De ce a ales Livia Graur școala de stat pentru fiica ei: „N-avem Harvard, n-avem Princeton” / Video exclusiv

.

La evenimentul Unica Urban Party 2023, jurnalista Livia Graur (37 de ani) ne-a dezvăluit care a fost cea mai mare provocare a ei în liceu, dar și ce nu va repeta din propria experiență în educația fiicei sale, Renata, care doar ce a terminat clasa a III-a.

„Dacă părinții mei au insistat pe note, să obțin rezultate cât mai bune, eu nu cred că mai funcționează lucrurile acestea în ziua de azi. Sistemul nu a ținut, din păcate, pasul cu vremurile. Sunt foarte multe informații pe care elevii din ziua de azi sunt obligați să le înmagazineze, să le rețină, care nu le folosesc neapărat. Eu nu o să adopt aceeași metodă cu fiica mea. Îmi doresc să știe și să păstreze un echilibru între a învăța ceea ce trebuie, ceea ce este esențial, dar și a se distra, a se bucura de copilărie, a fi copil, până la urmă. Asta ne definește primii ani din viață, să ne și distrăm”, ne-a spus.

Citește și: Unica Urban Party 2023, banchetul pe care nimeni nu îl va uita / Foto și Video

Livia Graur: „Nu avem școli atât de bune și importante în privat”

„Chiar dacă nu sunt foarte încântată de sistemul de învățământ din România, în momentul de față nici sistemul privat nu a reușit să se ridice la aceleași standarde, astfel încât să justifice costurile. Astfel, în momentul de față încă am încredere că profesorii din România din învățământul de stat îmi pot forma copilul. Plus că nu știu dacă este vreun angajator în țara asta care să prefere să angajeze un absolvent de școală privată în detrimentul unuia de școală de stat. Nu avem școli atât de bune și importante în privat ca să conteze. N-avem Harvard, n-avem Princeton, nu e cazul”, ne-a mai dezvăluit.

Despre cea mai mare provocare a ei în liceu, Livia a completat: „Să mă lupt cu sistemul, ca să spun așa. Chiar și pe vremea mea erau niște lucruri care nu se spuneau, dar care se acceptau tacit. Dacă nu făceai parte, mă refer aici la părinți, din gașca celor care contribuiau, care făceau anumite servicii în stânga și-n dreapta, nu obțineai toate beneficiile. Din păcate, acesta a fost și motivul pentru care în a IX-a am intrat într-o clasă, iar mama a decis să mă mute într-o alta”.

Citește și: Ținutele vedetelor prezente la Unica Urban Party 2023, ediția „Ani de liceu”

În 2022, după două decenii de relație, jurnalista și soțul ei s-au despărțit. Fostul cuplu s-a cunoscut în liceu, în clasa a IX-a. Despre prima iubire, care pare să fi fost chiar primul ei soț, Livia ne-a mai spus la Unica Urban Party: „Prima iubire a fost exact în clasa a IX-a. A fost drăguț. Viața ne-a dus pe drumuri total diferite. Nu știu dacă am fi fost bine acum împreună. Îmi amintesc cu plăcere. Au fost primii fluturi în stomac, o senzație extraordinară”.

De ce au divorțat Livia Graur și soțul ei

Potrivit jurnalistei, ea și Răzvan au divorțat pentru că au evoluat diferit și au descoperit că își doresc lucruri diferite. Astfel, în mod natural, au decis să se separe.

„Sunt foarte bine pe plan personal, momentan mă concentrez pe creșterea Renatei, pe proiectele profesionale. Din septembrie am început un jurnal nou, cu un format nou, care durează mai mult. Sunt și alte schimbări, avem și invitați. Momentan sunt singură. Vorbeam cu prietenele mele și le spuneam cum mi-aș dori să fie viitorul meu partener și mi-au zis că nu am nicio șansă să îl găsesc, pentru că lista e prea lungă”, ne mai spunea prezentatoarea TV la sfârșitul anului trecut.

Citește și: Daniel Pavel și Ana Maria Pop, anunț despre căsătorie la Unica Urban Party: „E momentul când trebuie să se întâmple” / Video exclusiv

Despre o viitoare căsătorie, Livia ne-a mai declarat: „Nu spun nu, dar în momentul de față nu acesta este targetul meu. Nu cred că asta e cel mai important. Renata este posesivă, zice: «Mami, stai doar cu mine!», «Mami, dar unde pleci?». O să fie greu să accepte pe cineva. Nici nu îmi doresc lucrul acesta. Renata are un tată. El va fi tatăl ei întotdeauna, nu va fi înlocuit niciodată și nu acesta este planul meu”.

Citește și: Bella Santiago și soțul ei, decizie neașteptată după nuntă. Dezvăluirea făcută la Unica Urban Party / Video Exclusiv

Mulțumiri speciale sponsorilor și partenerilor – DR. FITERMAN, MAGNAPHARM, cu brandurile FORCAPIL și BIOOIL, PARKLAKE Shopping Center, CORSO, LILIAC, KANAL D și WORLD Class – care ne-au fost alături și au făcut posibil ca evenimentul Unica Urban Party să se desfășoare și în acest an! Mulțumim LUME SOCIAL BAR pentru cocktailurile pregătite cu drag și oferite invitaților noștri!

Foto: Unica Urban Party 2023, Instagram

Montaj video: Ada Cheroiu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton