Ducu Bertzi, prima reacție după ce Gheorghe Turda a spus că îi cântă piesele. Cum se apără artistul

.

Gheorghe Turda l-a acuzat pe  Ducu Bertzi că îi cântă piesele, dar nu menționează asta niciodată. Ba mai mult, rapsodul a susținut că i-a vorbit artistului despre acest lucru, dar că acesta a continuat să le includă în concertele sale.

Ducu Bertzi nu a rămas indiferent la spusele colegului său de scenă și a ținut să îi dea replica.

Ce acuzații i-a adus Gheorghe Turda

Turda crede că adevărul e de partea lui. ”Părerea mea față de fostul meu coleg de scenă Ducu Bertzi, pentru că el este folkist, nu e cântăreț de folclor, și este cu totul altceva… pot să spun că eu l-am apreciat și-l apreciez la modul general pe Ducu, că este moroșan de-al meu, dar el nu se născuse când eu cântam aceste piese.

El nu se năștea ca artist și ca persoană fizică când eu cântam aceste piese muzicale. Dar sunt mâhnit de treaba asta, pentru că nu a avut bunul simț să-mi ceară voie. Am avut o singură discuție și i-am zis să declare pe scenă că este din repertoriul meu, atât i-am cerut.

Eu sunt ortodox și nu am de gând să mă plimb la procese pentru folclorul care ne aparține nouă. Nu voi intenta niciun proces, pentru că, dacă lipsește bunul simț la un om, înseamnă că este prost educat”, spunea Gheorghe Turda, la Antena Stars.

Citeşte și: Gheorghe Turda își caută fericirea în străinătate. Decizia luată de artist după eșecul în amor

Citeşte și: Gheorghe Turda, adevărul despre presupusa iubită: „Întotdeauna o să fiu cât mai circumspect”

Citeşte și: Gheorghe Turda, adevărul despre înmormântarea Ilenei Sărăroiu, la 44 de la moartea artistei: „Restul sunt legende înfricoșătoare, de prin cimitire”

Citeşte și: Gheorghe Turda, foc și pară pe Ducu Bertzi: „Sunt mâhnit de treaba asta”

Citeşte și: Anamaria Prodan, replică pentru Gheorghe Turda după declarațiile interpretului despre averea mamei sale, Ionela Prodan

Citeşte și: Ducu Bertzi, operat de urgență. Cum se simte acum artistul?

Ducu Bertzi neagă spusele lui Turda

De cealaltă parte, Ducu Bertzi susține că piesele pe care le cântă și care sunt atât de iubite de public provin din folclor și nu aparțin unui artist anume.

”Vă trimit o lucrare de specialitate, emisă de un doctorand de la Academia de Muzică, unde se definește clar termenul de folclor muzical și unde se face referire la “Săracă, inima me” și la faptul că acest cântec din folclor este interpretat în diferite moduri de mulți interpreți de diferite genuri muzicale.

În ceea ce mă privește, absolut toate cântecele din folclorul maramureșean, pe care le am în repertoriu, sunt înregistrate la UCMR-ADA, ca fiind cântece din folclor, fără vreo atribuție componistică din partea mea. Așa este corect. Alte comentarii nu mai am de făcut”, a spus Bertzi conform Impact.ro.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton