De ce boală suferă Roxana Nemeș. Câți bani a primit artista pentru participarea la Survivor All Stars

.

Roxana Nemeș a părăsit în ediția de joi, 8 februarie, Survivor All Stars, din motive medicale. Concurenta din echipa Faimoșilor a fost diagnosticată cu o afecțiune care nu i-a permis să își continue parcursul în Republica Dominicană. Medicii au decis că artista trebuie să revină acasă pentru ca starea ei să nu se agraveze.

Roxana Nemeș s-a confruntat cu dureri abdominale puternice, la Survivor All Stars, deși în urmă cu ceva timp a suferit o intervenție chirurgicală și spera să fi scapăt de această boală care afectează doar femeile. Însă problemele ei de sănătate au revenit și a fost nevoită să se întoarcă în România din dominicană mai repede decât spera.

Roxana Nemeș, diagnosticată cu endometrioză

Roxana Nemeș a fost diagnostică în urmă cu ceva timp cu endometrioză. Deși a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta problema, se pare că durerile specifice acestei afecțiuni au revenit în timpul sezonului suprem Survivor All Stars România.

Cum nu s-a simțit bine în timp ce se afla în jungla dominicană, medicii au consultat-o și i-au interzis să mai intre pe traseu. După ce i-au făcut mai multe investigații, doctorii au ajuns la concluzia că este mai bine ca aceasta să revină în România.

Roxana Nemeș a dezvăluit că a suferit de endometrioză pentru că tot mai multe femei suferă de această boală și nu știu, de fapt, ce au. Aceasta le-a sfătuit pe femei să meargă la control.

De asemenea, ea spune atunci că, în cazul ei, endometrioza a fost descoperită când era în stadiul incipient, însă avea dureri cronice.

Citește și: Elena Marin și Roxana Nemeș, eliminate de la Survivor All Stars: „Mi-am promis că nu o să fac rabat la sănătate” / Update

Citește și: Cine este Ana Porgras de la Survivor All Stars. Își ține iubitul ascuns, după ce s-a zvonit că a format un cuplu cu Zanni

Roxana Nemeș, eliminată de la Survivor All Stars România

În ediția de joi seară, Daniel Pavel a anunțat că Roxana Nemeș nu a mai primit acordul medicilor de a reveni pe traseu și a precizat că parucursul ei în emisiunea Survivor All Stars s-a încheiat.

Când a auzit că a venit momentul să revină în România, artista nu și-a putut reține lacrimile.

„Sunt foarte emoționată, mă țin foarte tare ca să nu lăcrimez, pentru că am iubit experiența Survivor și am iubit experiența Survivor All Stars. A fost o onoare și o mândrie să fiu aici printre cei mai buni și vă mulțumesc din suflet tuturor. Mi-am promis mie și familiei mele că nu o să fac rabat la sănătate”, a afirmat Roxana Nemeș înainte de a părăsi show-ul.

Citește și: Daniela Nane a anunțat divorțul de Adrian Cioroianu, după ce a fost surprinsă sărutându-se cu un tânăr tenor

Citește și: Cum a rezistat prietenia dintre Dani Oțil și Răzvan Simion în ultimii 16 ani de „Neatza”: „Ne ținem de două principii” / Exclusiv

Câți bani a primit Roxana Nemeș pentru participarea la Survivor All Stars

Roxana Nemeș a rezistat, de data aceasta, doar patru săptămâni în competiția filmată în jungla din Republica Dominicană. Însă pentru această perioadă petrecută departe de România, în condiții grele, ea a primit o sumă mare de bani.

Potrivit Cancan, cântăreața a fost recompensată cu 5.000 de euro pe săptămână. Astfel, ea a revenit acasă cu nu mai puțin de 20.000 de euro.

Ce este endometrioza

Endometrioza este o boală cronică ce afectează femeile aflate la vârsta reproductivă și se caracterizează prin prezența de țesut asemănător endometrului (din punct de vedere structural și funcțional) în afara cavității uterine, cu preponderență în cavitatea abdominală, la nivelul peritoneului și al ovarelor, dar și în alte locuri precum peretele uterin (adenomioză) sau în peretele abdominal.

Potrivit doc.ro, această afecțiune poate să apară, rar, și în alte zone, precum în pleură sau plămâni, sau chiar la nivelul sistemului nervos central sau al glandelor lacrimale.

Cauzele endometriozei sunt controversate, soun specialiștii. Una dintre teorii este cea a menstruației retrograde, mecanism datorat unor contracții uterine anormale care, în loc să împingă resturile de endometru prin canalul cervical în vagin, permit evacuarea acestor fragmente de țesut și prin orificiile tubare în cavitatea peritoneală. Aici, în mod normal, aceste resturi sunt digerate de o populație de celule ale sistemului imunitar numite macrofage „gunoier”. Din cauza disfuncției imunologice care stă la baza apariției endometriozei, aceste celule nu reușesc să curețe cavitatea abdominală de aceste „deșeuri”.

Cele trei simptome principale ale endometriozei sunt dismenoreea (durere foarte puternică la menstruație), dispareunia (durere la contact sexual) și infertilitatea. Însă aceste simptome subiective diferă de la o femeie la alta, astfel că disconfortul generat de cele enumerate nu duce întotdeauna la diagnosticare. 

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Roxana Nemeș

Sursă foto: Instagram, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton