Dan Negru, prima reacție în scandalul dintre Scărlătescu, Bontea, Dumitrescu și Mona Segall: „Avem profesioniști fără moralitate”

.

Dan Negru are o opinie despre conflictul momentului, plecarea bucătarilor de la Chefi la cuțite și Antena1, și face o aluzie fină între numele lui Valeriu Lazarov și cel considerat, astăzi, cel mai bun producător român.

În timp ce Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, părăsesc formatul care i-a consacrat la Antena 1, iar despre Mona Segall se spune că e cel mai bun producător, Dan Negru arată către numele lui Valeriu Lazarov, cel care inventa formatele TV, nu le importa.

Dan Negru: „Noi am făcut playback. Lazarov a inventat”

 “Transferul bucătarilor a făcut să se vorbească și despre oamenii din spatele TV. Totuși, când vorbim despre “cel mai bun producator tv român”, să nu-l uităm pe singurul validat în lume: Valeriu Lazarov. Noi, ceilalți, Negru, Mona Segal, Brenciu, Bartoș suntem mărunți! Noi doar am cumpărat formate TV din străinătate. Lazarov le-a creat. Noi am făcut playback. Lazarov a inventat”, spune Dan Negru, pe o rețea de socializare.

Prezentatorul de la Kanal D îl dă ca exemplu pe Valeriu Lazarov care construit show-uri și vedete, dar nu a epatat niciodată: “A construit trustul Mediaset unde a și fost președintele consiliului de administrație, a fost directorul TVE și TeleCinco, a construit show-uri și vedete mondiale. În interviuri, Alex Pina, creatorul serialului “Casa del Papel” îl amintește ca fiind cel care l-a lansat. Și Penelope Cruz o face.

Pe mine altfel m-au privit Carlo Conti sau Thomas Gottschalk când au aflat că am fost discipolul lui Lazarov. La 10 ani de la moartea lui, presa din Spania îl amintea ca fiind “omul care a colorat televiziunea”, mai spune Dan Negru.

Citeşte și: Dan Negru și soția sa au ales învățământul de stat pentru copiii lor. Imagine rară cu Dara și Bogdan

Citeşte și: De ce nu vrea Dan Negru să își vadă fiul bucătar. „Avea Păunescu o vorbă: Să îți fie copilul cu o treaptă mai domn!”/ Exclusiv

Dan Negru: „Smernia o recomand butoaielor goale, care fac gălăgie”

În opinia lui, Valeriu Lazarov avea ceva ce cu greu poți regăsi astăzi, smerenie, deși reușitele lui nu pot fi trecute cu vederea.

“Când Real Madrid câștigă vreun trofeu, în Europa se redifuzează primul film în care a apărut echipa,“Ireal Madrid”, realizat de Lazarov în anii ‘60.

“N-am avut eu ideea”, îmi spunea cu smerenie. “Bernabeu mi-a sugerat-o”. Azi, Santiago Bernabeu, prietenul lui Lazarov dă numele stadionului Real. Smernia o recomand butoaielor goale, care fac gălăgie. Lazarov o avea. Când era laudat, îl amintea pe Tudor Vornicu”, mai spune Dan Negru.

Citeşte și: Ioana Blaj și Ducu Ion au fugit în străinătate. Ce au făcut copiii: „A venit imediat sentimentul de vinovăție”

Citeşte și: Ce înseamnă dihotomie, cuvântul folosit de Tudor Chirilă la Vocea României? Mesajul unei profesoare de limba română a ajuns viral

„Între un om moral și un profesionist, eu îl aleg pe cel moral!”

El consideră că situația e total diferită astăzi, când avem „profesioniști fără moralitate”. „Noi tăcem când suntem lăudați. Pentru ca trecutul să fie uitat e de-ajuns ca cei de azi să tacă. Înaintea lui Smiley a fost Dan Spătaru, înaintea lui Hagi a fost Dobrin. Altfel construim mereu pe nisip.

Altfel, avem profesioniști fără moralitate. Între un om moral și un profesionist, eu îl aleg pe cel moral!”, mai spune Dan Negru.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton