De ce și-a mutat Andreea Perju fetele la o școală privată. „Am fost determinată să fac acest pas!”

.

Andreea Perju a decis ca din această toamnă ambele fete, Mara (13 ani) și Ada (10 ani), să meargă la aceeași unitate de învățământ. Actrița și-a mutat fetele la o școală privată din București, nefiind mulțumită de situația din învățământul de stat.

Mara, fata cea mare a actriței este deja, de doi ani, la școala privată, iar acum și Ada va merge acolo unde învață sora ei mai mare. Nemulțumirile Andreei Perju au început cu perioada pandemiei, care i-a “dezechilibrat pe elevi” și s-au accentuat cu greva profesorilor.

„Am fost determinată să fac acest pas”

“Mara este la privat de 2 ani deja și mă felicit pentru decizia pe care am luat-o! Anul acesta am luat această decizie și pentru Ada. Din toamnă, Ada va intra în sistemul privat. Am fost determinată să fac acest pas pentru că există aceste fluctuații, din păcate, în ceea ce privește învățământul de stat.

Am început cu pandemia care, din punctul meu de vedere, i-a dezechilibrat foarte mult pe copii. Am lucrat mult ca să revenim la ceea ce eram înainte, atât cât s-a putut. Acum, cu grevele și tot ce s-a întâmplat, diferența între Mara și Ada a fost că Ada a stat acasă aproape 3 săptămâni, iar Mara a mers la școală în fiecare zi!”– a relatat ea, pentru ego.ro.

Tot despre fetițele ei, Andreea Perju spunea, cu ocazia unui alt interviu, că sunt firi complet diferite. În timp ce Mara este mereu dornică să exploreze lucruri noi și este mai independentă, Ada preferă să stea mai mult înconjurată de cei apropiați.

Citeşte şi: Andreea Perju vorbește despre o nouă căsătorie, după divorțul de tatăl fetițelor: „Nu cred în singurătate deloc”/ Exclusiv

Citeşte şi: Andreea Perju, un nou început după divorț: “Am învățat să spun ‘te iubesc’ fără să-mi fie frică” / Exclusiv

Citeşte şi: Andreea Perju, mărturii despre moartea mamei, când avea 12 ani: „Era să-l pierd și pe tata acum 2 ani”

Citeşte şi: Andreea Perju, fotografie din patul de spital. „Aștept rezultatele biopsiei”

„Sunt foarte bine cu școala”

„Mara este în clasa a șasea, Ada este în clasa a treia. Sunt foarte bine cu școala. Mă bucur că Ada anul acesta și-a călcat pe frici și pleacă pentru prima dată într-o mini tabără de 3 zile cu școala. Pentru ea nevoia de a fi alături de cei apropiați, de familie, nu contează că sunt eu, că e tatăl ei, că sunt bunicii e foarte mare. Îi e suficientă. Mara e altfel, e copilul care își dorește să exploreze, să se ducă, îi place independența, e un pic altfel.

Deși și Ada este autonomă, dar a avut această nevoie de a o lăsa în ritmul ei să se desprindă încet și sigur decât să o obligăm să facă ceva și să devină traumatizant. Știi cum se spune, noi suntem persoane cu nevoi diferite, tocmai asta e frumusețea vieții și atunci nu poți să crești copiii ca pe niște roboței, pentru că se nasc cu personalitate diferită și e important să reușești să te mulezi pe nevoile fiecărui copil și să nu încerci să-i obligi să fie la fel”, a spus Andreea Perju, acum câteva luni, pentru UNICA.RO.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton