Dana Rogoz suferă de o boală rară. Actrița a făcut dezvăluirea

.
Dana Rogoz este o persoană veselă, optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze și energia la purtător, însă puțini știu că îndrăgita actriță se confruntă cu o problemă de sănătate destul de serioasă.

Dana Rogoz suferă de tiroidită Hashimoto

Dana Rogoz, în vârstă de 33 de ani, este căsătorită cu Radu Dragomir și împreună au un băiețel, pe Vlad, în vârstă de 5 ani. Cu toate că este foarte activă atât în viața personală, cât și în cea profesională, Dana Rogoz urmează un tratament pentru a ține sub control afecțiunea cu care se confruntă. Este vorba de boala Hashimoto, o afecțiune a tiroidei de care suferă și supermodelul Gigi Hadid și care este mult mai frecventă în rândul femeilor decât în rândul bărbaților, fiind în directă legătură cu dereglările hormonale. Această boală autoimună este responsabilă, printre altele, de fluctuațiile de greutate și stări de oboseală:

Și asta contează (n.red. – în privința numărului de kilograme), sunt pe tratament. Nu simt momentan așa zisele perioade de îngrășare care sunt cumva specifice bolii, deși, dimpotrivă, toată lumea crede că eu am hipertiroidism, pentru că sunt slabă, dar de fapt am hipotiroidism. În schimb, simt schimbări la textura pielii, simt că se usucă mai tare, am alte probleme asociate. Sau pot să am stări mai proaste și de obicei atunci îmi verific analizele și văd dacă e cazul să îmi măresc doza de tratament”, – a dezvăluit Dana Rogoz pentru viva.ro.

Ce este tiroidita Hashimoto

Tiroidita Hashimoto este o boala autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar atacă glanda tiroidă, glanda care produce principalii hormoni rîspunzători de buna funcționare a organismului. Inflamația provocată de boala Hashimoto duce la hipotiroidism, ceea ce înseamnă că tiroida nu funcționează la capacitatea maximă.

Tiroidita Hashimoto se manifestă prin:

– Stare de oboseală,
– Sensibilitate crescută la frig,
– Constipație,
– Piele palidă și uscată,
– Fața umflată,
– Unghii sensibile, care se rup ușor,
– Căderea părului,
– Limba mărită,
– Îngrășare,
– Dureri de mușchi,
– Dureri de articulații,
– Sângerare menstruală prelungită sau abundentă,
– Depresie,
– Probleme de memorie.

Cu timpul, boala netratată poate duce la probleme cardiovasculare, apariția gușei și depresie gravă. Din fericire, tratamentul este relativ simplu și foarte eficient și constă în hormoni tiroidieni.

Sursă foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton