Erika Isac, despre piesa „Macarena” și controversele provocate: „Am încercat să expun realitatea abuzurilor”

.

Erika Isac, în vârstă de 24 de ani, a vorbit despre piesa care în prezent face furori în mediul online. „Macarena” are peste 2.8 milioane vizualizări și a împărțit internetul în două din cauza mesajului pe care îl transmite. Acum, artista a povestit de unde s-a inspirat pentru versurile melodiei și a devăluit cum a primit reacțiile negative primite.

De unde s-a inspirat Erika Isac pentru versurile piesei „Macarena”

În doar șapte zile de la lansare, piesa „Macarena” a fost vizualizată de aproape 29 milioane ori pe Youtube, ajungând pe primul loc în tendințe în muzică. În această melodie, Erika Isac transmite un mesaj puternic cu privire la violența și abuzurile împotriva femeilor. Tânăra recunoaște că are o parte activistă dezvoltată și nu este prima dată când scrie o piesă cu mesaj social.

Aceasta a mărturisit că se aștepta să primească și reacții negative, dar a fost impresionată de numărul mare al reacțiilor pozitive.

„De când am decis să lansez această piesă mi-am imaginat că reacții vor fi de toate tipurile și cu siguranță m-am așteptat și la hate. Nu e prima oară când mă confrunt cu reacții negative din partea publicului. Reacțiile negative nu m-au atins de nicio culoare pentru că reacțiile pozitive au fost într-un număr atât de mare, încât reacțiile negative le-am privit doar ca pe o frustrare. O privesc mult mai detașat”, a explicat Erika Isca într-un interviu acordat Pagina de Media.

Citește și: Cine este Erika Isac, interpreta piesei “Macarena”, care a stârnit dezbateri aprinse în România

Citește și: Care este mesajul hit-ului „Macarena”, lansat de trupa Los del Río în 1996 și reinterpretat de Erika Isac în 2024

Artista a precizat că versurile piesei au fost scrise încă din august 2023, însă la început nu a avut atât de multă încredere în ea. Aceasta a explicat că melodia este inspirată din experiențele sale, dar și ale femeilor din jurul ei.

„Piesa asta e bazată și pe experiențele mele în mod evident și din păcate e bazată pe experiențele tuturor femeilor din jurul meu. Nu am trecut prin abuzuri teribil de grave, tip viol, dar sunt alte femei care au trecut și nu pot să rămân ignorantă”, a afirmat Erika Isac.

Ce a vrut să expună artista în versurile controversatei piese

Erika Isac susține că siguranța femeilor este foarte importantă, întrucât „trăim într-o lume a bărbaților”. Astfel, ea spune că a încercat să expună în versurile sale realitatea abuzurilor și a victimelor.

„Am încercat să expun în versuri realitatea abuzurilor și realitatea victimelor și mi-am dorit să se facă auzit un astfel de mesaj. Este foarte importantă siguranța femeilor, este importantă siguranța tuturor, dar mai ales a femeilor, pentru că trăim într-o lume a bărbaților”, a subliniat Erika Isac.

Artista a povestit că s-a confruntat deseori cu dublul standard pentru că ea niciodată nu a fost o femeie timidă și de aceea a vrut să expună în muzica sa și acest aspect.

„Piesa asta zice mai mult decât doar despre abuz, vorbește și despre dublu standard și despre cum ar trebui să fie femeile ca să fie «femei adevărate». M-am confruntat de-a lungul timpului cu dublul standard pentru că nu am fost genul de femeie foarte timidă”, a mai spus ea.

Citește și: Florin Dumitrescu, dezvăluiri despre procesele cu Antena 1: „Mi-am pierdut toate drepturile posibile doar pentru ca am semnat un contract”

Citește și: Cum arată apartamentul lui Theo Rose și Anghel Damian: „Un lucru minunat la casa noastră” / Galerie foto

Cine este „Mirel din Turnu Măgurele”

În versurile piesei „Macarena”, Erika Isac pomenște și despre „Mirel din Turnu Măgurele”. Artista a fos întrebată cum ar descrie acest personaj.

„Mirel din Turnu Măgurele are păreri despre orice. Când a venit COVID era medic, când sunt alegerile e politician, când scoate Erika Isac piesa «Macarena» este expert în feminism, misoginism și misandrism. Are o opinie despre orice, dar nu e suficient de documentat încât să aibă o opinie. Păreri multe și degeaba”, a explicat cântăreața.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Erika Isac

Sursă foto: Captură video, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton