Ducu Bertzi, povestea piesei „M-am îndrăgostit numai de ea”: „După 1990 am revenit la varianta inițială” / Video

.

Ducu Bertzi a povestit care cum a apărut una dintre cele mai de succes piese ale sale, „M-am îndrăgostit numai de ea”. Cunoscutul folkist, în vârstă de 67 de ani, a dezvăluit că a fost nevoit să scoată câteva cuvinte din piesă pentru a o putea înregistra.

Invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Arsene, artistul a făcut dezvăluiri incredibile despre viața și cariera sa.

Ducu Bertzi și povestea piesei „M-am îndrăgostit numai de ea”

Ducu Bertzi a câștigat inimile oamenilor cu șlagărele sale „Floare de colț” și „M-am îndrăgostit numai de ea”. Însă nu mulți știu că, pentru a putea înregistra această a doua piesă, artistul a fost nevoit să renunțe la câteva cuvinte.

„Mă urmărea de foarte mulți ani piesa asta italiană „Sonno inamorato de mia moglie”, care e „M-am îndrăgostit numai de ea”. Îmi plăcea de numa-numa. Poeta Daniela Crăsnaru mi-a făcut versurile formidabile. M-am dus cu ea la televiziune și mi-au zis, „Ducule, dacă vrei să apară, hai să tăiem de aici de exemplu, sunt liber. Nu mai spune aia cu sunt liber când înregistrezi”. Prima variantă înregistrată în studio la televiziune e fără „sunt liber”. „Dacă vrei să intre piesa nu mai spune sunt liber acolo, fă o pauză și mergi mai departe”. După 90 am revenit la varianta inițială”, a povestit Ducu Bertzi.

Citește și: Știai că nu sunt singure la părinți? Cum arată frații și surorile vedetelor

Citește și: Nicole Cherry, întâlnire cu J Balvin la Neversea. Amintirea care îi leagă pe cei doi artiști

Cum și-a cunoscut soția

Ducu Bertzi s-a însurat în anul 1989 cu Theodora, cu care are doi copii. Soția artistului este medic de profesie, iar cei doi s-au cunoscut la benzinărie. Artistul a dezvăluit că el a fost cel care a făcut primul pas.

„Eu am făcut primul pas. Soția mă tot îndepărta, a văzut ea că tot îi dau acolo… Dau ocolul mașinii. Voiam să o ajut, că scotea niște benzină din mașină. Nu, că se descurcă singură. Nu m-a recunoscut, nu mă lasă nici benzină să o ajut să scot. „Dar cine ești tu?”, a povestit flokistul.

Theodora a aflat că el este Ducu Bertzi de la o prietenă.

Ea făcea naveta la Călărași și avea o bună prietenă acolo, Rodica, care era directoare de ziar și i-a povestit: „Uite, am fost la coadă la benzină și a venit unul, tot insista pe acolo, tot se învârtea pe lângă mine și că e mare cântăreț, cutare…” „Păi tu nu știi cine e ăsta?” Ea știa, Rodica, fiind om de presă, fusesem la Călărași cu spectacole, cu tot”, a continuat Ducu Bertzi.

„Theodora era cu treabă, cu muncă. Făcea naveta. Deci… nu avea treabă cu chestiile astea”, a mai spus artistul.

Citește și: Gheorghe Turda, foc și pară pe Ducu Bertzi: „Sunt mâhnit de treaba asta”

Citește și: Ducu Bertzi, prima reacție după ce Gheorghe Turda a spus că îi cântă piesele. Cum se apără artistul

Ducu Bertzi, despre lucrurile înfricoșătoare trăite la Sighetul Marmației

Celebrul cântăreț a povestit în podcastul lui Adrian Artene despre toate lucrurile înfricoșătoare pe care le-a trăit în copilăria sa la Sighetul Marmației.

„Eu am și copilărit în orașul durerii, cum bine spuneai, și, atât cât puteam să știm, că nici părinții nu ne spuneau, era o spaimă continuă, clar. Dar, atât cât știam noi, era ceva înfricoșător acolo și faptul că, de câte ori mergeam spre malul Izei, să mergem la ștrand, vara, ne obligau să mergem pe celălalt trotuar, să nu trecem pe lângă zidurile închisorii, și dacă ne opream cumva, strigau la noi să mergem, să nu stăm pe loc. Asta țin minte din copilărie”, a afirmat Ducu Bertzi.

După ce Ana Blandiana a realizat proiectul Memorialul Durerii, Ducu a făcut o vizită în locul unde au fost închiși mai mulți lideri politici și intelectuali români. În acel moment, artistul spune că a fost secătuit de puteri din cauza sentimentelor pe care le-a avut.

„Aș putea spune că o mare parte a elitei societății românești a fost acolo. Eu, când am fost, după ce i-au dat o nouă față și au făcut Memorialul Durerii datorită Anei Blandiana, ea a pornit proiectul ăsta excepțional, două zile n-am fost bun de nimic. Deci atâta durere este și acum și atâta energie negativă este în pereții ăia încât… te fac praf”, a explicat Ducu Bertzi.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Ducu Bertzi

Sursă foto: Captură video, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton