De ce a ținut soția lui Radu Sîrbu ex-O-Zone, Ana, post 96 de ore? „Mi-am pus industria farmaceutică și alimentară în cap”

.

Ana Sîrbu, soția lui Radu Sîrbu ex-O-Zone, a ținut post 96 de ore. În mediul online, Ana a publicat un jurnal de post în care a vorbit despre beneficiile acestuia și despre experiența ei. Cântăreața a rezistat, în trecut, și 108 ore fără mâncare.

Ana Sîrbu nu a ținut post pentru a slăbi, ci pentru regenerare celulară. Potrivit unui studiu realizat de University of Southern California, trei zile de post, respectiv 72 de ore, pot reseta întreg sistemul imunitar. Studiul a fost realizat timp de șase luni pe pacienți care făceau chimioterapie.

Ana, soția lui Radu Sîrbu ex-O-Zone, post de 96 de ore. „Este o pauză”

Mama a trei copii cu un job full-time, Ana Sîrbu are un program încărcat. Cu toate acestea, duce un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și antrenamente regulate la sală. Cântăreața este o fană a postului intermitent și, ocazional, ține post mai multe zile la rând, pentru regenerare celulară.

„Se resimte în tot. Eu sunt un om foarte agitat, dar astăzi mergeam spre birou într-un stil foarte lent. Este recomandat sportul, dar nu greutățile sau mișcările alerte. Este recomandat mersul, Yoga. La față se simte. Primele trei zile se pierde apa, riscul este să pierzi și minerale, deci atenție. Se acceptă suplimentele, dar cele care nu pornesc cetoza. Insomniile mi se întâmplă de fiecare dată în post”, a declarat Ana Sîrbu în mediul online.

Citește și: Cine e Iulia Mîzgan, femeia care l-a făcut pe Tudor Chirilă tată. Iubita juratului de la „Vocea României” are propria afacere

Deși, inițial, și-a propus să țină post 75 de ore, Ana Sîrbu a prelungit durata la 96 de ore. Postul ei s-a încheiat seara trecută. În timpul postului sau atunci când eliminăm complet carbohidrații din alimentație, corpul nostru intră într-o stare de cetoză în care transformă grăsimile în energie, în loc să facă acest lucru din glucoză, cum este obișnuit.

După 86 de ore de post, Ana mai declara: „Mi-am pus industria farmaceutică și alimentară în cap. Nu este deloc rentabil ca oamenii să fie sănătoși, să nu consume nimic. Dar asta este o pauză, în rest revin la normal și consum mâncare sănătoasă, nu orice”.

Citește și: Diana Dumitrescu dezvăluie momentul din copilărie care a marcat-o: „Privirea pe care a avut-o mama atunci nu o s-o uit”

Ana Sîrbu: „Zilele astea am avut o claritate inexplicabilă”

Postul îndelungat ar trebui ținut doar după consultarea medicului în prealabil, astfel încât acesta să nu pună în pericol sănătatea. În primă instanță, din corp este eliminată apa. Ulterior sunt eliminate și grăsimile, însă pentru organism postul este un șoc ce poate induce stări de amețeală și lipsa de energie, simptome pe care și Ana le-a experimentat și documentat în jurnalul ei.

Ana Sîrbu s-a pregătit pentru post eliminând carbohidrații din dietă în prealabil. Pe parcursul postului, Ana a băut doar apă, ceai (neîndulcit și fără coloranți) și cafea neagră (una singură pe zi). Solista recomandă începerea cu un post de 24 de ore, așa cum a procedat și ea.

Citește și: Victor Slav și iubita lui, Selina, mire și mireasă în Franța. Fotografii superbe cu perechea în Chateau De Nainville

„În studii găsim noțiunea de combustibil pur, grăsimile sunt combustibile pure. Creierul funcționează fantastic cu acest combustibil. În ziua a treia o să simțiți o claritate. Din post se iese ușor, eu prefer o supă cremă. Nu este benefic să-ți umpli stomacul după o pauză. Ai tenul curat, niște schimbări vizibile, pierzi din apă, te dezumfli. Marele avantaj este că gândești foarte ușor. Zilele astea am avut o claritate inexplicabilă, nivelul insulinei este jos și corpul funcționează pe corpii cetonici și este un combustibil pur pentru corpul nostru”, a declarat Ana Sîrbu, pe Instagram.

Un alt efect al postului îndelungat sunt insomniile, pe care Ana le-a experimentat. În mod normal, Ana mănâncă în sistemul postului intermitent, care presupune abținerea totală sau parțială de la mâncare, pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a manca din nou în mod regulat. Pentru a nu transforma postul într-un viciu, Ana Sîrbu a refuzat să se cântărească.

Foto: Instagram/Ana Sîrbu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton