riscul să se îndrăgostească de anumite imagini, tendințe văzute pe internet, care să nu fie potrivite felului lor de a fi sau spațiului lor. Acesta este rolul principal al unui designer – de a aduce coerență între toate aceste elemente.

Designul unei locuințe reflectă, pe lângă nevoile celor care trăiesc în ea, și arhitectura lor spirituală. Casa ta cum este? Ce povești spune?

Sigur, design-ul are două funcțiuni: cea fizică, ergonomică, și cea emoțională, în sensul în care reflectă cine suntem. Dar mai important, ne face să devenim mai buni, mai fericiți, mai împăcați, mai creativi, mai energici. Casa mea este un spațiu organic, fără un plan bine întocmit, a fost făcută în etape și adună piese de mobilier și decorațiuni din zone stilistice foarte diferite. Este un mozaic, așa cum sunt și eu… cu multe laturi, care sunt mereu în continuă schimbare și ajustare. Aș spune că este ca un proces. Schimb mereu câte ceva, chiar dacă este vorba doar de a muta niște cărți sau un fotoliu. În orice moment însă, casa mea este caldă, cu multă lumină, materiale naturale și cu spații de depozitare foarte atent gândite.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton