Dorel Vișan a refuzat să își mai lege destinul de o altă femeie după moartea soției: „Am avut prietene, dar nu am mai putut”

.

Dorel Vișan și soția sa, Maria, au fost căsătoriți 29 de ani, iar moartea ei a lăsat o rană adâncă în sufletul actorului. Și-a dedicat viața scenei și, deși admite că au mai existat femei care „i-au cotrobăit” prin viață, a refuzat să mai facă a doua oară marele pas. Și-a înconjurat trăirile într-o discreție totală și nu s-a mai afișat niciodată cu o altă femeie.

Dorel Vișan are 86 de ani și o formă fizică de invidiat. Chiar dacă nu a trecut prin momente ușoare, stilul de viață pe care îl duce l-a ajutat să răzbată. Dorel Vișan a fost profesor de Educație fizică timp de câțiva ani și așa și-a cunoscut soția, care activa tot în învățământ, era profesoară. I-a legat o mare dragoste, dar finalul a fost brusc și dureros.

De ce nu s-a recăsătorit Dorel Vișan după moartea soției

„Nu mi-am putut închipui că un om se poate căsători a doua oară, mai ales când despărțirea a fost tragică.

Dacă este o despărțire care se face printr-o diferență de înțelegere, dintr-o ceartă, atunci poți să te desparți, e bine să te desparți, ca să nu te cerți toată viața, apoi te poți recăsători. Eu nu am mai putut. Am ținut atât de mult la relația noastră și la copii, dar nu am putut să trăiesc singur. E normal să îți găsești pe cineva cu care să trăiești, și am avut prietene, am și astăzi. Nu asta este problema. Problema este ca această viață să fie discretă și să fie în limitele morale, creștine și ale moralei omenești. Nu m-am mai putut căsători și nici nu am încercat.

Mi-am mutat gândurile și acțiunile în altă zonă, în zona căutării, învățăturii, cititului. Căsătoria este o școală continuă și fără sfârșit în care fiecare învață de la celălalt, în căsătorie lucrul fundamental este respectul. Iubirea se topește, dar respectul trebuie să rămână până la capăt”, mărturisea Dorel Vișan, la Kanal D, în emisiunea lui Denise Rifai.

„Eu am avut cu soția mea o relaţie specială”

Actorul Dorel Vișan nu a reușit niciodată să o uite pe femeia cu care are trei copii și lângă care viața lui a arătat întotdeauna altfel. „Eu am avut cu soția mea o relaţie specială. E moartă de 30 de ani şi nu mi-am putut imagina că eu aş putea să mă recăsătoresc, deşi am stat cu cineva mulţi ani. N-am mai simţit, pentru că tot copilăria şi satul m-au format aşa. Acolo, dacă te căsătoreai, aia nu se mai desfăcea”, a devăluit Dorel Vișan, în 2022, în emisiunea „Legendele cu Dan Negru“.

„Ea mă împingea. Mergeam seara, după spectacol, la gară. Ceilalţi colegi treceau drumul la restaurantul Opera. Şi eu mergeam la gară şi îi spuneam: «Mă, fată, m-am săturat». Iar ea îmi spunea: «Auzi, du-te după glorie!» Aşa îmi spunea”, mărturisea Dorel Vișan.

Citeşte și: Fotografie rară cu fiica Oanei Cuzino. Naomi a împlinit 21 de ani. Ce facultate face tânăra

Citeşte și: Saveta Bogdan, jignită de Gheorghe Turda după ce a spus că a cerut-o în căsătorie: „Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?”

Citeşte și: Pensiunea Monicăi Anghel, descrisă ca un „colț de rai” de turiști. Cum arată Conacul „Sfânta Elena”. „O frumusețe deosebită!”

Citeşte și: Decizia luată de Andreea Antonescu în privința fiicelor sale. De ce nu o implică pe Sienna în creșterea micuței Victoria

Dorel Vișan, secretele longevității

Actorul reușește să arate spectaculos la 86 de ani, dar pentru forma în care se află are, însă, mai multe secrete. Dorel Vișan s-a retras la țară, își cultivă propriile legume și a eliminat din regimul lui de viață alimentele dăunătoare.

„Mănânc foarte multă ceapă, ceapa scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată dacă mănâncă ceapă sub orice formă…de exemplu într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă, este foarte bine pentru sănătate.

Ceapa este mai acceptabilă și dacă mănânci după o frunză de pătrunjel dispare mirosul ei. În ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice…asta poate fi explicația. Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți anii ăștia nu am fost niciodată răcit”, spunea Dorel Vișan, în podcastul Adinei Alberts.

„Tiroida este o glandă foarte importantă”

Actorul a mai dezvăluit câteva dintre regulile de care nu se abate atunci când vine vorba de sănătate.

„Tiroida este o glandă foarte importantă. De fapt, tot sistemul tiroid este foarte important, dar tiroida are niște rosturi ale ei. Niciodată nu se îmbolnăvește tiroida, ci se îmbolnăvește sistemul endocrin care, pe urmă, are influență asupra tiroidei și cel mai bun remediu pentru acest necaz este o plantă care se numește brânca ursului sau mâna ursului”, a mai spus Dorel Vișan.

„Se pune o lingură, dimineața, într-un pahar cu apă, și bei seara. Seara pui tot așa o lingură și bei dimineața, și faci timp de o lună de zile acest tratament. Asta reglează sistemul endocrin, nu numai o glandă. Dacă faci o cură de asta cu brânca ursului poate prelungi și perioada de a intra în menopauză”, mai spune el.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton