„În cercurile regale nu e un secret”. Prințul William ar putea rupe o tradiție veche de 500 de ani

.

Prințul William ar putea rupe o legătură veche de cinci sute de ani cu Biserica Angliei atunci când va deveni rege. Se pare că moștenitorul tronului britanic nu este o persoană atât de credincioasă pe cât a fost bunica lui, regretata regină Elisabeta a II-a, și tatăl său, Regele Charles.

Astfel, Prințul de Wales ar putea deveni primul rege care nu va conduce Biserica Angliei, potrivit unei noi cărți scrise de Robert Hardman.

Prințul William ar putea refuza să devină conducătorul Bisericii Anglicane

Noi rapoarte susțin că Prințul William ar putea să nu preia titlul de Guvernator Suprem al Bisericii Angliei – încălcând o tradiție de sute de ani pe care tatăl și bunica lui au îmbrățișat-o. Când va deveni rege, la fel ca tatăl său, William ar trebui să preia automat și acest rol. Totuși, se pare că Prințul de Wales nu este un adorator al bisericii.

Noua carte scrisă de Hardman a dezvăluit că printre cercurile regale există deja discuții cu privire la ce se va întâmpla cu Biserica atunci când William va urca pe tron. Viitorul rege respectă biserica și participă la slujbele de Crăciun și Paște, dar nu obișnuiește să fie prezent la slujbă, în mod regulat.

Acest lucru a condus la speculații referitoare la ceea ce va face William, dacă își va asuma sau nu acest rol.

„În cercurile regale, nu este un secret că nu împărtășește simțul spiritual al Regelui, cu atât mai puțin devotamentul de nezdruncinat al regretatei Regine față de biserica anglicană”, se arată scris în cartea lui Hardman, potrivit Mirror.co.uk.

O personalitate înaltă a Palatului ar fi adăugat: „Tatăl său este foarte spiritual și fericit să vorbească despre credință, dar Prințul nu este. El nu merge la biserică în fiecare duminică, dar apoi nici marea majoritate a țării nu o face. Merge de Crăciun și Paște, dar atât. Respectă instituțiile, dar nu se simte confortabil într-un mediu religios”.

Citește și: Câți bani are în cont Prințul William? Răspunsul dat de Prințul de Wales la întrebarea indiscretă pusă de un adolescent

Citește și: Motivul pentru care Prințul William nu poartă niciodată verighetă. Reacția lui Kate Middleton

Regele care s-a rupt de biserica catolică

Monarhul britanic deține și titlul de „Apărător al credinței și guvernator suprem al Bisericii Angliei”. Toți suvernii au deținut acest titlu din momentul în care Regele Henry al VIII-lea a decis să se rupă de biserica catolică de la Vartican, în anul 1531.

Deși glumea adesea despre numărul de soții pe care le avea, regele atunci obez a schimbat istoria teologică a continentului cu decizia sa. În urma acestui eveniment istoric, în timpul încoronării lor, Regele sau Regina ar promite că va menține biserica.

Citește și: Cum s-au cunoscut, de fapt, Prințul William și Kate Middleton. Imagini de colecție din tinerețea lor. „Ne-am distrat foarte tare!”

Citește și: Care sunt numele complete ale membrilor familiei regale. Cum îi cheamă de fapt pe Kate Middleton, Prințul William și Meghan Markle

Regele Henry al VIII-lea a decis să se rupă de biserica catolică după ce Papa a refuzat să îi dizolve căsnicia cu Catherine de Aragon, care nu a reușit să îi ofere un moștenitor. În momentul în care a vrut să se însoare cu Anne Boleyn, monarhul britanic i-a cerut Pepei să desfacă căsătoria cu prima lui soție. După refuzul conducătorului bisericii catolice, acesta a decis să se însoare în secret cu Anne, fapt care a dus la excomunicarea lui din biserica catolică.

În anul 1534, Henry al VIII-lea a promovat Actul Supremației. Legea l-a făcut pe el și pe toți moștenitorii săi, șef suprem al Bisericii Angliei. Aceasta însemna că Papa nu mai deținea autoritate religioasă în Anglia.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul William

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton