Doinița Oancea, despre discriminare: „Mi-a zis că m-a uitat mama pe plajă, de aia sunt neagră”. Ce meserie a vrut să aibă, de fapt

.

Doinița Oancea (41 ani), una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, s-a confruntat de-a lungul timpului cu episoade de discriminare. Aceasta a afirmat, după ce a jucat în serialul „Inimă de țigan”, că este de etnie rromă și spune că mereu s-a mândrit cu asta. Invitată în podcastul lui Damian Drăghici, Doinița a povestit că unul dintre profesorii ei din liceu a întristat-o cu o remarcă discriminatorie.

Doinița Oancea s-a confruntat cu discriminarea

Doinița Oancea a devenit cunoscută publicului larg odată cu rolul obținut în telenovela românească „Inimă de țigan” și a reușit să câștige inimile tuturor cu felul ei de a fi. Deși acum este o actriță apreciată, aceasta a dezvăluit că de multe ori s-a confruntat cu discriminarea din cauza etniei sale. Iar un moment care a marcat-o a avut loc în liceu.

„Am avut în liceu un profesor care mi-a zis că m-a uitat mama pe plajă, de aia sunt așa neagră. M-a supărat foarte tare, m-a mâhnit. Aveam 15 ani că eram clasa a 9-a și eram la liceu. Și cred că ce m-a bucurat și mi-a schimbat foarte repede starea și nu am pus-o ca pe o piatră în sufletul meu a fost reacția colegilor mei. Toți colegii mei, care erau români, au sărit și s-au luat de prof, s-au revoltat. S-au luat de domnul profesor”, a mărturisit Doinița Oancea.

Actrița a explicat că întotdeauna s-a mândrit cu etnia ei, iar acest lucru l-a învățat de la părinții ei.

Citește și: Cum și-a început Doinița Oancea cariera de actriță: „Puțin nepăsătoare am fost la început de drum”

Citește și: Doinița Oancea spune că a primit un semn divin acum câțiva ani. „Am avut o discuție cu Doamne Doamne”. Ce i s-a întâmplat actriței

„Părinții mei nu s-au ferit niciodată să spună că noi suntem de etnie rromă. Nu au văzut nicio problemă în asta. Chiar dacă mama mi-a povestit ce au îndurat părinții ei sau părinții părinților și așa mai departe, ea cumva a mers cu chestia asta mândră: „Și ce? Nu sunt om?”. Eu nu am avut niciodată chestia asta. Îmi amintesc de mine că în liceu mă revoltam și îmi apăram etnia”, a precizat Doinița Oancea în podcastul lui Damian Drăghici.

Ce meserie și-a dorit să aibă înainte de a deveni actriță

Acum este o actriță cunoscută, dar Doinița Oancea și-a dorit să facă cu totul altceva înainte de a se înscrie la facultate.

Întrebată de Damian Drăghici ce își dorea să se facă atunci când era mică, Doinița a răspuns: „Coafeză. O aveam pe verișoara mea Adriana care lucra la Teatrul Constantin Tănase, făcea acolo make-up și coafor. Coafeză că voiam ca ea, doctor veterinar pentru că voiam să salvez cățelușii și pisicuțele”.

„După aia, mai măricică, îmi plăcea mult să dansez, eu făceam show-uri în casă când venea cineva la noi”, a precizat ea.

Citește și: Câţi bani au primit la nuntă Oana Moşneagu și Vlad Gherman: „Înainte, darul pentru miri era un fel de salt în viață”

Citește și: „E un suflet cum n-am mai întâlnit.” Cum a început povestea de dragoste dintre Ana Bodea și Valentin Butnaru / Exclusiv

Însă, spune Doinița Oancea, cel mai mult și-a dorit să devină polițist, dar mama ei nu a fost de acord, astfel că s-a reprofilat și s-a îndreptat către Jurnalism.

„Am vrut să mă îndrept către avocatură și de fapt, ce mi-am dorit cel mai mult, polițistă. Am vrut să dau la Academie.  Și nu m-a lăsat mama. A fost cu scandal. Nu m-a lăsat, motiv pentru care am urmat Jurnalism. Dar eu polițistă am vrut”, a precizat actrița.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Doinița Oancea

Sursă foto: Captură video, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton