Dani Oțil a răbufnit înainte de 1 Decembrie, Ziua Națională a României: „Avea tata o vorbă…”

.

Dani Oțil se declară dezamăgit de felul în care e organizată parada de 1 decembrie. Matinalul de la Antena 1 spune că tot orașul e blocat și că la anul ar trebui să renunțăm la această manifestare de Ziua Națională și că ar fi de preferat să facem un spital.

Dani Oțil are în minte o vorbă a tatălui său care spune că atunci când ceva îți face rău nu ar trebui să continui. „Stăm în trafic, pentru că statul român vrea să sărbătorim în trafic”, susține el.

Dani Oțil: „Sunt pro maraton, pro evenimente în București, bă dar dacă nu știm să organizăm o paradă”

„Avea tata o vorbă: „Bă, dacă îți face rău, fie că e băutură, fie că e ceva, dacă tot îți face rău, de ce continui?”. Sunt pro maraton, pro evenimente în București, bă, dar dacă nu știm să organizăm o paradă pe 1… E o coloană de mașini care merge înainte, oamenii sunt militari, ăștia la război trebuie să știe să meargă încolonați… De ce cu trei zile înainte blochezi tot, bă, dar tot? De ce să blochezi tot orașul, ca să pui niște mașini să meargă într-o linie? Să nu vină vreun război, că noi nu suntem ok. Hai la anul să nu mai ținem, hai la anul să mai facem un spital!”, a spus prezentatorul TV, pe o rețea de socializare.

Unde are loc parada de 1 decembrie și cine participă

În fiecare an, parada militară are loc de Zilua Naţională a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti. Anul acesta va începe joi, 1 decembrie, la ora 11.00. Ministerul Apărării a anunțat că peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la paradă.

Vor defila și aproximativ 150 de militari străini, din cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Citeşte și: Loredana Groza, filmare la sala de fitness în timp ce își lucrează abdomenul. Cum a fost surprinsă diva / Foto

Citeşte și: Ozzy Osbourne, în scaunul cu rotile. Diagnosticul dur primit de artist: „Echilibrul meu este afectat total”

Citeşte și: Laura Giurcanu, între Aris Eram și Cezar Bîtlan. Dezvăluirile făcute la America Express: „Când am plecat de acasă…”

Citeşte și: Cum a cunoscut-o Mircea Geoană pe Mihaela, soția sa: „Luasem împrumut de la prieteni un hanorac verde, cu trei numere mai mari, cumplit”

Citeşte și: Lora și-a luat teren pentru casă și face planuri pentru nunta cu Ionuț Ghenu: „A apărut ca prin minune”

Parada de Ziua Națională există din 1918

Parada de Ziua Națională este deja un simbol al sărbătorii de la 1 decembrie. An de an, marile orașe ale țării organizează ceremonii impresionante pentru a marca Marea Unire. În București este organizată însă cea mai mare astfel de paradă.

Parada de 1 decembrie a avut și ea începuturile ei. Odată cu Marea Unire, an de an în România au început să fie organizate astfel de evenimente. Prima ceremonie a avut loc chiar în acel an, 1918.
Parada de la 1918 s-a întins pe un traseu început la Gara Regală (Gara Mogoșoaia la 1918, sau Gara Băneasa de astazi), a continuat pe șoseaua Kiseleff și Calea Victoriei și s-a oprit în Piața Universității, trecând prin fața Palatului Regal si a Cercului Militar.

Foto: Facebook


Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton