De ce Regina Elisabeta a II-a nu renunţă la tron

.

După decesul Prințului Philip (99 de ani), Regina Elisabeta (95 de ani) continuă activitatea la tron și „înțelege că trebuie să ducă această etapă la bun sfârșit”. Va face ce știe mai bine, adică își va “păstra calmul și va continua”, așa cum spun englezii.

Analiștii Casei Regale relatează pentru Reuters că șansele sunt slabe ca Regina Elisabeta să abdice. Mai multe rapoarte arată că monarhul de 95 de ani va fi însoțit de membrii familiei la viitoarele angajamente regale.

Un fost asistent senior explică pentru publicația People că: „Familia îi va fi alături și ea va continua. Înțelege perfect faptul că are un stagiu de terminat și că partnereul ei, Philip ar fi vrut ca ea să continue, fără rezerve.”

Un apropiat al Casei Regale a Marii Britanii a explicat: „Regina Elisabeta nu va abdica niciodată pentru care are o datorie și o onoare de dus, iar toate aceste responsabilități sunt atât de adânc înrădăcinate în ea, așa cum au fost și în Prințul Philip.”

Prințul William a împărtășit un gând similar atunci când a adus tribut bunicului său, o fotografie nemaivăzută cu fiul său cel mare, Prințul George și Philip, poză surprinsă de Kate Middleton în anul 2015.

„Îmi va fi dor de bunicul meu, dar știu cu tărie că el îți dorește ca noi să ne continuăm munca”, a spus William, în vârstă de 38 de ani.

„Este o slujbă pe viață”, a spus cândva Elisabeta, repetând o promisiune pe care a făcut-o la împlinirea a 21 de ani, în 1947, în amintirea tatălui ei, Regele George al VI-lea.
Aflată într-o vizită pe continentul Africii de Sud, Regina a mărturisit: „Declar în fața voastră că toată viața mea, fie ea lungă sau scurtă, va fi dedicată slujirii voastre și serviciului marii noastre familii imperiale căreia îi aparținem toți.”

În timp ce regina și-a redus angajamentele publice în ultimul an în mod semnificativ din cauza pandemiei COVID-19, ea a fost însoțită de membrii familiei la ieșirile recente. Regina Elisabeta și Prințul William au făcut echipă în octombrie în cadrul vizitelor făcute autorităților locale.

Regina Elisabeta și-a făcut prima apariție publică solitară la sfârșitul lunii martie, în cadrul Centenarului Forței Aeriene Regale Australiene la Memorialul Forțelor Aeriene CWGC din Surrey.

Citeşte și:
Motivul pentru care Meghan Markle nu participă la înmormântarea Prințului Philip
Prințul Philip, acuzat în repetate rânduri că a înșelat-o pe Regina Elisabeta a II-a
Ce avere a lăsat în urma lui Prințul Philip al Marii Britanii
Prințul William și fratele său, Harry, mesaje emoționante despre bunicul lor, prințul Philip

Este cel mai longeviv monarh din lume, care nu renunță la tron ​​în favoarea fiului ei și a moștenitorului prințului Charles.

“Sunt sigur că ea nu va abdica. Avem deja toate indiciile că Elisabeta a II-a este încă în putere, că este sănătoasă și, cu puțin noroc, ea va continua să fie regina Angliei cât mai mult timp posibil”, a argumentat istoricul regal Hugo Vickers.

Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary; născută pe data de 21 aprilie 1926) este regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth și anume: Regatul Unit, Noua Zeelandă, Australia, Canada, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Regina s-a născut la Londra și este primul copil al ducelui și ducesei de York (mai târziu regele George al VI-lea și regina Elisabeta). Tatăl ei a urcat pe tron la abdicarea fratelui său, regele Eduard al VIII-lea, în 1936.

Elisabeta a învățat într-un mediu privat si ales, apoi, ca adult a desfășurat primele sarcini publice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. Mariajul cu Philip, Duce de Edinburgh, a avut loc în anul 1947 , acest fiind în acea perioadă prinț al Greciei și Danemarcei. Împreună au patru copii: Charles, Prinț de Wales, Anne, Prințesă Regală, Andrew, duce de York și Edward, Conte de Wessex. Regina a fost căsătorită cu Prințul Philip timp de 73 de ani, iar acesta a trecut în neființă pe data de 9 aprilie 2021.

Prințul Philip va fi înmormântat duminică, 17 mai, iar slujba se va desfășura la capela Sfântului Gheorghe de la Castelul Windsor, au anunțat mai multe surse de la Palatul Buckingham.

Foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton