Multe dintre vedete au talii de viespe, picioare tonifiate şi abdomen plat. Nu le-au câştigat prin formule magice, ci printr-un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie organizată. Iată exemplele unor femei frumoase, care au obţinut rezultate excelente.►OLIVIA STEER, regim raw-veganVedeta TV Olivia Steer consumă hrană crudă. Un exemplu de mic dejun: măr ras cu o linguriţă, două de nuci caju fin râşnite şi una de miere. "E delicios, saţios şi energizant", spune ea. La prânz: salată de sfeclă crudă cu o linguriţă de miere, un morcov, sucul unei jumătăţi de lămâie, puţin ulei de măsline, jumătate de linguriţă de chimen măcinat şi sare. Ca garnitură, o porţie de cartofi fierţi la aburi. Combinaţia este benefică împotriva anemiei şi foarte mineralizantă. Seara poate fi ales un nectar preparat la blender dintr-un măr, o banană, un sfert de cană de seminţe de cânepă (proteine complete şi Omega 3 şi 6 în proporţii echilibrate), o cană de borş proaspăt făcut în casă, 1/2 legătură de pătrunjel, o mână de spanac, o lingură de miere. Regimul exclude zahărul, făina albă, conservele, laptele, brânza, gemurile, grăsimile şi proteinele de origine animală. ►ANGELIA JOLIE alege peşte, lapte, miereCelebra actriţă Angelina Jolie se menţine în formă cu carne slabă şi mult peşte. De asemenea, ia întotdeauna micul dejun imediat după ce se trezeşte, masă care constă în cereale integrale şi lapte. În plus consumă foarte multă apă şi se declară absolut fermecată de gustul mierii de albine, care este sursa de energie a actriţiei.►CLAUDIA SCHIFFER, fructe şi salateFostul fotomodel de origine germană Claudia Schiffer îşi merită pe deplin statutul pe care îl are în clasamentul celor mai frumoase femei din lume. Ea se menţine extraordinar, iar unul dintre secrete este că mănâncă până la prânz numai fructe. Cina constă în salate uşoare şi multe legume proaspete, suc de roşii şi ceaiuri. Are trei mese pe zi şi, deşi nu par prea consistente, sunt totuşi echilibrate.►SCARLETT JOHANSSON, carne albă şi legumeActriţa Scarlett Johansson este foarte atentă cu silueta ei, iar meniul pe care îl alege cel mai des este unul hipocaloric, bazat doar pe carne albă, legume fierte în abur şi mult sport. Dieta este eficientă, dar nu şi recomandată, poate doar pe o perioadă scurtă de timp. Motivul este că lipsesc alimentele făinoase, zahărul, fructele şi organismul este privat de nutrienţi de care are absolută nevoie.►ANCA ŢURCAŞIU, meniu vegetarianCântăreaţa Anca Ţurcaşiu a adoptat de peste 20 de ani o alimentaţie ovo-lacto-vegetariană. Artista declară că din frigiderul ei nu lipsesc fructe, legume, carne de peşte, lapte degresat, ouă şi margarină. Un exemplu de sendviş pentru micul dejun: pâine cu seminţe, margarină (sursă bună de grăsimi esenţiale Omega 3 şi Omega 6), o felie de somon sau brânză topită, o frunză de salată verde şi feliuţe de roşii. Pentru prânz, o salată de crudităţi din: roşii, salată, morcov, măsline, porumb, brânză feta, suc de lămâie şi ulei de măsline.Foto: Northfoto, Arhiva Libertatea